Η εξήγηση για τη σημερινή ψήφο του Παναθηναϊκού στη Σούπερ Λίγκα και η στάση των «πράσινων» κατά του αιτήματος του Ολυμπιακού για αποβολή ΠΑΟΚ και Ξάνθης λόγω προσφυγής στο διοικητικό εφετείο.

Η ψήφος του «τριφυλλιού» ήταν καθοριστική, αφού με 5-4 δεν πέρασε το αίτημα των ΟΣΦΠ, ΑΕΛ και Πανιωνίου. Η απόφαση των «πράσινων» έχει τη δική της εξήγηση.

Κατ’ αρχάς, πρέπει να τονιστεί ότι το αντικείμενο συζήτησης είναι αν μπορεί ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη να προσφεύγει στα πολιτικά δικαστήρια, κατά απόφασης της ΕΕΑ. Πρέπει εδώ να υπενθυμίσουμε ότι η ΕΕΑ είναι ανεξάρτητo όργανο και όχι αθλητικό, άρα και σύμφωνα με το σκεπτικό του «τριφυλλιού», δεν υπάρχει λόγος να απαγορεύεις κάτι τέτοιο.

Από εκεί και πέρα, πριν από την ψηφοφορία, ο Παναθηναϊκός τόνισε ότι έχει άποψη επί του θέματος, αλλά κάλεσε όλες τις ομάδες να υιοθετήσουν μία συναινετική στάση, και πρότεινε να καταφύγουν όλες οι ΠΑΕ στο Διαιτητικό Δικαστήριο και να ζητήσουν μία απόφαση. Όμως, καμία από τις δυο αντικρουόμενες πλευρές δεν το δέχθηκε, συνεπώς έγινε η ψηφοφορία.

Εκεί ο Παναθηναϊκός ψήφισε κατά του αιτήματος του Ολυμπιακού. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το 2016 οι «πράσινοι» είχαν προσφύγει στο Διοικητικό Εφετείο μετά την τιμωρία από τον τότε Υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή, που είχε επιφέρει κλείσιμο της Θύρας 13 και πρόστιμο 90.000 ευρώ για. Τότε, δεν τους είχε επιβληθεί κάποια τιμωρία  και η προσφυγή είχε εκδικαστεί . Άρα, λοιπόν, από τη στιγμή που το είχαν κάνει τότε αυτό, δε θα μπορούσαν τώρα να έχουν μια διαφορετική στάση.

Επίσης, πρέπει αν θυμίσουμε ότι και ο Ολυμπιακός είχε προσφύγει στο ίδιο όργανο. Τον Ιανουάριο του 2016 με απόφαση που εξέδωσε το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, στο οποίο προσέφυγαν οι ερυθρόλευκοι, «πάγωσε» η εφαρμογή της απόφασης της ΕΕΑ, που είχε επιβάλει πρόστιμο 150.000 ευρώ στον Μαρινάκη και 150.000 ευρώ πρόστιμο στην ΠΑΕ Ολυμπιακός, επειδή ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ασκούσε διοίκηση, παρά τον περιοριστικό όρο περί μη ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο που του είχε επιβληθεί από τον Ανακριτή Διαφθοράς. Πως, λοιπόν, τώρα ο Ολυμπιακός ζητάει κάτι διαφορετικό για ΠΑΟΚ και Ξάνθη;

Τέλος, από τη στιγμή που προ διετίας ο Παναθηναϊκός παρέμεινε στη Superleague κατόπιν αλλαγής του κανονισμού για τη μη αδειοδότηση, δε θα μπορούσε τώρα να κρίνει αποβολή για εξωαγωνιστικούς λόγους. Αυτό θα γινόταν για οποιαδήποτε ομάδα και είναι θέμα ηθικής.

➡️ Γράψε το σχόλιο σου

HIGHLIGHTS