ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΤΑΣΟΣ ΝΙΚΟΛΟΓΙΑΝΝΗΣ BLOG

Κατέστρεψαν μία ομάδα με προοπτική και τώρα τρέχουν…

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για την απόλυση του Πογιάτος και τις καταστροφικές αποφάσεις του καλοκαιριού από Αλαφούζο, Ρόκα.

Κατέστρεψαν μία ομάδα με προοπτική και τώρα τρέχουν…

Πογιάτος τέλος, λοιπόν. Μετά από τρία επίσημα παιχνίδια στον πάγκο του Παναθηναϊκού κούνησε μαντήλι ο Ισπανός τεχνικός. Κάτι που αναμενόταν από το καλοκαίρι, που ήρθε. Ένας προπονητής με μηδέν βιογραφικό σε πάγκο πρώτης ομάδας δεν έχει πιθανότητες να πετύχει στον πάγκο του Παναθηναϊκού και να αντέξει την πίεση των άμεσων αποτελεσμάτων.

Έκπληξη μεγάλη θα ήταν να πετύχαινε ο Πογιάτος, όχι αυτό, που έγινε. Αυτό, που έγινε ήταν το φυσιολογικό. Ο Πογιάτος λύγισε από την πίεση στην διάρκεια των αγώνων και στις προπονήσεις δεν έδειχνε κάτι, που να λέει, ότι έχει πλάνο. Συμπεριφερόταν σαν προπονητής ακαδημιών και όχι σαν προπονητής πρώτης ομάδας και είναι απόλυτα φυσιολογικό.

Ο Αλαφούζος πήρε την απόφαση και τον έδιωξε, έκανε αυτό, που περιμέναμε να γίνει αμέσως μετά το παιχνίδι με τον Άρη. Το ζητούμενο είναι, ότι χάνεται μία χρονιά, μετά την κοινή απόφαση Αλαφούζου, Ρόκα να διαλύσουν το καλοκαίρι μία ομάδα με προοπτική. Ο Ρόκα ήθελε να κάνει το απόλυτο κουμάντο και είδαμε τα αποτελέσματα.

Ο Αλαφούζος του έδωσε τα κλειδιά και είδαμε τα αποτελέσματα. Μετά από προτροπή του Ρόκα (που ήθελε να φέρει έναν προπονητή δικό του να κάνει κουμάντο σε όλα) έδιωξε ο Αλαφούζος τον Δώνη σε μία απόφαση, που δεν είχε καμία ποδοσφαιρική λογική, όπως έγραφα στο Panathinaikos24 από τις 30 Μάϊου.

Τότε μάλιστα είχα προβλέψει, ότι ο Ρόκα θα φέρει έναν φέρελπι Ισπανό προπονητή (Πογιάτος) και σε κανένα χρόνο την τύχη του Δώνη θα έχει ο προπονητής και ο Ρόκα. Έπεσα έξω στο χρονικό όριο, ο Πογιάτος δεν έφυγε μετά από χρόνο, αλλά μετά από λίγους μήνες…

Η ουσία είναι, λοιπόν, ότι ο Αλαφούζος και ο Ρόκα είχαν μία ομάδα έτοιμη πέρυσι, έναν προπονητή, που είχε δέσει και αυτή η ομάδα ήθελε 4-5 πολύ καλές προσθήκες παικτών, για να κάνει το βήμα παραπάνω φέτος. Αυτό ο Αλαφούζος το διέλυσε μετά από εισήγηση του Ρόκα και τώρα τρέχει για να προλάβει, ώστε να σωθεί μία χρονιά, που φαίνεται καταστροφική. Η επιλογή του Μπόλονι για προπονητή έχει μία λογική και φυσικά δεν συγκρίνεται με την επιλογή του Πογιάτος. Ο Μπόλονι ανεξάρτητα αν πετύχει, η όχι έχει βιογραφικό.

Έτσι όπως τα κατάφεραν ο μόνος στόχος φέτος θα είναι η ομάδα να βγει στην Ευρώπη, την πρώτη χρονιά, που έχει δικαίωμα να βγει, διότι αν δεν βγει θα ισοδυναμεί με… καταστροφή.

*Η μεταγραφή του Μαουρίσιο αν δεν έχει τραυματισμούς είναι μία πολύ καλή μεταγραφή και σε θέση, που η ομάδα είχε ανάγκη. Τα υπόλοιπα στο γήπεδο.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...