ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Απολογούνται οι άλλοι 4 συλληφθέντες για τη δολοφονία του Άλκη – Στον εισαγγελέα σήμερα ο 20χρονος που είχε διαφύγει στην Αλβανία

Στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης έφτασαν το πρωί της Παρασκευής τέσσερις εκ των συλληφθέντων για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού.

Απολογούνται οι άλλοι 4 συλληφθέντες για τη δολοφονία του Άλκη – Στον εισαγγελέα σήμερα ο 20χρονος που είχε διαφύγει στην Αλβανία

Οι τέσσερις συλληφθέντες που φέρονται να εμπλέκονται στη δολοφονία του Άλκη Καμπανού τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου στην οδό Θ. Γαζή στη Χαριλάου Θεσσαλονίκης θα περάσουν την πόρτα της ανακρίτριας για να απολογηθούν.

Ενώπιον του εισαγγελέα θα οδηγηθεί εντός της ημέρας και ο 20χρονος εναντίον του οποίου είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης.  Ο 20χρονος που κατηγορείται για συμμετοχή στη δολοφονική επίθεση σε βάρος του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη αφέθηκε ελεύθερος από τις αλβανικές αρχές και νωρίς την Πέμπτη παραδόθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα στην Κορυτσά. Ο 20χρονος που λίγες ώρες μετά τη δολοφονία διέφυγε στην Αλβανία, μεταφέρθηκε στα ελληνοαλβανικά σύνορα το βράδυ της Πέμπτης και παραδόθηκε στις Αρχές.

Η ΕΛ.ΑΣ, επιβεβαίωσε ότι ο 20χρονος εμφανίστηκε αυτοβούλως και συνελήφθη στα σύνορα, δυνάμει εκδοθέντος εντάλματος σύλληψης. Τις επόμενες ώρες αναμένεται να μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη μαζί και εν συνεχεία να βρεθεί ενώπιον ανακρίτριας και εισαγγελέως.

Τότε τελειώνει το πρωτάθλημα – Πότε θα γίνει ο τελικός Κυπέλλου
Τότε τελειώνει το πρωτάθλημα – Πότε θα γίνει ο τελικός Κυπέλλου 1.325 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Υπενθυμίζεται ότι ο 20χρονος μέσω του δικηγόρου του έχει δηλώσει μετανιωμένος για τη συμμετοχή στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη και από το γεγονός ότι διέφυγε στη χώρα του μετά το συμβάν. Υποστήριξε ότι θα πει την αλήθεια για όσα συνέβησαν τη νύχτα της επίθεσης.

«Θέλω να γυρίσω πίσω και να δικαστώ για να πω όλη την αλήθεια για το τι πραγματικά έγινε εκείνο το βράδυ. Λυπάμαι πολύ για το παιδί», ήταν τα πρώτα λόγια του 20χρονου, αφότου ήρθε σε επαφή με τον δικηγόρο του. Σημειώνεται πως σε βάρος του εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης».

Πώς πείστηκε ο 20χρονος να παραδοθεί

Σημειώνεται πως ο δικηγόρος του 20χρονου, σε δηλώσεις του νωρίτερα ανέφερε πως ο εμπλεκόμενος στην υπόθεση, πείστηκε να παραδοθεί κατόπιν επικοινωνίας με την οικογένειά του. Έπειτα, ο δικηγόρος, επικοινώνησε με τον εντολέα του και δήλωσε μιλώντας στο ethnos.gr: «Έχει την πρόθεση να παραδοθεί στην Αλβανία, να συλληφθεί και να ακολουθηθεί η διαδικασία έκδοσης. Θα συναινέσει για να ρθει στην Ελλάδα και να αντιμετωπίσει την υπόθεση. Κατάλαβε ότι είναι μονόδρομος να αντιμετωπίσει την υπόθεση. Έχει επιχειρήματα και δεν είναι ο δολοφόνος του Άλκη. Επέβαινε το μοιραίο βράδυ στο λευκό αυτοκίνητο, το Citroen».

