ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΔΕΣΥΛΛΑΣ BLOG

Το αποτυχημένο παρελθόν και η τελευταία μεγάλη ελπίδα για τον Βοτανικό

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τις εξελίξεις που αναμένονται με τον Βοτανικό, ο οποίος αποτελούσε ένα διαρκές... βασανιστήριο για τον Παναθηναϊκό εδώ και 15 χρόνια.

Το αποτυχημένο παρελθόν και η τελευταία μεγάλη ελπίδα για τον Βοτανικό

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τις εξελίξεις που αναμένονται με τον Βοτανικό, ο οποίος αποτελούσε ένα διαρκές… βασανιστήριο για τον Παναθηναϊκό εδώ και 15 χρόνια.

*Κάποιες φορές χρειάζεται να κάθεσαι να εξηγείς τα αυτονόητα. Χρειάζεται να αναλύεις τόσο πολύ μια κατάσταση, να τα κάνεις όλα… πενηνταράκια, προκειμένου τα πάντα να γίνουν κατανοητά και να μη διαστρεβλώνεται η πραγματικότητα, κάτι το οποίο είναι σύνηθες στην εποχή μας. Ειδικά στα socia media, στα γκρουπ, στους ανώνυμους λογαριασμούς και στους… αστυνόμους. Ας είναι…

*Σε παλαιότερο κείμενο για τον Βοτανικό, εξηγούσαμε ότι η διπλή ανάπλαση αποτέλεσε, δυστυχώς, τη μεγαλύτερη αποτυχία για τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό. Μπορείτε να διαβάσετε το κείμενο εδώ.

*Στο άρθρο εξηγούνται οι άστοχες κινήσεις των παραγόντων του τριφυλλιού όλα αυτά τα χρόνια, η ομηρία από τον Βωβό μετά και τις γνωστές προφυγές και όλα τα παλαβά που είχαν προκύψει. Γράφαμε τον Μάρτιο του 2019 ότι “Με την παρούσα κατάσταση, διπλή ανάπλαση και γήπεδο στον Βοτανικό δεν μπορεί να γίνει. Είναι απίθανο. Ακατόρθωτο, πως αλλιώς να το πούμε. Ας μη συντηρούμε, λοιπόν, άλλο μια ιστορία η οποία δεν οδηγεί πουθενά. Επί της ουσίας, ο Βοτανικός και η όλη ιστορία ήταν μια μεγάλη αποτυχία του Γιάννη Βαρδινογιάννη και του επιτελείου του”. Σε αυτό προσθέταμε επίσης ότι: “Το γηπεδικό είναι από τα πιο σημαντικά αν όχι το πλέον σημαντικό. θέμα Για να προχωρήσει, όμως, κάτι τέτοιο απαιτούνται χρήματα, εξυγίανση της ΠΑΕ και φυσικά ιδιοκτήτης με θέληση και όραμα να γιγαντώσει ξανά το κλαμπ και να του φτιάξει, επιτέλους, δικό του «σπίτι»”.

*Καταλαβαίνει, λοιπόν, κάποιος το αυτονόητο: Στον Παναθηναϊκό μέχρι και πριν από κάποιο διάστημα το θέμα του Βοτανικού και η προοπτική της διπλής ανάπλασης είχε εγκαταλειφθεί! Προσοχή: Νομικά η υπόθεση ήταν πάντα σε ισχύ. Ωστόσο, ούτε βούληση υπήρχε από κανέναν πράσινο παράγοντα τα τελευταία χρόνια για να προχωρήσει η διπλή ανάπλαση, ούτε φυσικά χρήμα. Αν οι “πράσινοι” ήθελαν να φτιάξουν το δικό τους γήπεδο στην περιοχή, θα μπορούσαν να το κάνουν όποτε ήθελαν όλα αυτά τα έτη. Νομικά ήταν κατοχυρωμένοι και το μόνο που χρειαζόταν ήταν ΒΟΥΛΗΣΗ και ΛΕΦΤΑ.

*Μέχρι πρότινος, τίποτε από τα δυο δεν υπήρχε. Από την ΠΑΕ δεν κυνηγούσαν το θέμα, ο Ερασιτέχνης… έβγαζε σπυριά με τις λέξεις “διπλή ανάπλαση”, η ΚΑΕ δεν έπαιρνε θέση και ο Βοτανικός απλώς στεόταν εκεί για να θυμίζει ότι κάποτε χτίστηκε ένα μέρος του εμπορικού κέντρου, ότι πριν από αρκετά χρόνια ο τότε δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης έδινε εντολή στις μπουλντόζες με τις πράσινες σημαίες να αρχίσουν τα έργα (με την περίφημη ατάκα “βάλε μπρος αφεντικό”) και ότι δόθηκαν στη δημοσιότητα καμιά 20αριά μακέτες, οι οποίες έμειναν απλώς… μακέτες.

*Πως επανήλθε το θέμα στο προσκήνιο; Όλα έγιναν όταν πριν από ένα χρόνο ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έριξε τη “βόμβα”, τονίζοντας ότι γίνονται νέες προσπάθειες για τον Βοτανικό και τη διπλή ανάπλαση. Μέχρι εκείνο το σημείο, η υπόθεση είχε… βαλτώσει και δεν υπήρχε από κανέναν παράγοντα η επιθυμία να προχωρήσει το θέμα. Από τότε και μετά γνωρίζουμε ότι τουλάχιστον υπάρχει η βούληση και γι αυτό γίνονται το τελευταίο διάστημα κινήσεις, συναντήσεις και επαφές με πολιτικούς και όχι μόνο φορείς. Οι φήμες, μάλιστα, για συζητήσεις με κορυφαία κυβερνητικά στελέχη έχουν φουντώσει. Εκτός από τη βούληση, όμως, απαιτείται και χρήμα και αυτό είναι το κυριότερο όλων. Αν βρεθεί τρόπος για τη χρηματοδότηση, το έργο θα προχωρήσει. Αν όχι, θα γυρίσουμε πάλι στα ίδια.

*Ας μη γελιόμαστε, λοιπόν, και ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Όταν ένα έργο έχει μείνει στάσιμο για 15 χρόνια, πρόκειται για μια τεράστια αποτυχία. Πιθανότατα τη μεγαλύτερη των παραγόντων του Συλλόγου στη σύγχρονη ιστορία. Από εδώ και πέρα, φαίνεται να υπάρχει ένα μικρό… φως. Το αν θα έχει κατάληξη αυτή τη φορά,  ο Βοτανικός, δεν το ξέρουμε.  Ας ελπίσουμε να δούμε, επιτέλους, πράξεις και έργα. Αυτή είναι η πραγματικότητα και καλό θα είναι να μην την αλλάζουμε. Μακάρι το γηπεδικό να προχωρήσει και να σταματήσει να ταλαιπωρεί τον Παναθηναϊκό και τον κόσμο του. Ίσως αυτή να είναι η τελευταία ελπίδα. Μέχρι τότε, χαμηλά η μπάλα και βλέπουμε…

Υ.Γ: Μεγάλο ερωτηματικό ο Παναθηναϊκός στα φετινά πλέι οφ. Το πως θα παραταχθεί, πως θα αντιδράσει μετά τις τελευταίες εξελίξεις, δεν το ξέρει κανείς. Θα το δείξει η ομάδα στο γήπεδο. Η κατάσταση, πάντως, μόνο εύκολη δεν είναι έπειτα από όλα όσα έχουν γίνει τις τελευταίες 20 μέρες.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE