Μπάσκετ

Σοβαρεύτηκε όταν έπρεπε, «καθάρισε» την ΑΕΚ και πέρασε στους τελικούς! (vids)

Ο Παναθηναϊκός δυσκολεύτηκε ξανά για τρια δεκάλεπτα από τη μαχητική ΑΕΚ, αλλά στο τέταρτο δεκάλεπτο... πάτησε γκάζι, πήρε τη νίκη με 78-71 και κάνοντας το 3-1 στη σειρά των ημιτελικών, πήρε το εισιτήρια για τους τελικούς της basket league.

Ο Παναθηναϊκός δυσκολεύτηκε ξανά για τρια δεκάλεπτα από τη μαχητική ΑΕΚ, αλλά στο τέταρτο δεκάλεπτο… πάτησε γκάζι, πήρε τη νίκη με 78-71 και κάνοντας το 3-1 στη σειρά των ημιτελικών, πήρε το εισιτήρια για τους τελικούς της basket league.

Κορυφαίος ήταν ο Παπαπέτρου με 22 πόντους και σημαντικά καλάθια στο τέταρτο δεκάλεπτο. Ο Χεζόνια είχε 13 ενώ ακολούθησαν οι Παπαγιάννης και Μήτογλου με 12 και 11, αντιστοίχως.

Στο πρώτο ημίχρονο το ματς ήταν… καρμπόν με τα υπόλοιπα. Ο Παναθηναϊκός είχε το προβάδισμα, ωστόσο η ΑΕΚ ήταν ανταγωνιστική και δεν τον άφηνε να χτίσει διαφορά.

Οι πράσινοι έπαιζαν πολύ στη ρακέτα με τον Παπαγιάννη να είναι σε καλή κατάσταση και η Ένωση προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί τα μακρινά σουτ με τον Μέικον να παίρνει προσπάθειες έξω από τα 6.75 και να γίνεται γρήγορα διψήφιος, όπως και ο Παπαγιάννης για το τριφύλλι.

Στα 5 λεπτά πριν από το φινάλε του ημιχρόνου, το σκορ ήταν 27-31. Το ματς ήταν ντέρμπι με την ΑΕΚ να ακολουθεί στον πόντο τον Παναθηναϊκό. Με τρίποντο του Λοτζέσκι στα 30’’ η Ένωση πέρασε μπροστά με 40-38 για να ακολουθήσει το λάθος του Παπαπέτρου. Ο Μέικον αστόχησε σε τρίποντο στο τέλος και οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο ρυθμός παρέμενε ίδιος. Στα 3.40 πριν από τη λήξη το σκορ ήταν 47-47 με τους παίκτες του Οντετ Κάτας να δυσκολεύονται να βρουν ρυθμό. Οι πράσινοι έπαιξαν κακό μπάσκετ στο 3ο δεκάλεπτο. Η περίοδος έληξε με το σκορ να είναι 55-49 υπέρ της ΑΕΚ.

Το τριφύλλι έπρεπε να αλλάξει πολλά. Η ΑΕΚ έκανε το +9, αλλά γρήγορα οι «πράσινοι» έριξαν τη διαφορά (58-54). Ο Λοτζέσκι με τρίποντο έκανε το 63-54 με τον Παναθηναϊκό να παίζει σαν… χαμένος. Το τριφύλλι μείωσε ξανά και με σερί ισοφάρισε σε 63-63. Όλα αυτά 5 λεπτά πριν από τη λήξη. Με τρίποντο του Χεζόνια, ο Παναθηναϊκός έκανε το 64-69. Από εκεί και πέρα, η ομάδα του Οντετ Κάτας πάτησε γκάζι. Ηταν σοβαρή και έχοντας το μομέντουμ έφτασε στη νίκη με 78-71.

Τα στατιστικά της αναμέτρησης

Exit mobile version