Μπάσκετ

Ηττα με κάτω τα χέρια από την ΤΣΣΚΑ στο ΟΑΚΑ

Ο Παναθηναϊκός ήταν αποκαρδιωτικός στο ΟΑΚΑ (έπαιξαν ρόλο οι μόλις δυο προπονήσεις) και γνώρισε την ήττα με 98-74 από την ΤΣΣΚΑ για την 20η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Ο Παναθηναϊκός ήταν αποκαρδιωτικός στο ΟΑΚΑ (έπαιξαν ρόλο οι μόλις δυο προπονήσεις) και γνώρισε την ήττα με 98-74 από την ΤΣΣΚΑ για την 20η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Στο πρώτο δεκάλεπτο, οι δυο ομάδες πήγαιναν κοντά στο σκορ. Πότε ο Παναθηναϊκός έκανε ένα μικρό σερί και πότε η ΤΣΣΚΑ, με τους Ρώσους να είναι πιο ποιοτικοί και να παίρνουν προς το τέλος μια διαφορά. Με ένα 0-9, η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με σκορ 20-26 με τον Παναθηναϊκό να ψάχνει αντίδραση για να επανέλθει και να βάλει δύσκολα στην ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη.

Με τρίποντο του Λούντμπεργκ, η διαφορά πήγε στους 9 για τους φιλοξενούμενους, με αποτέλεσμα από πολύ νωρίς ο Δημήτρης Πρίφτης να καλέσει τάιμ άουτ. Ο Γκριγκόνις με τρίποντο έκανε το 20-32 και οι πράσινοι συνέχισαν να μην μπορούν να βρουν επιθετικό ρυθμό. Η διαφορά πήγε στους 14 με τους Ρώσους να κάνουν ό, τι θέλουν στο παρκέ του ΟΑΚΑ, έχοντας ένα σερί 0-17! Με τρίποντο του Λούντμπεργκ το σερί πήγε στο 0-20 για το 20-37 με το τριφύλλι να παρουσιάζεται εξαιρετικά… χλωμό! Η ΤΣΣΚΑ είχε μέχρι εκείνο το σημείο 7/12 τρίποντα. Ο Χάκετ με νέο τρίποντο έκανε τα 20-40 με το σερί να επεκτείνεται για την ΤΣΣΚΑ στο 0-23! Το πρώτο καλάθι για τον Παναθηναϊκό στη δεύτερη περίοδο ήρθε από τον Σαντ Ρος. Το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν εφιαλτικό για το τριφύλλι και το ημίχρονο έληξε με σκορ 33-60, μέσα σε αποδοκιμασίες από τον κόσμο.

Η κατάσταση στο 3ο δεκάλεπτο δεν άλλαζε. Η ΤΣΣΚΑ συνέχισε να βομβαρδίζει και στα 4.53 πριν από το τέλος το σκορ έγινε 41-71. Οι πράσινοι, εμφανώς επηρεασμένοι και από την έλλειψη προπονήσεων, δεν μπορούσαν να παρουσιαστούν ανταγωνιστικοί στο παρκέ. Με ένα μικρό σερί προς το τέλος, η περίοδος έληξε με σκορ 55-77.

Η ΤΣΣΚΑ διατηρούσε το μεγάλο προβάδισμα και ήλεγχε απολύτως τον ρυθμό με άνεση. Αναμφίβολα, η έλλειψη ρυθμού κόστισε, αλλά και πάλι η εικόνα της ομάδας ήταν αποκαρδιωτική, με αποτέλεσμα να έρθει η βαριά ήττα από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Το τελικό σκορ στο ΟΑΚΑ ήταν 98-74.

Exit mobile version