Ποδόσφαιρο

Ανατροπή επί της Λαμίας και νίκη στο 90′ (pics)

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε 3-2 της Λαμίας στη Λεωφόρο, παίρνοντας την πρώτη του φιλική νίκη. Ο Καρλίτος με γκολ στο 90' διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Μαουρίσιο και Μπουζούκης τα άλλα γκολ. Πρώτη για Βιτάλ με... επίδειξη υψηλής τεχνικής.

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε 3-2 της Λαμίας στη Λεωφόρο, παίρνοντας την πρώτη του φιλική νίκη. Ο Καρλίτος με γκολ στο 90′ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Μαουρίσιο και Μπουζούκης τα άλλα γκολ. Πρώτη για Βιτάλ με… επίδειξη υψηλής τεχνικής.

Το ματς

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν είχε στη διάθεσή του τους διεθνείς και παρέταξε τον Παναθηναϊκό με τον Ξενόπουλο κάτω από τα δοκάρια τους Σάντσες και Χατζηθεοδωρίδη στα άκρα και στόπερ τους Πούγγουρα, Σάρλια. Στα χαφ ήταν οι Μαουρίσιο, Ρούμπεν και μπροστά τους ο Λούντκβιστ. Στα άκρα έπαιξαν οι Βιτάλ, Αϊτόρ και στην κορυφή ο Μακέντα.

Οι πράσινοι ξεκίνησαν δυνατά το παιχνίδι και στο 5’ έχασαν την πρώτη ευκαιρία όταν ο Λούντκβιστ εκτέλεσε φάουλ απευθείας και ο τερματοφύλακας έδιωξε με γροθιές. Οι πράσινοι ήλεγχαν ολοκληρωτικά την αναμέτρηση, απειλήθηκαν στο 23’ με διπλή ευκαιρία Ελευθεριάδη, Τζανδάρη, αλλά άνοιξαν το σκορ λίγο αργότερα.

Στο 31’ ο Λούντκβιστ εκτέλεσε κόρνερ και ο Μαουρίσιο με δυνατή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Το τριφύλλι, όμως, δέχθηκε στα… καπάκια γκολ, όταν ο Ορτέγκα με σουτ από το ύψος της περιοχής ισοφάρισε ένα λεπτό αργότερα.

Το 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Στο 51’ ο Παναθηναϊκός άγγιξε το γκολ. Ο Βιτάλ κουβάλησε την μπάλα, σούταρε, αλλά ο Σαράνοφ έδιωξε λέγοντας «όχι» στον Βραζιλιάνο.

Στο 58’ ο Λούντκβιστ εκτέλεσε ξανά φάουλ, αλλά ο τερματοφύλακας πάλι απομάκρυνε. Ένα λεπτό αργότερα, χάθηκε νέα ευκαιρία. Τακουνάκι του Μακέντα προς τον Βιτάλ, ο οποίος «χόρεψε» δύο αντιπάλους σούταρε αλλά η μπάλα κατέληξε ελάχιστα άουτ. Στο 61’ ο Βραζιλιάνος, που έκανε ανεπίσημο ντεμπούτο, έδωσε τη θέση του στον Βιγιαφάνιες.

Στο 73΄το τριφύλλι απείλησε ξανά, όταν έπειτα από σέντρα του Χουάνκαρ, ο Μαουρίσιο πήρε άλλη μια κεφαλιά, αλλά αυτή κατέληξε λίγο έξω από τα δοκάρια.

Δυο λεπτά, αργότερα ο Παναθηναϊκός «τιμωρήθηκε». Σε γρήγορη αντεπίθεση, ο Σαραμαντάς έκανε κούρσα, σέντραρε και ο επερχόμενος Βλαχομήτρος σκόραρε για το 1-2.

Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε και παρά τις πολλές αλλαγές ισοφάρισε στο 86’. Ο Βιγιαφάνιες άνοιξε ωραία προς τον Μπουζούκη, ο οποίος έκανε καταπληκτική ατομική προσπάθεια, έκλεισε προς τα μέσα και με εξαιρετικό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-2.

Στο 90’ οι πράσινοι σημείωσαν κι άλλο τέρμα για να κάνουν την ανατροπή.  Έπειτα από μπαλιά τρύπα του Αϊτόρ στον Χουάνκαρ, ο τελευταίος σέντραρε στη μικρή περιοχή και ο επερχόμενος Καρλίτος έγραψε το 3-2 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Παναθηναϊκός: Ξενόπουλος, Χατζηθεοδωρίδης (61΄Χουάνκαρ), Πούγγουρας (61΄ Βέλεθ), Σάρλια, Σάντσες (61΄ Κώτσιρας), Πέρεθ (74΄ Αθανασακόπουλος), Μαουρίσιο, Λούντκβιστ, Αϊτόρ (70΄ Μπουζούκης), Βιτάλ (61΄ Βιγιαφάνιες) και Μακέντα (70΄ Καρλίτος).

Λαμία: Σαράνοφ,Σκόνδρας (62΄Μαζουλουξής), Αντέτζο (62΄ Βύντρα), Ορτέγκα (56΄ Σαραμαντάς), Τζανετόπουλος, Ρόμανιτς, Τζανδάρης (83΄ Μαργαρίτης), Νούνες (76΄ Τρουμπούλος), Γκέντζογλου (36΄ Τιρόνε), Καραμάνος, Ελευθεριάδης

Exit mobile version