ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΔΕΣΥΛΛΑΣ

Ο Εμμανουηλίδης θα πάρει την ευκαιρία για να πάει στο επόμενο level

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για την επιστροφή του Δημήτρη Εμμανουηλίδη στον Παναθηναϊκό και το επόμενο βήμα για τον 19χρονο ταλαντούχο άσο.

Ο Εμμανουηλίδης θα πάρει την ευκαιρία για να πάει στο επόμενο level

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για την επιστροφή του Δημήτρη Εμμανουηλίδη στον Παναθηναϊκό και το επόμενο βήμα για τον 19χρονο ταλαντούχο άσο.

Για τον Δημήτρη Εμμανουηλίδη έχουν γίνει πολλές συζητήσεις και έχουν διατυπωθεί κατά καιρούς αρκετές διαφορετικές απόψεις. Αυτό έγινε κυρίως πέρυσι το καλοκαίρι όταν ο Παναθηναϊκός αποφάσισε να τον δανείσει στον Πανιώνιο και έφερε στην ομάδα τους Μολό Μπεκ για τα εξτρέμ. Εκ του αποτελέσματος, οι μεταγραφικές προσθήκες αυτές, δε δικαίωσαν τους ανθρώπους της ομάδας. Ωστόσο, ο δανεισμός του παίκτη δεν ήταν κάτι το κακό, ούτε πρέπει να το δαιμονοποιούμε.

Καλό του έκανε του Εμμανουηλίδη το «ψήσιμο» στον Πανιώνιο. Το έχουμε τονίσει και σε παλαιότερα κείμενα. Ένας δανεισμός μπορεί να σε ωφελήσει και να σε κάνει καλύτερο, πηγαίνοντας σε μια ομάδα στην οποία θα πάρεις περισσότερες συμμετοχές. Είναι πιθανό μια τέτοια κατάσταση να σε πεισμώσει και να σε βγάλει πιο δυνατό, αρκεί να έχεις αυτήν την νοοτροπία. Του ανθρώπου, δηλαδή, που θα δουλέψει ακόμη περισσότερο για να αποδείξει ότι έχει θέση στην ομάδα που τον δάνεισε αλλού. Έχουμε δει τέτοιες περιπτώσεις σε παρελθόν. Περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που γύρισαν από δανεισμό στον Παναθηναϊκό και έκαναν σπουδαία πράγματα. Πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα από τους Δώνη και Καραγκούνη δεν υπάρχουν.

Ο Εμμανουηλίδης, μετά το τέλος της σεζόν, θα επιστρέψει στον Παναθηναϊκό. Όχι για να δοθεί κάπου αλλού δανεικός, αλλά όπως γράψαμε στο panathinaikos24.gr για να μείνει στην ομάδα και να διεκδικήσει θέση. Έχοντας περισσότερη ωριμότητα μετά τον ένα χρόνο στον Πανιώνιο (21 συμμετοχές, 6 γκολ πρωτάθλημα και Κύπελλο), ο 19χρονος θα πάρει την ευκαιρία του για το επόμενο βήμα.

Την άποψή μου για τον ποδοσφαιριστή την έχω καταθέσει αρκετές φορές και γραπτώς και μέσω του ραδιοφωνικού«αέρα» του ΣΠΟΡ FM. Ο Εμμανουηλίδης αποτελεί αυτή τη στιγμή ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα, όχι μόνο του Παναθηναϊκού, αλλά και του ελληνικού ποδοσφαίρου. Έχει στοιχεία εξαιρετικά, όπως τα καλά του τελειώματα, αλλά και η ταχύτητα. Έχει, όμως, και αδυναμίες που πρέπει να διορθώσει, όπως η τακτική πειθαρχεία. Φτάνει ο καιρός που μέσω του τριφυλλιού, ο Εμμανουηλίδης θα πρέπει να περάσει την… πίστα. Να αλλάξει επίπεδο και από ταλέντο, να γίνει ολοκληρωμένος ποδοσφαιριστής που μέσω της σκληρής δουλειάς θα βελτιώνεται καθημερινά. Άλλο Πανιώνιος, άλλο Παναθηναϊκός. Κι αυτό είναι κάτι που το γνωρίζει πολύ καλά και ο ίδιος.

Από εδώ και πέρα μόνο… δουλειά, δουλειά και δουλειά για τον Εμμανουηλίδη. Τίποτα λιγότερα, τίποτα περισσότερο. Στον Παναθηναϊκό τον πιστεύουν και πρέπει να συνεχίσουν να το κάνουν. Το συστατικό της επιτυχίας για την άνοδο του ποδοσφαιριστή και τη δυνατότητα να φτάσει στο επόμενο level, απαιτεί εμπιστοσύνη από την ομάδα και φυσικά επιμονή, υπομονή, δουλειά, σωστή νοοτροπία και προσήλωση από τον ποδοσφαιριστή. Όλα τα υπόλοιπα υπάρχουν. Για τον Εμμανουηλίδη, λοιπόν, τώρα αρχίζουν τα δύσκολα, αλλά και τα ωραία.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