Η χθεσινή ψήφος του Παναθηναϊκού στη Σούπερ Λίγκα, έδειξε πολλά για τη στάση που θα κρατήσει από εδώ και πέρα ο Παναθηναϊκός.

Ως γνωστόν, οι «πράσινοι» ψήφισαν κατά του αιτήματος των ερυθρόλευκων για αποβολή ΠΑΟΚ και Ξάνθης, έχοντας ως βασικό σκεπτικό ότι ο κάθε ένας έχει δικαίωμα να προσφύγει σε πολιτικό δικαστήριο για να προσβάλλει μια απόφαση της ΕΕΑ, η οποία δεν είναι ποδοσφαιρικό όργανο, αλλά ανεξάρτητο. Το «τριφύλλι» έπραξε, λοιπόν, με βάση τα όσα έχουν γίνει στο παρελθόν, αλλά και με βάση το δικό του συμφέρον.

Έχει, πάντως, ενδιαφέρον, εκτός των άλλων, να παρατηρήσουμε και μια στάση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, η οποία, πλέον, είναι ξεκάθαρα απέναντι στον Ολυμπιακό. Θα πει κάποιος ότι στην κατάθεση του Γιάννη Αλαφούζου για τη σύσταση συμμορίας, η κατάσταση ήταν κάπως… θολή. Πραγματικότητα είναι αυτό, όπως πραγματικότητα είναι ότι το τελευταίο διάστημα οι άνθρωποι του «τριφυλλιού», προφανώς έπειτα από απόφαση του μεγαλομετόχου, έχουν αποφασίσει να έχουν μια πιο σκληρή στάση απέναντι στους «ερυθρόλευκους» και να βρίσκονται απέναντί τους, όπως συνέβη και χθες.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι άνθρωποι που γνωρίζουν καλά τις σκέψεις και τα «θέλω» του Αλαφούζου το τελευταίο διάστημα, τόνιζαν: «Φτάνει πια με τον Ολυμπιακό και τη στάση Μαρινάκη. Θέλει συνέχεια να βάζει εντάσεις στο πρωτάθλημα για όφελός του. Και ο ΠΑΟΚ έχει κάνει διάφορα, αλλά δεν ξεχνάει κανείς τι έχει κάνει ο Ολυμπιακός. Τέλος, λοιπόν. Φτάνει πια με τον προκλητικό Μαρινάκη και τον Ολυμπιακό…».

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα συμβεί στη συνέχεια, διότι είναι αλήθεια ότι με όσα έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια στην πράσινη ΠΑΕ, οι συμπεριφορές και οι στάσεις έχουν αλλάξει ουκ ολίγες φορές. Το βέβαιο είναι ότι παραδοσιακά ο Παναθηναϊκός είναι αυτός που βρίσκεται απέναντι στον Ολυμπιακό, για να προασπίσει το συμφέρον του, αλλά και το κοινό καλό, όπως αυτός το ορίζει. Αυτό έπραξε και τώρα. Η συνέχεια, σύντομα…

➡️ Γράψε το σχόλιο σου