ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Ονειρικός ο Παναθηναϊκός, ισοπέδωσε την ΑΕΚ!

Εκρηκτικός ο Παναθηναϊκός φιλοδώρησε με τρία γκολ την ΑΕΚ από το πρώτο ημίχρονο και την συνέτριψε (3-0) στο ντέρμπι της 25ης αγωνιστικής. Ματσάρα από Αϊτόρ με γκολ (16') και ασίστ στον Ιωαννίδη (30'). Σπουδαία εμφάνιση και από τον Παλάσιος που βρήκε δίχτυα στο 18'.

Ονειρικός ο Παναθηναϊκός, ισοπέδωσε την ΑΕΚ!

Εκρηκτικός ο Παναθηναϊκός φιλοδώρησε με τρία γκολ την ΑΕΚ από το πρώτο ημίχρονο και την συνέτριψε (3-0) στο ντέρμπι της 25ης αγωνιστικής. Ματσάρα από Αϊτόρ με γκολ (16′) και ασίστ στον Ιωαννίδη (30′). Σπουδαία εμφάνιση και από τον Παλάσιος που βρήκε δίχτυα στο 18′.

Το ματς

Με μεγαλύτερο ενθουσιασμό μπήκε η Ένωση στα πρώτα λεπτά του ντέρμπι στο «Απ. Νικολαΐδης», με τους φιλοξενούμενους να έχουν και την πρώτη καλή στιγμή μόλις στο 4′, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Βράνιες πήδηξε πιο ψηλά, πήρε τη κεφαλιά αλλά δεν απείλησε την εστία του Διούδη. Ακριβώς με τη συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου, ο Λιβάι είχε ακόμα μια καλή στιγμή για την Ένωση, όταν βρέθηκε ολομόναχος έξω από την περιοχή, αλλά το σουτ που δοκίμασε έφυγε πλάγια άουτ από την εστία του Διούδη.

Οι «πράσινοι» προσπαθούσαν να πάρουν τη μπάλα στα πόδια τους και να δημιουργήσουν παιχνίδι, ωστόσο η διάταξη των παικτών της ΑΕΚ είχε μπλοκάρει για τα καλά τους παίκτες των γηπεδούχων ειδικά στο χώρο του κέντρου.

Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα
Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα 36.179 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στο 14′ ο Αλεξανδρόπουλος μπήκε στην περιοχή προσπάθησε να κάνει την πάσα, δέχθηκε το μαρκάρισμα από τον Ρότα και μετά από υπόδειξη του VAR, o Αϊτόρ εκτέλεσε τον Τσιντώτα για το 1-0 από το σημείο του πέναλτι. Στο 16′ ο Παναθηναϊκός πέτυχε και δεύτερο γκολ με εκπληκτική ενέργεια του Παλάσιος που πέρασε όποιον βρήκε και εκτέλεσε και πάλι τον Τσιντώτα για το 2-0.

Η ΑΕΚ αντέδρασε απείλησε δις τον Διούδη, με τη μπάλα να σταματά ισάριθμες φορές στο δοκάρι, αρχικά σε σουτ του Ανσαριφάλντ στο 25′ και στη συνέχεια στο σουτ του Τσούμπερ στο 26′, ωστόσο στο τέσσερα λεπτά αργότερα (30′), ο Παναθηναϊκός βρήκε και τρίτο γκολ με «δράστη» τον Φώτη Ιωαννίδη που μετέτρεψε σε ασίστ τη σέντρα του Αϊτόρ, παραβιάζοντας για ακόμα μια φορά την εστία του ανήμπορού να αντιδράσει Τσιντώτα. Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να έχει κάνει και το 4-0, όταν ο εξαιρετικός Αϊτόρ από εκτέλεση κόρνερ δοκίμασε να παραβιάσει εκ νέου την εστία της Ένωσης, αλλά για κακή του τύχη η μπάλα προσέκρουσε στο δοκάρι στο 39′.

Με το 3-0 υπέρ του και τον κόσμο να «σπρώχνει» την ομάδα με τον ενθουσιασμό, ότι έκαναν οι «πράσινοι» έβγαινε στον αγωνιστικό χώρο, με τους αντίστοιχους της Ένωσης να παραπαίουν. Στο 43′ ο Ιωαννίδης έχασε μια σπουδαία ευκαιρία για το 4-0, όταν μετά από εξαιρετική ενέργεια του Αλεξανδρόπουλου μέσα στην περιοχή, πήρε την μπάλα, αλλά πλάσαρε πάνω στον Τσιντώτα.

Στο 48′ ο Αραούχο με ωραία ατομική ενέργεια και σουτ, θα μπορούσε να μειώσει για την ΑΕΚ, αλλά ο εκπληκτικός Διούδης έδιωξε με ακροδάχτυλα σε κόρνερ. Στο 56′ η ΑΕΚ απείλησε για δεύτερη φορά στο β’ μέρος, αλλά ο Λιβάι δεν μπόρεσε να μειώσει το σκορ, με το σουτ που δοκίμασε να φεύγει κόρνερ.

Ο Παναθηναϊκός παρά τα τρία γκολ του πρώτου μέρους, στα πρώτα δέκα λεπτά της επανάληψης ψαχνόταν, ωστόσο προσπαθούσε να επιτεθεί κυρίως με αντεπιθέσεις εκμεταλλευόμενος τα κενά που άφηναν οι παίκτες της ΑΕΚ. Στο 59′ λίγο έλειψε να γίνει και το 4-0 για το «τριφύλλι», όταν μετά από στημένη μπάλα, πρώτα ο Σένκεφελντ και στη συνέχεια ο Παλάσιος δεν μπόρεσαν να στείλουν τη μπάλα μέσα.

Στο 61′ σε αντεπίθεση ο Αϊτόρ έδωσε εξαιρετική κάθετη πάσα στον Ιωαννίδη που έφυγε φάτσα με το τέρμα, πέρασε τον Τσιντώτα, αλλά το πλασέ του ήταν αδύναμο, ενώ στη συνέχεια της φάσης ξανά ο Παλάσιος που βρισκόταν παντού, δεν μπόρεσε να πάρει την κόντρα και να σουτάρει, με τον Ρότα να προλαβαίνει και να διώχνει.

Στο τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης, ήρθε και το rotation από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς για το χειροκρότημα σε Γκατσίνοβιτς, Ιωαννίδη και Αλεξανδρόπουλο, με τους «πράσινους» να είναι απόλυτοι κυρίαρχοι στο ματς και να δίνουν πανηγυρικό τόνο στην σπουδαία εμφάνισή τους.

Δεν άλλαξε τίποτα στα τελευταία λεπτά, με τον Παναθηναϊκό να θριαμβεύει σ’ ένα ντέρμπι που πριν την έναρξη του, ήταν «τελικός» για το «τριφύλλι» ενόψει και των πλέι οφ του πρωταθλήματος. Με τη νίκη αυτή ο Παναθηναϊκός έφτασε στους 39 πόντους, με την κατάληψη της 4ης θέσης να μοιάζει σχεδόν δεδομένη για το συγκρότημα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.