ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΑΕΚ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 1-2

Πράσινοι μαχητές νίκησαν την ΑΕΚ και… επιστρέφουν!

Με δυο γκολ από Μακέντα και Κουρμπέλη στο πρώτο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός επικράτησε 2-1 της ΑΕΚ στο ντέρμπι της 11ης αγωνιστικής της Super League και ανεβαίνουν βαθμολογικά! Έπαιξαν με τη φωτιά οι πράσινοι στο τελευταίο 15λεπτο. Ο Ολιβέιρα σκόραρε για την Ένωση.

Πράσινοι μαχητές νίκησαν την ΑΕΚ και... επιστρέφουν!

Με δυο γκολ από Μακέντα και Κουρμπέλη στο πρώτο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός επικράτησε 2-1 της ΑΕΚ στο ντέρμπι της 11ης αγωνιστικής της Super League και ανεβαίνουν βαθμολογικά! Έπαιξαν με τη φωτιά οι πράσινοι στο τελευταίο 15λεπτο. Ο Ολιβέιρα σκόραρε για την Ένωση.

Η πρώτη μεγάλη νίκη της χρονιάς είναι γεγονός για τον Παναθηναϊκό. Το τριφύλλι του Λάζλο Μπόλονι εκμεταλλεύτηκε την υπεροχή του στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, έβαλε γκολ με Μακέντα και Κουρμπέλη, είχε ευκαιρίες και για ένα ακόμα και τελικά πήρε τη νίκη με 2-1. Οι πράσινοι στο τελευταίο 15λεπτο οπισθοχώρησαν, είδαν την ΑΕΚ να πιέζει, δέχθηκαν γκολ από τον Ολιβέιρα, αλλά τελικά κράτησαν την πολύτιμη νίκη.

Οι πράσινοι με αυτό το αποτέλεσμα ανεβαίνουν στη βαθμολογία, φτάνοντας τους 15 βαθμούς και φυσικά κερδίσουν και ψυχολογία ενόψει της συνέχειας.

Διαστημικό 10άρι: Ο Αργεντίνος παικταράς που κανείς δεν κατάλαβε γιατί δεν έπαιξε στον ΠΑΟ
Διαστημικό 10άρι: Ο Αργεντίνος παικταράς που κανείς δεν κατάλαβε γιατί δεν έπαιξε στον ΠΑΟ 283.450 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Λάζλο Μπόλονι παρέταξε την ομάδα με 4-3-3. Ο Διούδης ήταν κάτω από τα δοκάρια, οι Σένκεφελντ, Βέλεθ στόπερ και στα άκρα οι Σάντσες και Ζαγαρίτης. Στα χαφ οι Αλεξανδρόπουλος, Κουρμπέλης και Μαουρίσιο, στα “φτερά” οι Χατζηγιοβάνης και Βιγιαφάνιες και στην κορυφή ο Μακέντα.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε επιθετικά στο πρώτο δεκάλεπτο, έχοντας δυο καλές στιγμές και μια μεγάλη ευκαιρία. Στο 3′ έπειτα από σέντρα του Χατζηγιοβάνη, ο Μαουρίσιο έστειλε την μπάλα άουτ προ κενής εστία. Από το 10′ και μετά η ΑΕΚ το ισορρόπησε, αλλά δεν ήταν απειλητική. Στο 34′ από ωραία πάσα του εξαιρετικού Βιγιαφάνιες, ο Χατζηγιοβάνης έδωσε ασίστ στον Μακέντα και ο Ιταλός με πλασέ έκανε το 0-1.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Χατζηγιοβάνης ξανά από ωραία μεταβίβαση του Αργεντινού έκανε την ντρίπλα στον Ινσούα, πλάσαρε, αλλά ο Τσιντώντας του είπε “όχι”.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, ο Ζαγαρίτης έκανε μαγική ενέργεια από αριστερά, έκοψε την μπάλα και ο Κουρμπέλης με πλασέ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα για το 0-2 μέσα σε αποθέωση.

Στην επανάληψη, ο ρυθμός έπεσε. Ο Παναθηναϊκός περίμενε την ΑΕΚ και κρατούσε με ευκολία το υπέρ του αποτέλεσμα. Από το 70′ και μετά και έπειτα από τις αλλαγές, οι πράσινοι οπισθοχώρησαν πολύ, έδωσαν χώρο στην Ένωση, με αποτέλεσμα αυτή να αρχίσει να γίνεται απειλητική. Στπ 73′ ο Ανσαριφάντ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ, στην πρώτη ευκαιρία της ομάδας του Καρέρα. Πέντε λεπτά αργότερα ο Μάνταλος έκανε σουτ, αλλά ο Διούδης απομάκρυνε και στο 87′ ήρθε το γκολ από τον Ολιβέιρα, ο οποίος με κοντινό σουτ μείωσε σε 2-1.

Αυτό το γκολ έδωσε κι ένα χαρακτήρα… θρίλερ στο ντέρμπι. Ο Αγιούμπ ήταν ο αδύναμος κρίκος με λάθη πολλά, με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να φαίνεται σαν να παίζει με παίκτη λιγότερο. Εν τέλει, το 2-1 έμεινε μέχρι το φινάλε και ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη που ήθελε.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων: ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Βασιλαντωνόπουλος (46’ Παουλίνιο), Σβάρνας, Νεντελτσιάρου (82’ Χνιντ), Ινσούα, Κρίστιτσιτς, Σάκχοφ (66’ Ολιβέιρα), Τάνκοβιτς (46’ Λιβάι Γκαρσία), Μάνταλος, Λιβάγια, Ανσαριφάρντ (82’ Μαχαίρας).

Παναθηναϊκός (Λάζλο Μπόλονι): Διούδης, Σάντσες, Σένκεφελντ, Βέλεθ, Ζαγαρίτης, Αλεξανδρόπουλος (86’ Πούγγουρας), Κουρμπέλης, Μαουρίσιο, Βιγιαφάνιες (70’ Καρλίτος), Μακέντα (71’ Αγιούμπ), Χατζηγιοβάνης (87’ Χουάνκαρ).

Διαιτητής: Ιρφάν Πελίτο (Βοσνία).

Διαιτητής VAR: Κλάι Ρούπερτι (Ολλανδία).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.