ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΠΑΟΚ 2-0

Χαζεύει η Ελλάδα με την ομαδάρα του Δωνη

2-0 αντί για 4-0 ο Παναθηναϊκός τον ΠΑΟΚ. Ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο από την ομαδάρα του Δώνη που με σκόρερ τους Μακέντα και Χατζηγιοβάνη επιβεβαίωσε την αγωνιστική του άνοδο ρίχνοντας στον καναβάτσο τον αντίπαλο του. Ρεσιτάλ Γιώργου Δώνη, πήρε την ταυτότητα του Φερέιρα.

Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος του ΠΑΟΚ καθ’ όλη την διάρκεια της αναμέτρησης που έλαβε χώρα στο ΟΑΚΑ. Το τριφύλλι μπήκε παθιασμένο από το πρώτο λεπτό του αγώνα και έδειξε ότι θέλει πολύ το παιχνίδι αυτό. Με 2 γκολ στο δεύτερο ημίχρονο και ένα ακυρωθέν στο πρώτο, οι πράσινοι καθάρισαν εύκολα τον ΠΑΟΚ.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο κι από τα πρώτα λεπτά του αγώνα έδειξε πόσο πολύ θέλει το ματς.

Αμφότερες οι ομάδες μπήκαν προσεκτικά στο ξεκίνημα του ματς αλλά ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που απώλεσε την πρώτη υποσχόμενη ευκαιρία του ντέρμπι, με τον Σβιντέρσκι να βγαίνει τετ α τετ με τον Διούδη από έξοχη κάθετη του Μίσιτς αλλά να στέλνει τη μπάλα άουτ.

Η ευκαιρία αυτή έδωσε αυτοπεποίθηση στους φιλοξενούμενους, αλλά ο Παναθηναϊκός πήρε τα ηνία του αγώνα μετά το πρώτο 15λεπτο και στο 16’ ισοφάρισε τις ευκαιρίες με τον Μακέντα να σουτάρει άουτ μέσα από την περιοχή.

Οι πράσινοι είχαν την κατοχή της μπάλας στο πρώτο ημίχρονο και ήταν πιο απειλητικοί όταν πίεζαν ψηλά την άμυνα του Δικεφάλου, με τον Βαρέλα να κάνει δύο σοβαρά λάθη που δεν εκμεταλλεύτηκαν δεόντως οι γηπεδούχοι παρότι μπήκαν στην περιοχή του Ζίβκοβιτς.

Από ένα λάθος του Γιαννούλη στο 45+1’ το τριφύλλι άνοιξε το σκορ με τον Μακέντα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε μέσω VAR καθώς η μπάλα βρήκε στο χέρι του Ιταλού επιθετικού.

Το ΟΑΚΑ από τους έξαλλους πανηγυρισμούς… πάγωσε από την ακύρωση του γκολ, όμως, στην έναρξη της επανάληψης ο Παναθηναϊκός βρήκε αυτό που άξιζε βάσει της εικόνας του. Ο Ίνγκασον ανέτρεψε τον Δώνη εντός περιοχής, ο Μακέντα ανέλαβε την εκτέλεση και άνοιξε το σκορ στο 49᾽ για το Τριφύλλι!

Η ομάδα του Δώνη πατούσε καλύτερα, πήρε τεράστια ώθηση και επτά λεπτά αργότερα ένα τραγικό λάθος του Ίνγκασον που ως τελευταίος παίκτης έκανε… δώρο την κατοχή στον Χατζηγιοβάνη, έφερε και το δεύτερο γκολ για τον Παναθηναϊκό! Ο Έλληνας εξτρέμ… έσκαψε τον Ζίβκοβιτς πάνω στην έξοδό του και έβαλε φωτιά στην Καλογρέζα. 2-0!

Ο Φερέιρα έβλεπε την ομάδα του να μην μπορεί αντιδράσει και προσπάθησε να αλλάξει κάτι από τον πάγκο. Μέχρι το 70᾽ έκανε και τις τρεις αλλαγές, με την είσοδο των Μπίσεσβαρ, Πέλκα και Άκπομ. Ο Δώνης… απάντησε με τον Ανουάρ αντί του Κουρμπέλη για να «φρεσκάρει« την μεσαία του γραμμή και τον Νούνες αντί του Χατζηγιοβάνη για να θωρακίσει την ανασταλτική του συμπεριφορά, παίζοντας με πέντε στην άμυνα.

Με τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού να αποκρούει τόσο το σουτ του Μίσιτς στο 84’ όσο και εκείνο του Λημνιού στο δεύτερο λεπτό του επιπλέον χρόνου, διατηρώντας το 2-0 υπέρ της ομάδας του, που ήταν και η πρώτη της επικράτηση επί του σημερινού της αντίπαλου από τον Μαϊο του 2017! Οι συνθέσεις των δύο ομάδων: Παναθηναϊκός (4-2-3-1): Διούδης, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Ινσούα, Δώνης, Κουρμπέλης (71’ Ανουάρ), Νάγκι, Ζαχίντ (83’ Μπουζούκης), Χατζηγιοβάνης (77’ Νούνες), Μακέντα.

ΠΑΟΚ (4-2-3-1): Ζίβκοβιτς, Μάτος, Βαρέλα, Ίνγκασον, Γιαννούλης, Εσίτι (60’ Μπίσεσβαρ), Μαουρίσιο, Λημνιός, Μίσιτς, Βεϊρίνια (71’ Πέλκας), Σφιντέρσκι (70’ Άκπομ).

Exit mobile version