ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Κορωνοϊός: Οι πιστοί αψήφησαν τον κίνδυνο και τις οδηγίες – Γεμάτες οι εκκλησίες (vid)

Τις εκκλησίες γέμισαν αρκετοί πιστοί, παρά τις προειδοποιήσεις των ειδικών για τον ιό του κορωνοϊού τονίζοντας πως δεν φοβούνται τίποτα.

Κορωνοϊός: Οι πιστοί αψήφησαν τον κίνδυνο και τις οδηγίες – Γεμάτες οι εκκλησίες (vid)

Την ίδια στιγμή κατά την οποία συνεχίζεται η μάχη κατά του κορωνοϊού, αμείωτη ήταν η προσέλευση των πιστών στην εκκλησία για τη γιορτή της Ορθοδοξίας.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open Tv, αρκετοί ήταν εκείνοι που επέλεξαν να λάβουν τη Θεία Κοινωνία, ενώ προσκύνησαν τις εικόνες με τους αγίους.

Πολλοί πιστοί, παρά τις προειδοποιήσεις ειδικών, γέμισαν τις εκκλησίες ανήμερα της μεγάλης γιορτής, όπως δήλωσαν οι ίδιοι στην κάμερα του Ανοιχτού καναλιού, ενώ οι νεωκόροι καθάριζαν συστηματικά τις εικόνες.

Τότε τελειώνει το πρωτάθλημα – Πότε θα γίνει ο τελικός Κυπέλλου
Τότε τελειώνει το πρωτάθλημα – Πότε θα γίνει ο τελικός Κυπέλλου 1.341 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Βέβαια, δεν ήταν μόνο οι πολίτες που γέμισαν τις εκκλησίες, αλλά και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μαζί με υπουργούς και βουλευτές, οι οποίοι αψήφησαν τον κορωνοϊό και επιτέλεσαν το θρησκευτικό τους καθήκον.

Όλοι μαζί μετά το πέρας της θείας λειτουργίας, φίλησαν και τον σταυρό και το χέρι του Αρχιεπισκόπου.

Οι υπεύθυνοι των ναών λαμβάνουν μέτρα προφύλαξης με αντισηπτικά και απολυμάνσεις, ενώ πολλοί πιστοί, στο ίδιο ρεπορτάζ, τόνισαν ότι «από την εκκλησία και τη Θεία Κοινωνία δεν έχει να φοβάται κανείς τίποτα».

Η Ιερά Σύνοδος, η οποία συνεδριάζει τη Δευτέρα, συνιστά στις ευπαθείς ομάδες να προφυλάσσονται και όλοι να τηρούν τους κανόνες υγιεινής.

Ωστόσο, Μητροπολίτες και κληρικοί έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στο ενδεχόμενο να υπάρξουν μέτρα για τη Θεία Κοινωνία, όπως έχουν ζητήσει ορισμένοι λοιμωξιολόγοι και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: ethnos.gr 

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.