ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΔΕΣΥΛΛΑΣ BLOG

Θα μπορούσε τη νίκη, αλλά “καλό παιχνίδι” δεν το λες

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για την εμφάνιση του Παναθηναϊκού απέναντι στον ΟΦΗ και τα λιγοστά κέρδη από το χθεσινό ματς.

Θα μπορούσε τη νίκη, αλλά

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για την εμφάνιση του Παναθηναϊκού απέναντι στον ΟΦΗ και τα λιγοστά κέρδη από το χθεσινό ματς.

*Αν κάποιος θα μπορούσε να φύγει με τη νίκη από το χθεσινό ματς της Κρήτης αυτός ήταν ο Παναθηναϊκός. Οι “πράσινοι” είχαν τις μεγαλύτερες ευκαιρίες στον αγώνα, με αποκορύφωμα το δοκάρι του Μακέντα, σκόραραν δυο φορές αλλά τα γκολ ορθώς ακυρώθηκαν με τη βοήθεια του VAR και δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα παρά μόνο 1-2 φορές από τους Κρητικούς. Μπορεί ο ΟΦΗ να είχε περισσότερες τελικές, όμως μιλάμε κυρίως για μακρινά σουτ ή για φάσεις που δεν ανησυχούσαν τον Διούδη. Μόνο μια φορά στο πρώτο ημίχρονο χρειάστηκε ο τερματοφύλακας του τριφυλλιού να… βάλει το χέρι του για να κρατήσει το μηδέν στην εστία του.

*Ο Παναθηναϊκός του πρώτου 20λεπτου ήταν προβληματικός κι αυτό είναι κάτι που δε συμβαίνει για πρώτη φορά. Στα τελευταία τρία παιχνίδια των πλέι οφ, αυτό το διάστημα είναι και το χειρότερο του τριφυλλιού. Θυμηθείτε τι συνέβη στην αναμέτρηση του ΟΑΚΑ με τον ΠΑΟΚ, αλλά και σε αυτή του Καραϊσκάκη με τον Ολυμπιακό. Κάτι παρόμοιο είδαμε και χθες γι αυτό το χρονικό σημείο. Κακή κυκλοφορία, ανασταλτική λειτουργία σχεδόν ανύπαρκτη, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα ο ΟΦΗ να φτάνει με ευκολία στην περιοχή, είτε από τον άξονα, είτε από τα πλάγια.  Η διαφορά, βέβαια, είχε να κάνει στην ποιότητα του αντιπάλου. Αν οι γηπεδούχοι ήταν σε ανώτερο επίπεδο, θα έκαναν ευκαιρίες και ίσως γκολ.

*Από το 20′ και μετά και αφού το τριφύλλι δεν πλήρωσε το κακό του ξεκίνημα, η απόδοση ανέβηκε. Οι πράσινοι έγιναν πιο πιεστικοί στα μαρκαρίσματά τους, έβγαλαν περισσότερη ένταση και το 4-3-3 δούλευε καλύτερα από τη στιγμή που οι ποδοσφαιριστές πύκνωσαν περισσότερο το κέντρο και πρέσαραν αποτελεσματικά. Οι διάδρομοι έκλεισαν, ωστόσο δημιουργία σωστή δεν υπήρχε κι αυτό διότι Χατζηγιοβάνης και Κολοβός δεν ήταν καλοί, ενώ σε ρηχά νερά κυμάνθηκε και η απόδοση των Μπουζούκη, Αγιούμπ. Οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές είναι κομβικοί στο κομμάτι της ανάπτυξης και της δημιουργίας.

*Στην επανάληψη η εικόνα ήταν σαφώς καλύτερη. Εκεί, άλλωστε, μπήκαν τα δυο γκολ που δε μέτρησαν, στο αυτό το 45λεπτο είχε και το δοκάρι ο Μακέντα. Ο Παναθηναϊκούς πατούσε καλύτερα στο χορτάρι, δίχως, όμως, να εντυπωσιάζει. Δεν πρέπει να φτάνουμε σε σημεία υπερβολής, ούτε να βαφτίζουμε ένα 0-0 με τον ΟΦΗ “καλό ματς” για το “τριφύλλι”. Κάθε άλλο. Το παιχνίδι μόνο καλό δεν ήταν, ασχέτως αν γι αυτό υπάρχουν αρκετές και σοβαρές δικαιολογίες για την ομάδα του Δώνη (αγωνιστικές ελλείψεις, κίνητρο κλπ). Πάντως, το να λέμε ότι ο Παναθηναϊκός ήταν θετικός, απέχει πολύ από την πραγματικότητα.

*Ο Θεοχάρης είχε θετική παρουσία. Μετά το πρώτο 15λεπτο ανέβασε την απόδοσή του κυρίως στο αμυντικό κομμάτι, όπου και περιόρισε τον επικίνδυνο Σεμέδο. Θα τον ξαναδούμε στη συνέχεια των πλέι οφ. Άλλωστε, δεν υπάρχει και άλλος για να καλύψει τη θέση του δεξιού μπακ και είναι ευκαιρία για τον νεαρό να δείξει σε τι επίπεδο μπορεί να σταθεί. Ακόμη καλύτερη ήταν και η παρουσία του Χατζηθεοδωρίδη. Τον πιστεύουν πολύ στον Παναθηναϊκό τον νεαρό άσο, που χθες ξεχώρισε και έβγαλε αρκετή ένταση στο παιχνίδι του ακόμη κι όταν το ματς έφτανε στο φινάλε του και η κούραση σε όλους είχε κάνει την εμφάνισή της.

Υ.Γ: Το panathinaikos24.gr έχει αναφέρει από τις 16 Ιουνίου για τη χρηματοδότηση για τον Βοτανικό, που φαίνεται να έχει βρεθεί από τον Κώστα Μπακογιάννη. Όπως φαίνεται, δε θα μιλάμε για μια πηγή, αλλά για αρκετές. Από ευρωπαϊκά κονδύλια μέχρι κατασκευαστική που ίσως να αναλάβει και την ονοματοδοσία. Πολλά ακούγονται, πολλά λέγονται. Το βέβαιο είναι ότι αυτή τη φορά το θέμα της διπλής ανάπλασης φαίνεται να προχωράει και μένει να δούμε με ποια τελική μορφή. Μόλις όλα μπουν στην τελική ευθεία, τότε θα κληθεί και ο Παναθηναϊκός επισήμως για να περάσουμε στο επόμενο στάδιο, αυτό της υλοποίησης.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE