Επικαιρότητα

«Φρένο» Μητσοτάκη στα σενάρια για τον χρόνο άρσης του lockdown

Απομακρύνεται το ενδεχόμενο άρσης του lockdown για τον κορονοϊό στα τέλη του μήνα, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τονίζει πως ο σχεδιασμός της κυβέρνησης θα εξαρτηθεί από τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Άγνωστο παραμένει το πότε θα γίνει η άρση του lockdown. Το μόνο βέβαιο είναι ότι θα γίνει σταδιακά, ενώ ο πρωθυπουργός σήμερα (24/11) επιχείρησε να «κλείσει» κάθε τέτοια συζήτηση.

«Οι σχεδιασμοί μας από εδώ και στο εξής δεν θα αναφέρονται τόσο σε ημερομηνίες όσο σε συγκεκριμένα δεδομένα, τα οποία θα κρίνουν τα επόμενα βήματά μας», επισήμανε στην σημερινή (24/11) τηλεδιάσκεψη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι υπάρχουν πλέον οι «πρώτες ενδείξεις για μία μείωση του αριθμού των κρουσμάτων».

Η κυβέρνηση θα προβεί σε ανακοινώσεις την επόμενη εβδομάδα, αλλά και τον τρόπο που θα γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα εν μέσω πανδημίας, έχοντας στη διάθεσή της μεγαλύτερο όγκο επιδημιολογικών δεδομένων.

Εκείνο ωστόσο που εξακολουθεί να προβληματίζει ειδικούς και κυβέρνηση είναι ο αριθμός των διασωληνωμένων, που συνεχίζει να παρουσιάζει αυξητικές τάσεις, αλλά και ο αριθμός των νεκρών ο οποίος για μια ακόμη ημέρα κατέγραψε τριψήφιο αριθμό θανάτων.

Έτσι, ο πρωθυπουργός έβαλε «φρένο» στα σενάρια για τον χρόνο άρσης του lockdown, όπως αναφέρει το Open.

Είναι πλέον σχεδόν βέβαιο ότι το lockdown θα παραταθεί μετά τις 30 Νοεμβρίου, με τους ειδικούς να προτείνουν στην κυβέρνηση τα χρονοδιαγράμματα του ανοίγματος.

Σε κάθε περίπτωση η άρση των περιορισμών θα γίνει σταδιακά. Πρώτα θα χτυπήσει το κουδούνι στα σχολεία, χωρίς ωστόσο να είναι βέβαιο ότι θα λειτουργήσουν ταυτόχρονα όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης. Οι ειδικοί εισηγούνται το άνοιγμα γυμνασίων, λυκείων και πανεπιστημίων να γίνει σε μεταγενέστερο χρόνο.

Αμέσως μετά τα σχολεία αναμένεται να ανοίξει και το λιανικό εμπόριο, ενώ η εστίαση μάλλον θα περιμένει.

Πηγή: skai.gr

Exit mobile version