ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αποχωρούν οι Έλληνες από την πολιορκημένη Μαριούπολη – Οι δυσκολίες του εγχειρήματος

Σήμερα Τετάρτη λήγει το τελεσίγραφο που έχει δώσει ο ρωσικός στρατός στους άμαχους πολίτες της Μαριούπολη, για να εγκαταλείψουν την πόλη που βρίσκεται στον Νότο της Ουκρανία, πριν την καταλάβουν.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αποχωρούν οι Έλληνες από την πολιορκημένη Μαριούπολη - Οι δυσκολίες του εγχειρήματος

Σήμερα Τετάρτη λήγει το τελεσίγραφο που έχει δώσει ο ρωσικός στρατός στους άμαχους πολίτες της Μαριούπολη, για να εγκαταλείψουν την πόλη που βρίσκεται στον Νότο της Ουκρανία, πριν την καταλάβουν.

Το υπουργείο Εξωτερικών και οι διπλωματικές Αρχές συντονίζουν την προσπάθεια προκειμένου να απομακρυνθούν οι Έλληνες ομογενείς από την πόλη καθώς και το προσωπικό του Γενικού Προξενείου αλλά και οι δημοσιογράφοι.

Ο δημοσιογράφος του OPEN, Σωτήρης Δανέζης βρίσκεται στην πολιορκημένη πόλη και μετέδωσε την προσπάθεια που καταβάλλεται από τις Αρχές για να σχηματιστεί το πρώτο ελληνικό κομβόι από ομογενείς για να αποχωρήσουν με ασφάλεια από την πόλη.

«Τερίμ γιόκ»: Τα αθλητικά πρωτοσέλιδα για τον Παναθηναϊκό
«Τερίμ γιόκ»: Τα αθλητικά πρωτοσέλιδα για τον Παναθηναϊκό 5.734 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο πρέσβης Φραγκίσκος Κωστελένος αναφερόμενος στην επιχείρηση δήλωσε ότι ήταν μία αστραπιαία απόφαση για να εκμεταλλευτεί η ελληνική πλευρά την ευκαιρία και να διαφύγουν με ασφάλεια οι πολίτες και τόνισε ότι υπάρχει επικοινωνία τόσο με τις ουκρανικές όσο και με τις ρωσικές Αρχές.

«Τους ενημερώσαμε ότι θα ξεκινήσει ένα μικρό κομβόι. Θα επιχειρήσουμε με δικά μας αυτοκίνητα να φύγουμε από την Μαριούπολη και να φύγουν οι κάτοικοι από την επικίνδυνη κατάσταση». Ξεκαθάρισε ότι σύμφωνα με το σχέδιο το κομβόι θα περάσει από την Ρουμανία και από εκεί στην Ελλάδα.

Αναφορικά με τις δυσκολίες του εγχειρήματος, ο πρέσβης δήλωσε ότι θα περάσουν από εδάφη που δεν είναι σαφές από ποιο πλευρά ελέγχονται αυτή τη στιγμή ανήκουν αυτή τη στιγμή, τονίζοντας πως για το ταξίδι έχει ενημερωθεί κάθε εμπλεκόμενη πλευρά. Στην Μαριούπολη θα παραμείνει ο Έλληνας πρόξενος κ. Ανδρουλάκης.

Όπως επεσήμανε ο κ. Κωστελάνος, θα γίνει ακόμα μία προσπάθεια με λεωφορεία για τους πολίτες εκείνους που δεν έχουν δικά τους αυτοκίνητα, αλλά όταν τα πράγματα θα έχουν ηρεμήσει. Για την απόσταση που θα πρέπει να διανύσουν μία απόσταση δήλωσε ότι είναι περίπου 1.000 χιλιόμετρα. Δείτε όσα δήλωσε ο πρέσβης στους απεσταλμένους του OPEN αλλά και το πώς περιγράφει την κατάσταση στην πολιορκημένη πόλη ο Σωτήρης Δανέζης.

Στη Μαριούπολη, όπου βρίσκεται λιμάνι στρατηγικής σημασίας στην Αζοφική Θάλασσα -το τελευταίο στην περιοχή που παραμένει στα χέρια του Κιέβου- πάνω από εκατό άνθρωποι τραυματίστηκαν χθες από τα ρωσικά πυρά, σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης Βαντίμ Μποϊτσένκο, που επικαλέστηκαν ουκρανικά ΜΜΕ. Το πρακτορείο NEXTA, μεταδίδει εικόνα από την εκκένωση της πόλης που ξεκίνησε το πρωί της Τετάρτης.

Πηγή: Ethnos.gr

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.