ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αρθρογραφία

Τον τελικό μπορούν να του τον στερήσουν μονάχα οι… Σιδηρόπουλοι

Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει για τον Παναθηναϊκό που θα παίξει στον τελικό, εκτός αν τα… χειρουργεία γίνουν πλέον ξετσίπωτα.

Τον τελικό μπορούν να του τον στερήσουν μονάχα οι… Σιδηρόπουλοι | panathinaikos24.gr

Έληξε 1-0 αντί για 4-0 το παιχνίδι με τη Λαμία. Αυτό θα ήταν ένα αντιπροσωπευτικό σκορ για τις δύο ομάδες στη Λεωφόρο. Τόσο γι’ αυτό καθ’ αυτό το ματς που είδαμε, όσο και γενικά για τη διαφορά ποιότητας που τις χωρίζει. Ο Παναθηναϊκός τα έκανε όλα σωστά, εκτός από την τελική προσπάθεια. Έφερνε την μπάλα στην περιοχή με τον τρόπο που έπρεπε, είχε πολλούς τρόπους για να διασπά την κλειστή άμυνα του Φέστα, δεν εκνευρίστηκε από τα σκληρά μαρκαρίσματα. Όμως βρήκε μόλις ένα αντί για 4,5,6 γκολ που θα μπορούσε να βρει βάσει ευκαιριών.

Ο Γιοβάνοβιτς έμεινε για να τον κάνει και πάλι πρώτο!
Ο Γιοβάνοβιτς έμεινε για να τον κάνει και πάλι πρώτο! 943 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το βρήκε από τη συνεργασία των δύο Ελλήνων που είχε στην ενδεκάδα του, του Κώτσιρα που έκοψε αποτελεσματικά αντεπίθεση της Λαμίας και κουβάλησε όσο έπρεπε και του Ιωαννίδη, που πήρε την μπάλα από τον συμπαίκτη του και έκανε τελείωμα μεγάλης κλάσης. Με το αριστερό πόδι, ενώ έτρεχε με την μπάλα, βάζοντας μπροστά το κορμί του ώστε να μη φύγει η μπάλα ψηλά και να καταλήξει εκεί που κατέληξε.

Θα μπορούσε να είχε σημειώσει και δεύτερο γκολ ο Ιωαννίδης (είχε διαμορφώσει αυτός το 2-0 επί της Λαμίας με δικά του γκολ στη Λεωφόρο στο πρωτάθλημα) αν πήγαινε περισσότερο αποφασιστικά και πιο συγκεντρωμένα στην μπάλα, στη φάση που του την έδωσε με πάσα «πάρε – βάλε» ο Χουάνκαρ. Ίσως ήταν και ένα δείγμα αυτή η φάση της γενικότερης νοοτροπίας που είχε ο Παναθηναϊκός σήμερα στο παιχνίδι του και η οποία ήταν μάλλον… χαλαρή.

Στο δεύτερο ημίχρονο θυμηθήκαμε τη Ριζούπολη και τον… διαγωνισμό χαμένων ευκαιριών του Παναθηναϊκού τότε απέναντι στον Απόλλωνα. Το ίδιο συνέβη και με τη Λαμία, με τη διαφορά πως τότε έληξε 3-0 υπέρ των «πράσινων» το ματς, τώρα το «φτωχό» 1-0 έμεινε μέχρι το φινάλε. Και αφήνει κάποιες ελπίδες στη Λαμία για να κάνει την έκπληξη, ωστόσο μοιάζει σχεδόν απίθανο ο Παναθηναϊκός να χάσει την πρόκριση στον τελικό απ’ αυτόν τον αντίπαλο.

Εκτός αν τον αποκλείσουν με το… έτσι – θέλω οι διάφοροι Σιδηρόπουλοι. Για ακόμα ένα ματς που σφυρίζει τον Παναθηναϊκό ο Σιδηρόπουλος κάνει καραμπινάτο και σημαντικό λάθος. Δεν δίνει το πέναλτι στο χέρι του Τζανετόπουλου, ο Ευαγγέλου δεν τον καλεί παρά το γεγονός πως το βλέπει σε ριπλέι και σε κάνουν να απορείς αν δεν ξέρουν κανονισμούς ή απλά θέλουν να αδικήσουν τον Παναθηναϊκό.

Μόνο διαιτητές τύπου Σιδηρόπουλου, που πλέον δεν μπορεί να κάνει ούτε τα… βασικά, μπορούν να στερήσουν αυτόν τον τελικό από τον Παναθηναϊκό. Καλύτερα ο Κλάτενμπεργκ να στείλει ξένους διαιτητές στον επαναληπτικό της Λαμίας, που να γνωρίζουν τη δουλειά τους.

Κάνε subscribe στo Newsletter του PANATHINAIKOS24

loading...

HIGHLIGHTS

close