Ο 20χρονος κατάφερε να διαφύγει στις 00:40 μετά τα μεσάνυχτα της 2 Φεβρουαρίου, δηλαδή 24 ώρες μετά το έγκλημα, από τον μεθοριακό σταθμό της Κρυσταλλοπηγής, με αυτοκίνητο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να είναι στενός φίλος του 23χρονου που κατηγορείται για τη δολοφονία και είχε συλληφθεί πρώτος.

Ο ποδοσφαιριστής έδειξε τον «Αθηναίο» ως δράστη

Τον «Αθηναίο» έδειξε ως δράστη της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη ο 21χρονος πρώην ποδοσφαιριστής στον οποίο φέρεται να ανήκει το δρεπάνι που στέρησε τη ζωή στον Άλκη. Ο 21χρονος ο οποίος είναι μέσα στα άτομα που έχουν συλληφθεί για συμμετοχή στην καταδρομική επίθεση στη Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη είπε στην ανακρίτρια ότι είδε με τα μάτια του τον «Αθηναίο» να μαχαιρώνει με ένα κυρτό μαχαίρι το θύμα ενώ υπέδειξε στις Αρχές και το σημείο, όπου βρίσκεται το μαχαίρι. Σε κάθε περίπτωση, οι συλληφθέντες έχουν σπάσει την «ομερτά» των χούλιγκαν και έχουν αρχίσει ένα μπαράζ αλληλοκατηγοριών για το ποιος είναι ο δολοφόνος.

Συνεχίζεται η έρευνα για να βρεθεί και ο 12ος κατηγορούμενος

Την ίδια στιγμή υπάρχει ακόμα ένα πρόσωπο, που όπως όλα δείχνουν συμμετείχε στη δολοφονική επίθεση σε βάρος του αδικοχαμένου Άλκη και των δύο φίλων του. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, πρόκειται για άντρα πρίπου 35 ετών, που ακούει στο όνομα «Ντίνος». Είναι το πρόσωπο που οδηγούσε το τρίτο αυτοκίνητο που έφτασε στο σημείο της δολοφονικής επίθεσης, το λευκό Polo. Σύμφωνα με το OPEN, το παρουσιαστικό του είναι γνωστό στις Αρχές ενώ είναι πολύ χαρακτηριστικός και ο τρόπος που κινείται ανάμεσα στους οπαδούς.

Οι τακτικές της ανακρίτριας – Κάθε απολογούμενος ταυτοποιεί συνεργούς στα βίντεο

Η ανακρίτρια που έχει αναλάβει την υπόθεση ρωτά έναν προς έναν τους συλληφθέντες για τα στοιχεία του 12ου συνεργού αλλά μέχρι στιγμής όλοι τους υποστηρίζουν όμως δεν τον γνωρίζουν. Μάλιστα, μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί ούτε το λευκό Polo που οδηγούσε τη νύχτα της καταδρομικής επίθεσης των χούλιγκαν.

Η 7η ανακρίτρια είναι πολύ μεθοδική και φαίνεται πως αγγίζει τα ανθρώπινα όρια αντοχής. Εξετάζει τον κάθε συλληφθέντα από δύο μέχρι και τρεις ώρες συνεχόμενα για να αποσπάσει στοιχεία που μπορεί να γνωρίζει και να αποκρύπτει. Σύμφωνα με το OPEN, μέσα στο γραφείο της έχει τοποθετήσει μία μεγάλη οθόνη στην οποία δείχνει στους συλληφθέντες ξανά και ξανά τα δύο βίντεο τα οποία έχουν καταγράψει την επιδρομή τους και την δολοφονική επίθεση στον 19χρονο.

Ενώ προβάλλεται το βίντεο τους ρωτά μεθοδικά και με μεγάλη λεπτομέρεια τι ακριβώς συμβαίνει σε κάθε καρέ του βίντεο, τι έκαναν εκείνοι την ώρα που εκτυλισσόταν η επίθεση και τους ζητά να ταυτοποιούν τους υπόλοιπους συνεργούς.

Πηγή: Ethnos.gr

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.