ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ξενόπουλος: “Η υπομονή είναι αρετή για τον τερματοφύλακα”

Ο νεαρός Βασίλης Ξενόπουλος μίλησε για το ντεμπούτο του στο ματς του Παναθηναϊκού με τον Βόλο, αλλά και τη συνέχεια.

Ο νεαρός Βασίλης Ξενόπουλος μίλησε για το ντεμπούτο του στο ματς του Παναθηναϊκού με τον Βόλο, αλλά και τη συνέχεια.

Αναλυτικά όσα είπε ο νεαρός τερματοφύλακας των «πράσινων» στην κάμερα της NOVA:

Για τη χθεσινή του συμμετοχή: «Νιώθω χαρούμενος, περίμενα καιρό αυτή τη στιγμή. Η υπομονή είναι αρετή που πρέπει να έχει ο τερματοφύλακας αλλιώς δε θα προχωρήσει. Υπήρξε λίγο άγχος πριν το ματς. Μετά ήμουν συγκεντρωμένος και προσπαθούσα για τις καλύτερες αποφάσεις. Και ο Σωκράτης (σ.σ. Διούδης) και ο κ. Παναγιώτης (σ.σ. Μαλιαρίτσης) ήταν δίπλα μου. Η συμβουλή που μου έδωσαν ήταν να κάνω τα απλά πράγματα. Ο προπονητής ζητά να συμμετέχει ο τερματοφύλακας, υπήρξαν κάποια λάθη, αλλά παίρνω μια καλή βαθμολογία για αρχή νομίζω».

Για το αν είναι… παράσημο γι’ αυτόν επειδή πέρασε αρκετούς τραυματισμούς: «Ήρθε ο τραυματισμός του Κότσαρη και ανέβηκα δεύτερος. Εγώ έκανα υπομονή στην προπόνηση για να βελτιώσω κάποια πράγματα»

Για το γκολ που δέχτηκε: «Το σουτ που έπιασε ο Γέντρισεκ ήταν σχεδόν άπιαστο πήγε η μπάλα στο παραθυράκι. Μακάρι να μπορούσα να το βγάλω… Είναι κάποιες φορές που απλά παίρνεις τη μπάλα και δίνεις συγχαρητήρια στον σκόρερ».

Για την επέμβαση στο σουτ του Τόρες: «Το βασικό ήταν πως είχα καλή τοποθέτηση, αλλιώς δε θα είχα αντίδραση».

Για τις πολλές επαφές με τα πόδια που είχε στο ματς: «Ο προπονητής θέλει να συμμετέχουμε. Βοηθάμε έτσι γιατί ελευθερώνουμε έναν παίκτη».

Για τη νίκη και τα πλέι οφ: «Πρέπει να θέσουμε υψηλούς στόχους. Να προσπαθήσουμε να φτάσουμε την ΑΕΚ στη βαθμολογία και να προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο σε αυτά τα 10 ματς».

Exit mobile version