Μπάσκετ

Η αυτοκτονία του αιώνα – Έκανε δώρο το Κύπελλο στον Ολυμπιακό!

Ο Παναθηναϊκός ήταν το απόλυτο αφεντικό για τρία δεκάλεπτα, αλλά είχε ένα ανεξήγητο μπλακ άουτ στο τέταρτο, δίχως να μπορεί να σκοράρει! Ηττα στον τελικό από τον Ολυμπιακό με 81-73 και... απίθανη πράσινη αυτοκτονία στο Ηράκλειο.

Ο Παναθηναϊκός ήταν το απόλυτο αφεντικό για τρία δεκάλεπτα, αλλά είχε ένα ανεξήγητο μπλακ άουτ στο τέταρτο, δίχως να μπορεί να σκοράρει! Ηττα στον τελικό από τον Ολυμπιακό με 81-73 και… απίθανη πράσινη αυτοκτονία στο Ηράκλειο.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και γρήγορα έκανε το σκορ 7-0 υπέρ του με πόντους από Παπαγιάννη, Γουάιτ και Μποχωρίδη. Ο Έλληνας γκαρντ γρήγορα υπέπεσε σε τρία φάουλ με αποτέλεσμα ο Πρίφτης να τον αποσύρει. Γενικώς, στο πρώτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός έπαιρνε σχετικά εύκολα φάουλ, ενώ δόθηκε και τεχνική ποινή στον Πρίφτη στην πρώτη του διαμαρτυρία. Το ματς ήταν ντέρμπι με τους Πειραιώτες τελικά να παίρνουν προβάδισμα για το 17-21 στο πρώτο δεκάλεπτο.

Η δεύτερη περίοδος άρχισε με τον Νέντοβιτς να παίρνει δυο φάουλ από τον Ολυμπιακό. Ο Σέρβος με δυο βολές μείωσε τη διαφορά στους δυο πόντους. Με τρίποντο από τον ίδιο παίκτη, το σκορ έγινε 22-22. Ο Κασελλάκης υπέπεσε σε αντιαθλητικό και ο Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα τριών πόντων. Ο Νέντοβιτς σκόραρε ξανά με δυο βολές και έκανε το 24-25 με τον Σέρβο να φτάνει ήδη τους 13 πόντους κι ενώ απέμεναν 7 λεπτά για το τέλος του ημιχρόνου. Ο Νέντοβιτς έκατσε στον πάγκο για να ξεκουραστεί κι εκεί οι πράσινοι έπρεπε να βρουν πόντους και από άλλους. Ο Μέικον με τρίποντο ισοφάρισε σε 27-27. Οι δυο ομάδες ήταν κοντά και με κάρφωμα του Έβανς το σκορ έγινε 31-31, με τον Βεζένκοφ με τρίποντο να δίνει προβάδισμα τριών πόντων. Απάντησε ο Νέντοβιτς για το 34-34. Ο Νέντοβιτς με νέο εκπληκτικό τρίποντο έκανε το 37-34. Ο ΜακΚίσικ με καλάθι και φάουλ ισοφάρισε ξανά. Ο Οκάρο Γουάιτ με δυο βολέ έκανε το 39-37, ενώ στη συνέχεια ο Φαλ έκανε επιθετικό φάουλ στον Κασελλάκη. Ο Γουάιτ ξανά, μετά το επιθετικό ριμπάουντ, πήρε φάουλ και με βολές έδωσε προβάδισμα τεσσάρων πόντων στο τριφύλλι. Έπειτα από άλει ουπ του Μέικον, ο Παπαγιάννης κάρφωσε. Ακολούθησε το γκολ – φάουλ του Φαλ για τον Ολυμπιακό για το 43-39. Ο Μέικον με καλάθι στο φινάλε έκανε το 45-39 που ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

