ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Και τώρα κούπα!

Ο Νέντοβιτς με απίστευτο κρεσέντο στο δεύτερο δεκάλεπτο έβαλε... τέλος στα αστεία, ο Παναθηναϊκός σοβαρεύτηκε και ξεπέρασε το εμπόδιο του Προμηθέα (85-68) και την Κυριακή θα διεκδικήσει ένα ακόμα Κύπελλο Ελλάδος.

Και τώρα κούπα!

Το ματς

Ο ημιτελικός δεν ξεκίνησε καθόλου καλά για τους πράσινους. Η νωθρότητα του τριφυλλιού στα πρώτα λεπτά είχε ως αποτέλεσμα ο Προμηθέας να προηγηθεί με 11-5 στα πρώτα 2 λεπτά. Οι πράσινοι απάντησαν με ένα σερί 6-0 και έφεραν τον ημιτελικό στα ίσα. Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός συνέχισε να είναι άστοχος με αποτέλεσμα ο Προμηθέας να πάρει αέρα 8 πόντων στα μισά του πρώτου δεκαλέπτου (19-11). Τρία λεπτά πριν την ολοκλήρωση του πρώτου κομματιού του παιχνιδιού ο Προμηθέας προηγήθηκε με 10 πόντους μάλιστα (23-13) και άρχισε να βάζει δύσκολα στους παίκτες του έξαλλου στον πάγκο Δημήτρη Πρίφτη. Η λήξη του πρώτου δεκαλέπτου βρήκε το τριφύλλι πίσω στο σκορ με 14 πόντους μάλιστα (27-13).

Οι πράσινοι μετά και τα γκάζια Δημήτρη Πρίφτη μπήκαν πιο δυναμικά στο δεύτερο δεκάλεπτο. Το τρίποντο του Έβανς έριξε την διαφορά στους 11, ενώ στη συνέχεια το καλάθι του Νέντοβιτς κατέβασε τη διαφορά στους 9 (31-22). Το νέο καλάθι του Έβανς έβαλε το τριφύλλι δυναμικά στο παιχνίδι, πριν πάρει το… όπλο του ο Νεμάνια Νέντοβιτς. Δύο λεπτά πριν το τέλος και με 8 συνεχόμενους πόντους του Νέντο, το τριφύλλι προσπέρασε με ένα πόντο  (35-36) και κάλυψε το χαμένο έδαφος του πρώτου μέρους του παιχνιδιού. Τελικά το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό να βρίσκεται πίσω στο σκορ με 39-38 και έχοντας ως πρώτο βιολί τον Νεμάνια με 14 πόντους.

Το τριφύλλι ξεκίνησε δυναμικά στο δεύτερο ημίχρονο με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Σαντ Ρος. Ο Κουβανός με πέντε συνεχόμενους πόντους έδωσε αέρα τεσσάρων πόντων στον Παναθηναϊκό (39-43). Ο Ρέι μείωσε στον πόντο, ωστόσο ο Μποχωρίδης με νέο τρίποντο έκανε το 42-46. Ο Προμηθέας στη συνέχεια μείωσε στο καλάθι με τον Αγραβάνη. Στα μισά του τρίτου δεκαλέπτου με δύο φοβερά καλάθια του Έβνας, το τριφύλλι προηγούταν με 44-50. Οι δύο ομάδες πετύχαιναν καλάθια εκατέρωθεν με την διαφορά να κυμαίνεται υπέρ του τριφυλλιού ανάμεσα στους 4 και 6 πόντους. Το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τις βολές του Ουάιτ, με τον Παναθηναϊκό να βρίσκεται μπροστά με 8 πόντους.

Τεράστιος Γιασικεβίτσιους: «Αδύνατο να αγαπήσω ομάδα όπως τον Παναθηναϊκό»
Τεράστιος Γιασικεβίτσιους: «Αδύνατο να αγαπήσω ομάδα όπως τον Παναθηναϊκό» 30.556 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Με την έναρξη του τελευταίου δεκαλέπτου και λόγω του τρίποντου του Μέικον οι πράσινοι πήραν αέρα 11 πόντων 9 λεπτά πριν το τέλος του ημιτελικού. Ωστόσο ο Προμηθέας αντέδρασε και μείωσε στους έξι, επτά λεπτά πριν το φινάλε.

Όμως, τα δεδομένα δεν άλλαξαν, με τον Πρίφτη να δίνει την μπάλα στα «σίγουρα χέρια» των Παπαγιάννη – Νέντοβιτς και τους δυο τους να… σπρώχνουν την ομάδα τους στον τελικό (57-70 στο 35′). Στην τελική ευθεία οι κάτοχοι του Κυπέλλου «μάζεψαν» και τα ριμπάουντ, ο Μέικον ανέβασε… στροφές, ο «PapaG» δεν είχε αντίπαλο και κάπου εκεί ο ημιτελικός «καθάρισε», με τον Προμηθέα να παραμένει άστοχος (62-77 στο 37′). Οι «πράσινοι», λοιπόν, έφτασαν στη δίκαιη πρόκριση, που ήρθε μέσα από την αμυντική τους βελτίωση (68-85 τελικό).

Τα Δεκάλεπτα: 27-13, 39-38, 50-58, 68-85

Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά της αναμέτρησης εδώ

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.