ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Κορωνοϊός: Οι πιστοί αψήφησαν τον κίνδυνο και τις οδηγίες – Γεμάτες οι εκκλησίες (vid)

Τις εκκλησίες γέμισαν αρκετοί πιστοί, παρά τις προειδοποιήσεις των ειδικών για τον ιό του κορωνοϊού τονίζοντας πως δεν φοβούνται τίποτα.

Την ίδια στιγμή κατά την οποία συνεχίζεται η μάχη κατά του κορωνοϊού, αμείωτη ήταν η προσέλευση των πιστών στην εκκλησία για τη γιορτή της Ορθοδοξίας.

Μια ανάσα απ’ το θερμό επεισόδιο: Η άγρια μέρα που ο ελληνικός στρατός πήρε το ελεύθερο να ανοίξει πυρ πρώτος
Μια ανάσα απ’ το θερμό επεισόδιο: Η άγρια μέρα που ο ελληνικός στρατός πήρε το ελεύθερο να ανοίξει πυρ πρώτος 134.481 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open Tv, αρκετοί ήταν εκείνοι που επέλεξαν να λάβουν τη Θεία Κοινωνία, ενώ προσκύνησαν τις εικόνες με τους αγίους.

Πολλοί πιστοί, παρά τις προειδοποιήσεις ειδικών, γέμισαν τις εκκλησίες ανήμερα της μεγάλης γιορτής, όπως δήλωσαν οι ίδιοι στην κάμερα του Ανοιχτού καναλιού, ενώ οι νεωκόροι καθάριζαν συστηματικά τις εικόνες.

Βέβαια, δεν ήταν μόνο οι πολίτες που γέμισαν τις εκκλησίες, αλλά και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μαζί με υπουργούς και βουλευτές, οι οποίοι αψήφησαν τον κορωνοϊό και επιτέλεσαν το θρησκευτικό τους καθήκον.

Όλοι μαζί μετά το πέρας της θείας λειτουργίας, φίλησαν και τον σταυρό και το χέρι του Αρχιεπισκόπου.

Οι υπεύθυνοι των ναών λαμβάνουν μέτρα προφύλαξης με αντισηπτικά και απολυμάνσεις, ενώ πολλοί πιστοί, στο ίδιο ρεπορτάζ, τόνισαν ότι «από την εκκλησία και τη Θεία Κοινωνία δεν έχει να φοβάται κανείς τίποτα».

Η Ιερά Σύνοδος, η οποία συνεδριάζει τη Δευτέρα, συνιστά στις ευπαθείς ομάδες να προφυλάσσονται και όλοι να τηρούν τους κανόνες υγιεινής.

Ωστόσο, Μητροπολίτες και κληρικοί έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στο ενδεχόμενο να υπάρξουν μέτρα για τη Θεία Κοινωνία, όπως έχουν ζητήσει ορισμένοι λοιμωξιολόγοι και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: ethnos.gr 

Επίδομα: Μπαίνουν άμεσα 210 ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων
Επίδομα: Μπαίνουν άμεσα 210 ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων 64.096 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

➡️ Γράψε το σχόλιο σου

loading...

HIGHLIGHTS

close