ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΑΝΑΛΥΣΗ

Παναθηναϊκός: Το 4-3-3 που δεν τραβάει και τα άκρα που προβληματίζουν

Ο Ντάνι Πογιάτος έχει επιλέξει ως βασικό σύστημα το 4-3-3, το οποίο φαίνεται να μην λειτουργεί καλά, τη στιγμή που οι ακραίοι της ομάδας προβληματίζουν. Ανάλυση του Panathinaikos24.gr.

Παναθηναϊκός: Το 4-3-3 που δεν τραβάει και τα άκρα που προβληματίζουν

Ο Παναθηναϊκός παρότι βρισκόμαστε μόλις στην τέταρτη αγωνιστική του πρωταθλήματος (παίξει τρεις αγώνες βέβαια) είναι με την πλάτη στον τοίχο. Η ομάδα μετά από τρεις αγώνες μετράει μόλις έναν βαθμό, με δύο ήττες και μία ισοπαλία.

Ο Ντάνι Πογιάτος από την αρχή της προετοιμασίας προσπαθεί να παίξει ένα σύστημα, το οποίο φαίνεται να μην αποδίδει. Από τις πρώτες στιγμές φαινόταν οι παίκτες που έχει η ομάδα δεν έχουν τα χαρακτηριστικά για να αποδώσουν τα… πρέποντα σε αυτό το σύστημα. Τα χαφ που χρησιμοποιούνται και υπάρχουν στο ρόστερ δεν είναι τόσο γρήγορα έτσι ώστε να καταφέρουν να ανταπεξέλθουν τόσο στο αμυντικό όσο και στο επιθετικό transition.

Αυτό μάλιστα γίνεται αντιληπτό κάθε φορά που το ματς πηγαίνει πάνω… κάτω. Γενικότερα αν δει κανείς και τα προηγούμενα χρόνια το σύστημα αυτό δεν “κουμπώνει” με τη φιλοσοφία του τριφυλλιού, καθώς όσοι προσπάθησαν να το κάνουν παλαιότερα το άλλαξαν.

Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα
Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα 37.088 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Την ίδια στιγμή στο σύστημα αυτό πρέπει να αποδίδουν καλά οι ακραίοι σου και το σημαντικότερο θα πρέπει να… πατάνε περιοχή, ώστε ο σέντερ φορ της ομάδας να μην μένει τελείως απομονωμένος. Τα άκρα λοιπόν δεν βοηθούν καθόλου. Ο Αϊτόρ και ο Σαβιέρ δεν πείθουν με την απόδοσή τους. Ειδικά ο πρώτος σε όσα ματς έχει παίξει δεν έχει καταφέρει να αποδείξει ότι είναι καλύτερος του Τάσου Χατζηγιοβάνη, που υπήρχε από πριν στο τριφύλλι.

Το τι θα γίνει στο μέλλον κανείς δεν μπορεί να το προβλέψει, αλλά το σίγουρο είναι ότι στον Παναθηναϊκό επικρατεί έντονος προβληματισμός με την απόδοση των νέων μεταγραφικών αποκτημάτων στα άκρα.  Η πίεση όσο πάει και μεγαλώνει και αυτό σίγουρα σημαίνει ότι ο χρόνος δεν είναι σύμμαχος για τον Ντάνι Πογιάτος, ο οποίος αν δεν βελτιωθεί γρήγορα η ομάδα είναι πολύ πιθανό να αρχίζει να… τρίζει η καρέκλα του.

Φυσικά πέρα από τον Πογιάτος για την εικόνα του Παναθηναϊκού σοβαρή ευθύνη έχει και ο Τσάβι Ρόκα, ο οποίος είναι ο κύριος εμπνευστής των μεταγραφικών κινήσεων του τριφυλλιού.  Το σίγουρο είναι όμως ότι όσο δεν υπάρχει βελτίωση τόσο οι δύο άνδρες θα… μπαίνουν στο στόχαστρο.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.