Το τρίτο δεκάλεπτο άρχισε με τρίποντο του Μέικον για το 48-39. Με τριποντο του Σλούκα ο Ολυμπιακός μείωσε σε 50-44, ενώ είχε προηγηθεί κάρφωμα από τον Παπαγιάννη. Ο Έλληνας σέντερ με ωραία καλάθι έδωσε ξανά προβάδισμα οκτώ πόντων στο τριφύλλι. Ο Παπαγιάννης έκανε τρίτο φάουλ σε μάχη με τον Φαλ. Το σκορ έγινε 54-47 από τον Γάλλο με 1/2 βολές. Με τρίποντο του Σαντ Ρος ο Παναθηναϊκός πήρε προβάδισμα 10 πόντων. Λίγο αργότερα ο Γουάιτ έκλεψε και με κάρφωμα έκανε το 59-47. Ο Ολυμπιακός μείωσε στους 8 πόντους σε ένα σημείο που ο Παναθηναϊκός έδειχνε να κολλάει επιθετικά. Με καλάθι του Μέικον το σκορ έγινε 61-51. Αμέσως ο Ντόρσει απάντησε για το 61-53. Ο Έβανς με δίποντο έστειλε ξανά τη διαφορά στους 10. Ο Γουάιτ σήκωσε για τον Έβανς με τον τελευταίο να καρφώνει εντυπωσιακά για το 65-55. Ο Γουόκαπ με τρίποντο μείωσε στους 7. Ο Κασελλάκης σκόραρε για το 67-58 με τον Παναθηναϊκό να παραμένει μπροστά σε μια περίοδο στην οποία δεν είχε σκοράρει ο Νέντοβιτς. Αυτό ήταν και το σκορ του τρίτου δεκαλέπτου.

Ο Ολυμπιακός μείωσε στους 5 με το τριφύλλι να μην έχει σωστές επιλογές στην επίθεση. Με καλάθι του Ντόρσει το σκορ έγινε 67-64 και το παιχνίδι έγινε πάλι ντέρμπι. Σε ένα κρίσιμο σημείο οι πράσινοι καλούνταν να βρουν ξανά τις απαντήσεις και να παραμείνουν μπροστά στο σκορ. Οι ερυθρόλευκοι μείωσαν σε 67-66. Το τριφύλλι είχε προβλήματα και ο Ολυμπιακός είχε μπει στο παιχνίδι. Με δυο βολές του ΜακΚίσικ ο Ολυμπιακός πέρασε μπροστά στο σκορ. Ο Παναθηναϊκός συνέχιζε να μη σκοράρει στην τέταρτη περίοδο και οι πράσινοι χρεώθηκαν με το 5ο τους φάουλ. Στο 5λεπτο ο Ολυμπιακός έκανε το 67-70. Οι πράσινοι δεν είχαν βάλει καλάθι στο τελευταίο δεκάλεπτο και ο Πρίφτης κάλεσε αμέσως τάιμ άουτ. Το μπλακ άουτ συνεχιζόταν και ήταν επιτακτική ανάγκη για το τριφύλλι να βρει σκορ. Μια ακόμη επίθεση χάθηκε κι ενώ απέμεναν 3.30 λεπτά. Ο Ντόρσει με τρίποντο έδωσε προβάδισμα έξι πόντων στους Πειραιώτες και τα πράγματα γίνονταν δύσκολα για τον Παναθηναϊκό που συνέχιζε να μη βάζει πόντο στην τελευταία περίοδο. Ο Γουάιτ με δυο βολές μείωσε στους 4. Το απίθανο μπλακ άουτ συνεχιζόταν! Ο Μέικον έχασε δυο βολές, ενώ οι πράσινοι δεν μπορούσαν να σκοράρουν με τίποτα, κάτι το οποίο σε τόσο μεγάλο διάστημα είναι εξαιρετικά σπάνιο. Ο Νέντοβιτς με δυο βολές μείωσε πάλι στους 4 πόντους. Ο Βεζένκοφ σκόραρε για το 71-77. Ο Σάντ Ρος έχασε την μπάλα και πλέον ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ κοντά στην αυτοκτονία του αιώνα! Οι πράσινοι δε σκόραραν εντός παιδειάς στο τελευταίο δεκάλεπτο και έκαναν δώρο το τρόπαιο στον Ολυμπιακό με τελικό σκορ 81-73 στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας.

Exit mobile version