ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΑΟΚ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Τον “έσφαξαν”, αλλά υπάρχει και ρεβάνς

Με το... έτσι θέλω, ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα με 2-0, στο πρώτο ματς για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Με πέναλτι - φάντασμα άνοιξε το σκορ ο δικέφαλος, ο Βαρέλα με κεφαλιά το δεύτερο τέρμα. Οι "πράσινοι" θα τα δώσουν όλα στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ για τη μεγάλη ανατροπή.

Τον

Με το… έτσι θέλω, ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα με 2-0, στο πρώτο ματς για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Με πέναλτι – φάντασμα άνοιξε το σκορ ο δικέφαλος, ο Βαρέλα με κεφαλιά το δεύτερο τέρμα. Οι “πράσινοι” θα τα δώσουν όλα στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ για τη μεγάλη ανατροπή.

Ο Γιώργος Δώνης παρέταξε την ομάδα με ένα 4-2-3-1 και δυο αλλαγές σε σχέση με το ματς της Κυριακής. Ο Ανουάρ πήρε θέση του Δώνη στη μεσαία γραμμή και ο Μπουζούκης αυτή του Νάγκι.

Οι “πράσινοι” στα πρώτα 15 λεπτά δέχθηκαν αναμενόμενη πίεση από τον ΠΑΟΚ. Οι Θεσσαλονικείς έπαιζαν με περισσότερη ένταση στο παιχνίδι τους, δεν άφηναν την κυκλοφορία στο τριφύλλι και πίεζαν ψηλά, δίχως, όμως, να απειλούν. Από εκείνο το σημείο και μετά, ο Παναθηναϊκός άρχισε να ανεβάζει ρυθμό και έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο παιχνίδι, όταν το σουτ του Κουρμπέλη έξω από την περιοχή κόντραρε και ανάγκασε τον Πασχαλάκη να διώξει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Οι “πράσινοι” είχαν ισορροπήσει την κατάσταση και στο 26′ σε μια ωραία κόντρα, ο Χατζηγιοβάνης γύρισε την μπάλα από αριστερά, αλλά ο Μακέντα “έπιασε” αέρα μέσα από την περιοχή.  Στο 31′ ένα νέο σουτ του Κουρμπέλη έξω από την περιοχή πέρασε ψηλά άουτ.

Εγκλήματα και τιμωρία: Έχασε και στην Τούμπα ο Παναθηναϊκός και πλέον… τρέχει για Ευρώπη
Εγκλήματα και τιμωρία: Έχασε και στην Τούμπα ο Παναθηναϊκός και πλέον… τρέχει για Ευρώπη 6.553 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το παιχνίδι συνεχιζόταν με το “τριφύλλι” να μην απειλεί, αλλά και να μην απειλείται από τον ΠΑΟΚ. Ομως, στο 33′ ήρθε η φάση – ανέκδοτο με την οποία ο δικέφαλος του βορρά άνοιξε το σκορ. Ο Πέλκας βρέθηκε μέσα στην περιοχή, ο Ινσούα βρήκε την μπάλα καθαρά, αλλά ο διαιτητής έδειξε πέναλτι. Πέναλτι φυσικά δεν υπήρχε ποτέ, αλλά ο var δε συμβούλευσε τον διαιτητή, με αποτέλεσμα ο Βιεϊρίνια να το εκτελέσει και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Για μια ακόμη φορά, ο Παναθηναϊκός είδε να έχει απέναντί του μια εχθρική διαιτησία, η οποία του κόστισε…

Οι δυο ομάδες πήγαν στο ημίχρονο με τον ΠΑΟΚ να προηγείται 1-0, χάρη στο πέναλτι – δώρο του ρέφερι…

Στην επανάληψη, τα λεπτά περνούσαν δίχως κάποια ιδιαίτερη φάση. Ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε να βγει στην περιοχή του Πασχαλάκη, κυρίως με παιχνίδι από τα άκρα, έχοντας εξασφαλίσει τα μετόπισθέν του, αφού δεν απειλούταν από τον δικέφαλο. Στο 69′ ο Μπουζούκης με ωραία σκέψη πήγε να περάσει την μπάλα στον Γιόχανσον, μέσα στην περιοχή, αλλά τελευταία στιγμή ο Βαρέλα έκοψε. Στο 71′ ο ΠΑΟΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία όταν ο Λάμπρου βρέθηκε σε θέση τετ α τετ, αλλά ο Διούδης με τα πόδια έδιωξε ενστικτωδώς. Λίγο αργότερα, όμως, και συγκεκριμένα στο 72′ ο δικέφαλος έκανε το 2-0. Έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Βιεϊρίνια, ο Βαρέλα ξεχάστηκε στην άμυνα και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Διούδη.

Στα υπόλοιπα λεπτά, ο Παναθηναϊκός φαινόταν ξεκάθαρα επηρεασμένος από την έκβαση του αγώνα και δεν μπορούσε να βγει με αξιώσεις μπροστά για να βάλει ένα γκολ. Στο 86′ ο ΠΑΟΚ έχασε ξανά μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Διούδης έδιωξε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Λάμπρου.

Το 2-0 έμεινε μέχρι το τέλος. Ο Παναθηναϊκός δε διεκδίκησε πράγματα στην Τούμπα και είδε ξανά να αδικείται από τη διαιτησία, με το πέναλτι – φάντασμα που δόθηκε υπέρ του Βιεϊρίνια και που καθόρισε το αποτέλεσμα. Οι “πράσινοι” δεν ήταν απειλητικοί και πλέον θα τα δώσουν όλα στη ρεβάνς για τη μεγάλη, μα και δύσκολη, ανατροπή.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.