ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Διονύσης Δεσύλλας

Ο Ιβάν ξέρει…

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τον Παναθηναϊκό του πρώτου μισού της σεζόν και τον προπονητή που γνωρίζει τον τρόπο για να βελτιώνει όλο και περισσότερο την ομάδα του.

Ο Ιβάν ξέρει…

*Το τέλος του 2021 βρίσκει τον Παναθηναϊκό 4ο στη βαθμολογία της Super League και με μια πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου. Νορμάλ πράγματα. Κανείς δεν μπορεί να χαίρεται με τη βαθμολογική συγκομιδή στο πρωτάθλημα, ούτε να σηκώνει τους τόνους για την πρόκριση επί του Βόλου. Άλλωστε, τη νοοτροπία της… χαμηλής μπάλας τη μεταδίδει πρώτος και καλύτερος ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Μια ματιά να ρίξει κανείς στις δηλώσεις του Σέρβου προπονητή μετά το τέλος της χθεσινής αναμέτρησης και θα το διαπιστώσει.

*Η μια ανάγνωση για την ομάδα του πρώτου μισού της σεζόν είναι αυτή. Η αστάθεια μέχρι και τις 22 Νοεμβρίου ήταν αυτή που οδήγησε σε βαθμολογικές απώλειες. Τα αποτελέσματα που πικραίνουν περισσότερο είναι η ήττα στην Τρίπολη από τον Αστέρα και η ισοπαλία με τον ΟΦΗ στη Λεωφόρο. Χάθηκαν σε αυτές τις αναμετρήσεις 5 βαθμοί πολύ σημαντικοί. Το τριφύλλι θα μπορούσε να ήταν σε καλύτερη θέση, αλλά ο χρόνος δε γυρίζει πίσω. Άπαντες στην ομάδα οφείλουν να προχωρήσουν κοιτάζοντας μπροστά. Και αυτό κάνουν…

*Η άλλη ανάγνωση είναι ότι αυτό που βλέπουμε τον τελευταίο μήνα αφορά την εικόνα μιας ομάδας που παίζει όλο και καλύτερα, προοδεύει συνεχώς, αποκτά σταθερότητα και φυσικά παίρνει τα αποτελέσματα που θέλει, αν εξαιρέσουμε την ήττα στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς παρουσιάζει ένα σύνολο ποδοσφαιριστών πειθαρχημένο, βασισμένο πάνω στα «θέλω» του, με αρετές σε επίθεση και άμυνα. Ένα σύνολο που εξελίσσεται και βελτιώνεται κάθε εβδομάδα.

*Φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο Παναθηναϊκός του Ιβάν βρίσκεται στον σωστό δρόμο. Βάλτε σε σύγκριση την εικόνα του «τριφυλλιού» το πρώτο διάστημα με αυτή που παρατηρούμε στα τελευταία παιχνίδια. Η μέρα με τη νύχτα. Η ομάδα έχει μια πολύ καλή ανάπτυξη, βρίσκει, επιτέλους, τον τρόπο να διασπάει την αντίπαλη άμυνα (ασχέτως αν στον Βόλο δε σκόραρε, παρά τις πολλές χαμένες ευκαιρίες), έχει συνοχή στις γραμμές και τρομερά βελτιωμένη άμυνα. Για τρίτο σερί ματς το τριφύλλι δε δέχθηκε γκολ. Αυτό από μόνο του, σε συνδυασμό με την περισσότερη σιγουριά που βγάζει η ομάδα στα μετόπισθεν, δείχνει την πρόοδο και εκεί.

*Στα θετικά, το γεγονός ότι τον τελευταίο μήνα ο Παναθηναϊκός παίρνει πολλά πράγματα από περισσότερους παίκτες. Σε παλαιότερα κείμενα, αλλά και στις εκπομπές στο κανάλι του panathinaikos24.gr τονίζαμε αυτή την ανάγκη. Μέχρι και το ματς με τη Λαμία στις 22 Νοεμβρίου ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν είχε ανοίξει τόσο το ρόστερ. Το έκανε, βλέποντας ότι υπάρχουν ποδοσφαιριστές που παρουσιάζονταν βελτιωμένοι στις προπονήσεις και δικαιώθηκε. Ο Βιγιαφάνιες βρίσκεται σε εκπληκτική κατάσταση, ο Παλάσιος έχει ανέβει, ο Αϊτόρ πραγματοποιεί τις καλύτερές του εμφανίσεις με την πράσινη φανέλα, οι Μαουρίσιο και Μακέντα ξαναμπήκαν στην εξίσωση, ενώ ο Σένκεφελντ επέστρεψε και δείχνει καλά. Στη χθεσινή αναμέτρηση με τον Βόλο, αν εξαιρέσουμε 1-2 λάθη στην αρχή, ήταν εξαιρετικός με την παρουσία του στην πράσινη άμυνα. Ο Φακούντο Σάντσες κλήθηκε να βοηθήσει και όχι μόνο το έκανε, αλλά ήταν και στους διακριθέντες στα τελευταία δυο ματς!

*Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ξέρει καλύτερα απ’ όλους μας πως θα βελτιώνει συνεχώς αυτή την ομάδα και πως θα αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο όλους τους ποδοσφαιριστές που έχει στη διάθεσή του. Γνωρίζει, άλλωστε, ότι η χρονιά είναι… μαραθώνιος και όχι σπριντ. Ολοι χρειάζονται. Η συνεχόμενη σκληρή δουλειά σε συνδυασμό με την απαραίτητη ενίσχυση ποιότητα, θα κάνουν ακόμα καλύτερα και πιο αποτελεσματικό τον Παναθηναϊκό. Κάτω η μπάλα και όλα θα τα δούμε στην πορεία. Η ομάδα αυτή αφήνει υποσχέσεις για κάτι καλύτερο από το 2022. Μακάρι να τα καταφέρει. Το βέβαιο είναι ότι το τριφύλλι έχει βρει έναν προπονητή που… ξέρει τη δουλειά, δε σηκώνει τους τόνους και προτιμά να «μιλάει» μαζί με τους ποδοσφαιριστές του μέσα στο γήπεδο, γνωρίζοντας τις δυσκολίες και την υπομονή που απαιτείται. Έναν προπονητή που πρέπει να τον κρατήσει στο Κορωπί περισσότερα χρόνια και να πορευτεί μαζί του…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