ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Οκάρο Ουάιτ: Ο Πρίφτης που τον αναγέννησε στην Ούνιξ και η ευκαιρία του Παναθηναϊκού (Vids)

Το διαχρονικό «φλερτ» με τον Οκάρο Ουάιτ, η παρουσία του Δημήτρη Πρίφτη στον «πράσινο» πάγκο και μια κίνηση που εμπεριέχει μηδενικό ρίσκο για τον Παναθηναϊκό.

Οκάρο Ουάιτ: Ο Πρίφτης που τον αναγέννησε στην Ούνιξ και η ευκαιρία του Παναθηναϊκού (Vids)

Ο Οκάρο Ουάιτ βρίσκεται ξανά στο προσκήνιο για τον Παναθηναϊκό, με το «τριφύλλι» να θέλει να εκμεταλλευτεί τη συνθήκη με την παρουσία του Δημήτρη Πρίφτη και να ντύσει στα «πράσινα» τον Αμερικανό, με τον οποίο συνδέεται από μακροχρόνιο «φλερτ».

Πάμε πολύ πίσω, τη σεζόν 15-16, ο Δημήτρης Πρίφτης βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας μπάσκετ του Άρη. Στους κιτρινόμαυρους εκείνη τη σεζόν αγωνίζεται και διαπρέπει ένας Αμερικανός φόργουορντ που δεν θα αργήσει να κάνει το λεγόμενο «γκελ» στους μεγάλους της Basket League, αλλά και στην Ευρώπη.

Με την ομάδα του Άρη, ο Ουάιτ μπαίνει στην κορυφαία πεντάδα του πρωταθλήματος, αναδεικνύεται σε κορυφαίο ριμπάουντερ της λίγκας και σιγά σιγά τα σενάρια γύρω από το όνομά του πληθαίνουν, σχετικά με τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί!
«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί! 16.521 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στο Παναθηναϊκό ρεπορτάζ εκείνη την εποχή, γράφεται ότι ο παίκτης πλησιάζει προς ΟΑΚΑ, αλλά η μοίρα του, τον οδήγησε εν τέλει στην άλλη άκρη του πλανήτη και το NBA. Κάπου εδώ οφείλουμε να επισημάνουμε πως για την περίπτωση του Ουάιτ ενδιαφέρθηκε έντονα και η ΚΑΕ Ολυμπιακός, αλλά μπροστά στην ευκαιρία του κορυφαίου πρωταθλήματος του Πλανήτη, ο νεαρός φόργουορντ δεν έβλεπε κανένα… και τίποτα.

Οι Χιτ πείθονται και του προσφέρουν συμβόλαιο, με τον παίκτη να κυνηγά το παιδικό του όνειρο. Παίζει στο summer league με τη θυγατρική ομάδα του Μαϊάμι, με τα ποσοστά του να είναι εκπληκτικά και κερδίζει με τον ιδρώτα του, μια θέση στο ρόστερ των Χιτ και στη συνέχεια των Ουίζαρντς.

Καταφέρνει να «γράψει» στο βιογραφικό του πολλές συμμετοχές, αλλά η μοίρα του επιφυλάσσει μια άσχημη τροπή. Ένας τραυματισμός στον αστράγαλο τον αφήνει για καιρό στα pits. Αφού αναρρώνει πλήρως, παρουσιάζεται ξανά στο δρόμο του ο Δημήτρης Πρίφτης που είναι head coach της Ούνιξ Καζάν και ο Ουάιτ «αρπάζει» την ευκαιρία για αναγέννηση.

Με την «πράσινη» φανέλα της Ούνιξ, ανακτά το χαμένο χρόνο και επανέρχεται στο προσκήνιο. Παίζει καλά, ανεβάζει τους προσωπικούς του αριθμούς και πετυχαίνει σπουδαία πράγματα, με τον Πρίφτη να βγαίνει κερδισμένος από την επιλογή του να επενδύσει και πάλι στον Οκάρο Ουάιτ.

Πλέον ο Δημήτρης Πρίφτης είναι κάτοικος ΟΑΚΑ και αυτή τη συνθήκη θέλουν να εκμεταλλευτούν και στο «τριφύλλι», όπου όπως σας ενημερώσαμε από το απόγευμα του Σαββάτου, ο Οκάρο Ουάιτ βρίσκεται εκ νέου στο «πράσινο» μικροσκόπιο για μια θέση στο ρόστερ της επόμενης σεζόν.

Οι «πράσινοι» βλέπουν στο πρόσωπο του Ουάιτ έναν άξιο αντικαταστάτη του Ντίνου Μήτογλου για τη θέση «4», εκεί όπου έμεινε κενή μετά την αποχώρηση του Έλληνα φόργουορντ για το Μιλάνο και την Αρμάνι και αν ολοκληρωθεί αυτή τη φορά το deal, θα κλείσει με θετικό πρόσημο ένα διαχρονικό «φλέρτ» ανάμεσα στον παίκτη και τον Παναθηναϊκό.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.