ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Αντίστροφη μέτρηση: O οδικός χάρτης για το εμβόλιο κορωνοϊού στην Ελλάδα

Δωδεκάμισι εκατομμύρια διπλές δόσεις αναμένεται να φτάσουν στην Ελλάδα εντός μεγάλου χρονικού άξονα με τους πρώτους εμβολιασμούς να γίνονται μέσα Ιανουαρίου

Αντίστροφη μέτρηση: O οδικός χάρτης για το εμβόλιο κορωνοϊού στην Ελλάδα

Από τον επόμενο μήνα ξεκινούν οι κινήσεις για να φτάσουμε έως τον εμβολιασμό του μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού, όταν το εμβόλιο για τον κορωνοϊό ετοιμαστεί και φτάσει στην Ελλάδα.

Ήδη τις προηγούμενες ημέρες, η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι έχει υπογράψει συμβόλαια για προαγορά δόσεων.

Τρεις εταιρείες, η  Pfizer, η Moderna και η AstraZeneca έχουν αναπτύξει εμβόλια.

«Πτήση Βερολίνο»: Τα αθλητικά πρωτοσέλιδα για τον Παναθηναϊκό
«Πτήση Βερολίνο»: Τα αθλητικά πρωτοσέλιδα για τον Παναθηναϊκό 14.262 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δωδεκάμισι εκατομμύρια διπλές δόσεις αναμένεται να φτάσουν στην Ελλάδα εντός ενός μεγάλου χρονικού άξονα με τους πρώτους εμβολιασμούς να γίνονται μέσα Ιανουαρίου.

Στόχος ως το καλοκαίρι να έχει εμβολιαστεί το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, ώστε να επιτευχθεί αυτό που οι γιατροί ονομάζουν ως «ανοσία αγέλης» σε συνδυασμό με όσους πολίτες έχουν ήδη νοσήσει και αναπτύξει αντισώματα για τον ιό.

Οι εμβολιασμοί θα λάβουν χώρα σε 1.000 σημεία της Ελλάδας, Κέντρα Υγείας, Περιφερειακά Ιατρεία και οι δόσεις θα διατηρούνται σε ψυγείο έως 10 ημέρες κάτω από πολύ συγκεκριμένες συνθήκες.

Η πρώτη και μεγαλύτερη ομάδα στην οποία θα γίνει στόχευση για το εμβόλιο είναι το Υγειονομικό Προσωπικό, το Γηροκομεία και οι πολίτες άνω των 65 ετών.

Πηγή: skai.gr

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.