ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΔΕΣΥΛΛΑΣ BLOG

Μαύρες μέρες για τον Παναθηναϊκό. Και τώρα τι;

Τα όσα ζούμε το τελευταίο διάστημα δεν είναι απλώς πρωτόγνωρα μα και ανήκουστα. Η κατάσταση έχει ξεφύγει σε κάθε επίπεδο και ο Παναθηναϊκός βιώνει τις πιο μαύρες μέρες στην ιστορία του. Το ερώτημα που τίθεται, πλέον, είναι πως θα βγει απ' αυτή τη βαθιά κρίση και τι θα ακολουθήσει.

Τα όσα ζούμε το τελευταίο διάστημα δεν είναι απλώς πρωτόγνωρα μα και ανήκουστα. Η κατάσταση έχει ξεφύγει σε κάθε επίπεδο και ο Παναθηναϊκός βιώνει τις πιο μαύρες μέρες στην ιστορία του. Το ερώτημα που τίθεται, πλέον, είναι πως θα βγει απ’ αυτή τη βαθιά κρίση και τι θα ακολουθήσει.

Αναμφισβήτητα, την τελευταία δεκαετία ο Σύλλογος έχει τραβήξει πολλά ζόρια. Ειδικά το ποδοσφαιρικό τμήμα. Και τι δεν έχει γίνει από το 2010 και μετά, ιδιαίτερα από τη διάλυση του πολυμετοχικού σχήματος και μετά. Παρκάρισμα μετοχών, αλλαγή διοίκησης, Τσάκες, πρίγκιπες, διχόνοια στις τάξεις του κόσμου, απαγόρευση μεταγραφών λόγω κακών χειρισμών της διοίκησης Αλαφούζου, αποκλεισμός από την Ευρώπη, άδειες κερκίδες, μα και… άδειες ψυχές στις τάξεις του οπαδικού κινήματος. Η πλειοψηφία του κόσμου έφτασε στο σημείο να μην ασχολείται καν με την αγαπημένη του ομάδα και να απέχει από κάθε δραστηριότητα.

Τις τελευταίες μέρες, αυτή η κρίση έφτασε σε άλλο επίπεδο. Πέρασε στο επόμενο στάδιο, πήγε στο μπάσκετ- το τμήμα που παραδοσιακά αποτελεί το καμάρι του συλλόγου- και όχι μόνο. Η απόφαση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου να θέσει προς πώληση την ΚΑΕ και μέχρι τότε να πηγαίνει με έσοδα – έξοδα αποτέλεσε το πρώτο “χτύπημα”. Η σημερινή του δήλωση να αποχωρήσει και από τον Α.Ο ήταν το δεύτερο και τελειωτικό. Στο ενδιάμεσο, βέβαια, ακολούθησαν οι ντροπιαστικές σκηνές που είχαμε την… τιμή να παρακολουθήσουμε πρώτα μέσω βίντεο από κάμερα ασφαλείας στο κατάστημα εστίασης όπου έγινε η επίθεση στην Πανόρμου και στη συνέχεια μέσω του instagram όταν ο DPG φρόντισε να καταγράψει LIVE την “απάντηση” και τη συνέχεια στις ασχήμιες με την… αντεπίθεση στο σπίτι του.

Η απόλυτη παρακμή.  Η απόλυτη αηδία. Η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο και τα όσα συμβαίνουν, πλέον, στα… πέριξ του συλλόγου, δε θυμίζουν σε τίποτα Παναθηναϊκό και φυσικά απέχουν πολύ από τις αξίες του Συλλόγου και τα ιδανικά που πρεσβεύει.  Δε συζητάμε για το αν αγγίζουν τον αθλητισμό. Αυτό το “πράγμα” μόνο αθλητισμός δεν είναι. Είναι κάτι έξω απ’ αυτό. Πρακτικές που μας παραπέμπουν σε άλλα επικίνδυνα μονοπάτια και που μας κάνουν να αναρωτιόμαστε “αξίζει τον κόπο να ασχολείσαι;”.

