ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Παναθηναϊκός: Ο Φερέλ που καλύπτει τα «θέλω» του Πρίφτη και η πορεία του στο NBA (Vids)

Ο Γιόγκι Φερέλ είναι προ των πυλών του ΟΑΚΑ για να ενισχύσει τη γραμμή των γκαρντ του Δημήτρη Πρίφτη. Τα «θέλω» των δύο πλευρών που καλύφθηκαν και η πορεία του 28χρονου Αμερικανού στο «μαγικό κόσμο» του NBA.

Παναθηναϊκός: Ο Φερέλ που καλύπτει τα «θέλω» του Πρίφτη και η πορεία του στο NBA (Vids)

Ο Παναθηναϊκός αποφάσισε να προχωρήσει την υπόθεση του Γιόγκι Φερέλ, με τον 28χρονο Αμερικανό να είναι κοντά στο «τριφύλλι». Αν ψάξει κανείς το βιογραφικού του παίκτη θα διαπιστώσει αρχικά πως ουδέποτε στην καριέρα του πέρασε τα όρια των Ηνωμένων πολιτειών της Αμερικής. Όλη η καριέρα του βασίστηκε τόσο στη G-League, όσο και σε ομάδες που ανήκουν στο «μαγικό κόσμο» του NBA.

Για τον Παναθηναϊκό ο παίκτης αποτελούσε εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα την πρώτη επιλογή, αλλά υπήρχαν αντικειμενικές δυσκολίες, καθώς τόσο οι απαιτήσεις του Αμερικανού ήταν ιδιαίτερα υψηλές, όσο και το πορτοφόλι της ομάδας ήταν πενιχρό. Ωστόσο τις τελευταίες ημέρες η διαφορά που υπήρχε ανάμεσα στις δύο πλευρές κάμφθηκε -πληροφορίες λένε πως η διαφορά ήταν περίπου 400 χιλιάδες δολάρια-, με τον Φερέλ να ρίχνει τις απαιτήσεις του και το «τριφύλλι» να ανεβαίνει στο μέτρο του δυνατού.

Για τα χρονικά δεδομένα ο Φερέλ είναι σούπερ περίπτωση που ταιριάζει στο αγωνιστικό πλάνο που θέλει να εκποιήσει ο Δημήτρης Πρίφτης, ωστόσο θα χρειαστεί χρόνος καθώς ο 28χρονος γκαρντ δεν έχει αγωνιστεί ξανά στην Ευρώπη και για να εγκλιματιστεί θα πρέπει να υπάρξει υπομονή.

Το πέρασμά του Κλίπερς, Νετς, Μάβερικς, Κινγκς και Καβαλίερς, δείχνει αρχικά πως ουδέποτε ο παίκτης ταίριαξε απόλυτα σε ένα συγκεκριμένο τρόπο ομάδας, όμως επίσης δείχνει πως πρόκειται για ρολίστα που αν του δώσεις τα εχέγγυα, μπορεί να εκτινάξει την αυτοπεποίθησή του και να πάρει η ομάδα απ’ αυτόν το μέγιστο των δυνατοτήτων του.

Στα αρνητικά μπορεί να προστεθεί και το ύψος του παίκτη -οι «πράσινοι» ήθελαν κάτι σε δίμετρο γκαρντ-, αλλά όπως προαναφέραμε τα δεδομένα της εποχής, κάνουν τη συγκεκριμένη περίπτωση ιδανική. Συνολικά στην καριέρα του μετράει 259 παιχνίδια στον «μαγικό κόσμο» του ΝΒΑ έχοντας κατά μέσο όρο 7,7 πόντους, 2,3 ασίστ και 2,1 ριμπάουντ, ενώ σουτάρει με 42% εντός παιδιάς και 37% στα τρίποντα. Ενώ με τους Κλίπερς που ήταν και η τελευταία ομάδα του πριν μείνει ελεύθερος μέτρησε την περσινή σεζόν 4.6 πόντους, 1.5 ριμπάουντ και 2.1 ασίστ κατά μέσο όρο ανά 12 λεπτά συμμετοχής σε 8 ματς που συμμετείχε.

Ο Δημήτρης Πρίφτης τον ήθελε, ο Νίκος Παππάς που είναι ο ιθύνων νους στα μεταγραφικά της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού το προσπάθησε και τελικά έπεισε τον Αμερικανό να έρθει στην Ελλάδα, για να συνθέσει μαζί με Πέρι, Μέικον και Νέντοβιτς μια τετράδα ξένων στα γκαρντ που αν μπορέσει και βρει την κατάλληλη χημεία, θα κάνει πολλά σωστά πράγματα στο παρκέ του ΟΑΚΑ.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.