ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Αν το πέναλτι το εκτελούσε ο Αϊτόρ…

Η ιστορία στο Αγρίνιο θα μπορούσε να είχε γραφτεί διαφορετικά.

Αν το πέναλτι το εκτελούσε ο Αϊτόρ…

Έγινε μεγάλη κουβέντα για το γεγονός πως ο Καρλίτος εκτέλεσε το πέναλτι που κέρδισε ο Παναθηναϊκός στο Αγρίνιο. Λίγες μέρες μετά από τα δύο πέναλτι που είχαν οι «πράσινοι» κόντρα στον Απόλλωνα και το «δύο στα δύο» από Παλάσιος και Αϊτόρ, ο Ισπανός πήρε την μπάλα και την έστησε στην άσπρη βούλα. Σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο του αγώνα στο Αγρίνιο. Προσωπική εκτίμηση είναι πως αν γινόταν εκεί το 1-1, ο Παναθηναϊκός θα το γύριζε το ματς. Αλλά με τα «αν» δεν γράφτηκε ποτέ ιστορία.

Ο Καρλίτος δεν λειτούργησε μόνος του. Αυτός είναι ο βασικός εκτελεστής των πέναλτι. Με εντολή Γιοβάνοβιτς. Κι εδώ που τα λέμε, δεν είναι κακός εκτελεστής, το αντίθετο. Μια χαρά πόδια έχει, μια χαρά μπορεί να βρει δίχτυα. Αλλά σε έπιανε μια ανησυχία βλέποντας τον να πηγαίνει να το εκτελέσει.

Γιατί; Γιατί ο Ισπανός ήταν πολύ κακός στο ματς του Αγρινίου. Σχεδόν άφαντος σε όλο το ματς. Σε αντίθεση με τον Αϊτόρ, για παράδειγμα, που ήταν αυτός που βγήκε μπροστά και προσπαθούσε να πάρει την ομάδα πάνω του. Όλες οι καλές φάσεις του Παναθηναϊκού στο ματς από τον Αϊτόρ ξεκινάνε. Ο οποίος εδώ και καιρό παίζει με μια ψυχολογία και μια αυτοπεποίθηση σαν να μη… βλέπει κανέναν.

Διαστημικό 10άρι: Ο Αργεντίνος παικταράς που κανείς δεν κατάλαβε γιατί δεν έπαιξε στον ΠΑΟ
Διαστημικό 10άρι: Ο Αργεντίνος παικταράς που κανείς δεν κατάλαβε γιατί δεν έπαιξε στον ΠΑΟ 283.282 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρεις μέρες νωρίτερα στη Ριζούπολη ο Αϊτόρ εκτέλεσε μια… πεναλτάρα. Έστειλε την μπάλα εκεί που δεν μπορούσε κανένας τερματοφύλακας να αντιδράσει. Και στο Αγρίνιο είναι εκείνος που εκτελεί όλα τα στημένα, αλλά δεν παίρνει το πέναλτι.

Δεν λέω πως πρέπει ο προπονητής να αλλάξει ξαφνικά την απόφασή του για τον βασικό εκτελεστή και κυρίως μέσα στη διάρκεια ενός αγώνα. Πιθανόν και να σκέφτηκε ο Γιοβάνοβιτς πως θα κάνει… ζημιά στον Καρλίτος αν «του πάρει» την εκτέλεση. Λέω όμως πως ένας παίκτης που δείχνει πως το… έχει σε όλο το ματς και ηγείται είναι προτιμότερο να πάρει την μπάλα όταν εκείνη καίει από κάποιον που στον ίδιο αγώνα είναι σχεδόν άφαντος.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.