Ο Παναθηναϊκός βιώνει, πιθανότατα, τις πιο μαύρες μέρες στη σύγχρονη ιστορία του.  Δε μιλάμε για το αγωνιστικό κομμάτι, αλλά για κάτι άλλο πιο βαθύ. Εμφυλιακές καταστάσεις, πρακτικές πέρα από κάθε φαντασία, τραμπουκισμοί, κόντρες, ύβρεις.  ΠΑΕ, ΚΑΕ και Ερασιτέχνης βρίσκονται σχεδόν απέναντι, ο υγιής και ταλαιπωρημένος κόσμος της ομάδας παρακολουθεί με λύπη όλες αυτές τις ασχήμιες και ο Σύλλογος είναι στα πρόθυρα διάλυσης. Κι όλα αυτά, σε μια συγκυρία κατά την οποία το γηπεδικό φαίνεται να φουντώνει ξανά με τον Δήμο Αθηναίων να τρέχει το θέμα, αλλά να μην απαντάει ακόμα στις καταγγελίες του Γιαννακόπουλου. Τελικά τι ισχύει; Είναι ακριβή τα όσα είπε ο DPG; Υπάρχει αθέτηση συμφωνίας ή κάτι άλλο; Στην παρούσα φάση, ο δήμαρχος δεν απαντάει.  Αρκείται, απλώς, σε πολιτικό λόγο.  Ισως ακόμα να μην είναι έτοιμος για ανακοινώσεις. Πρέπει, όμως,  πέρα από το πλάνο που επεξεργάζεται και που έχει στο μυαλό του, να τοποθετηθεί με ευθύνη στα όσα είπε ο Γιαννακόπουλος. Οι στιγμές είναι κρίσιμες και απαιτούν ακριβείς θέσεις και ΑΛΗΘΕΙΕΣ.

Το επόμενο διάστημα αναμένονται απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα. Για να είμαστε ακριβείς, ΠΡΕΠΕΙ να δοθούν αυτές οι απαντήσεις. Ποια θα είναι η επόμενη μέρα μετά τον Γιαννακόπουλο σε μπάσκετ και Ερασιτέχνη; Ποια η στάση της ΠΑΕ από εδώ και μπρος; Μπορούν όλες οι πλευρές να καθίσουν σε ένα τραπέζι για να βρουν λύση για το γηπεδικό, κάτι που θα ήταν και το ιδανικό; Αν δεν προχωρήσει το γήπεδο μπάσκετ (κάτι που είναι και το πιθανότερο), υπάρχουν ή έχουν προταθεί εναλλακτικές; Στεκόμαστε πολύ στο γηπεδικό, διότι αποτελεί το πιο σημαντικό ζήτημα για το παρόν, μα πολύ περισσότερο για το μέλλον του Συλλόγου. Μην ξεχνάμε ότι δε μιλάμε για μια λύση 5 ετών, αλλά σχεδόν 100. Και μόνο από αυτό, αντιλαμβανόμαστε τι κρισιμότητα του θέματος.

Οπως έγραφε κι ένα πανό παλαιότερα στο ΟΑΚΑ, “Και τώρα τι;”. Πως θα βγει ο Παναθηναϊκός από αυτή την κρίση; Κρίση σε κάθε επίπεδο, μα και στις αξίες του Συλλόγου. Πως μπορεί το τριφύλλι να μη μαραθεί. Πως μπορεί αυτός ο ταλαιπωρημένος κόσμος να σταθεί όρθιος και να μείνει εκεί; Δίπλα στην αγαπημένη του ομάδα. Ποιο μπορεί να είναι το όραμα και ποια η διάθεση για την επόμενη μέρα; Το βέβαιο είναι ότι έπειτα από τα τελευταία γεγονότα, κάποια πράγματα τελείωσαν οριστικά για τον Παναθηναϊκό. Το ερώτημα είναι αν η επόμενη μέρα θα είναι χειρότερη ή καλύτερη και με ποιον τρόπο θα έρθει αυτή…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Exit mobile version