ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι κινήσεις του Παναθηναϊκού και τα ανοικτά μέτωπα

Ο μεγάλος στόχος του Παναθηναϊκού την επόμενη χρονιά είναι να παρουσιαστεί ακόμη πιο ανταγωνιστικός. Μέχρι να συμβεί αυτό, υπάρχουν αρκετά θέματα που πρέπει να διευθετηθούν. Το panathinaikos24.gr αναλύει.

Οι κινήσεις του Παναθηναϊκού και τα ανοικτά μέτωπα

Ο μεγάλος στόχος του Παναθηναϊκού την επόμενη χρονιά είναι να παρουσιαστεί ακόμη πιο ανταγωνιστικός. Μέχρι να συμβεί αυτό, υπάρχουν αρκετά θέματα που πρέπει να διευθετηθούν. Το panathinaikos24.gr αναλύει.

Μπορεί η χρονιά να μην έχει ολοκληρωθεί ακόμα, αλλά η αλήθεια είναι ότι το βλέμμα στο τριφύλλι είναι πολύ περισσότερο στραμμένο στην επόμενη σεζόν. Φυσικά, αν έχουμε επανέναρξη της σεζόν (κάτι το οποίο είναι και το πιθανότερο), ο στόχος της ομάδας θα είναι να παρουσιαστεί ανταγωνιστική και να τερματίσει όσο το δυνατόν ψηλότερα γίνεται. Τα σημαντικά, όμως, δεν είναι – τόσο – αυτά. Αλλά στο τι θα γίνει ενόψει της νέας χρονιάς με μοναδικό σκοπό τη διόρθωση στα κακώς κείμενα και τη βελτίωση της ομάδας σε κάθε επίπεδο.

Σιγή ασυρμάτου, αλλά…

Πέρα από την ονοματολογία των τελευταίων ημερών και τις προτάσεις που γίνονται στον Τσάβι Ρόκα, η πραγματικότητα είναι ότι γενικώς σε επίπεδο προγραμματισμού επικρατεί σιγή στην ομάδα. Αυτό, φυσικά, δε σημαίνει ότι δε γίνονται κάποια πράγματα. Ο Καταλανός τεχνικός διευθυντής δουλεύει περιπτώσεις με βάση όλα τα πιθανά σενάρια.

Το ψαλίδι στα συμβόλαια, το τηλεοπτικό και η Πολιτεία

Τα σενάρια αυτά αφορούν το μπάτζετ της νέας χρονιάς. Στον Παναθηναϊκό περιμένουν να δουν τι θα συμβεί στις τελικές διαπραγματεύσεις με τους ποδοσφαιριστές για το ψαλίδι στα συμβόλαια, τι θα γίνει με το τηλεοπτικό τοπίο (πάγια θέση της ομάδας είναι η κεντρική διαχείριση), αλλά και με κάποιες πιθανές νέες φοροελαφρύνσεις από την Πολιτεία. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση εξετάζει κάποιες νέες διευκολύνσεις στις ομάδες, λόγω της κατάστασης και είναι πιθανό σύντομα να υπάρξουν και ανακοινώσεις.

Το θέμα Δώνη

Φυσικά, ένα από τα θέματα που θα κυριαρχήσει είναι αυτό του Γιώργου Δώνη. Αναμένεται η περιβόητη επαφή του Έλληνα προπονητή με τον Γιάννη Αλαφούζο. Μέχρι στιγμής, πάντως, ο μεγαλομέτοχος δεν έχει πάρει απόφαση πότε θα συζητήσει με τον κόουτς. Αυτό από μόνο του δημιουργεί διάφορα σενάρια. Το γεγονός, δηλαδή, ότι καθυστερούν οι αποφάσεις από πλευράς διοίκησης. Στην παρούσα φάση τα ΠΑΝΤΑ είναι ανοικτά. Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά τι μέλλει γενέσθαι και αν ο Δώνης συνεχίσει στον πράσινο πάγκο (έχει ένα χρόνο ακόμα συμβόλαιο) ή όχι.

Τα συμβόλαια που λήγουν και αποχωρήσεις

Όπως σας αναφέραμε σε πρόσφατο ρεπορτάζ, η απόφαση για αποχώρηση των Μολό, Φάουστο και Μπεκ είναι οριστική. Οι τρεις ποδοσφαιριστές δεν πρόκειται να παραμείνουν στο τριφύλλι και τη νέα χρονιά. Η διοίκηση θα προσπαθήσει να βρει τη φόρμουλα για λύση των συμβολαίων των αθλητών. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν κι άλλα θέματα τα οποία είναι ανοικτά και αφορούν τα συμβόλαια που λήγουν.

Μοιάζει απίθανη η παραμονή του Ινσούα. Πολύ δύσκολα θα υπάρξει ανατροπή, ενώ δε θα μείνει, με βάση τα τωρινά δεδομένα και ο Γιόχανσον. Επίσης, ανοιχτό είναι και το θέμα του Χρήστου Δώνη, με τις πιθανότητες παραμονής του να είναι μοιρασμένες. Σε ό, τι έχει να κάνει με τον Βαγιαννίδη, ο Παναθηναϊκός θέλει να τον κρατήσει και το πιθανότερο είναι αυτό να συμβεί με μια νέα τελική συζήτηση τις επόμενες ημέρες. Επίσης, θα επιστρέψουν στην ομάδα οι Εμμανουηλίδης και Μαυρομμάτης, ενώ άγνωστο παραμένει το μέλλον των Σέχου και Βέργου.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