ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Ο Παναθηναϊκός «τρέχει» τον Βοτανικό – Ο μεγάλος στόχος για την έναρξη εργασιών

Είναι εφικτό να αρχίσουν τα έργα στον Βοτανικό του χρόνου τέτοια εποχή; Το panathinaikos24.gr αναλύει.

Ο Παναθηναϊκός «τρέχει» τον Βοτανικό  - Ο μεγάλος στόχος για την έναρξη εργασιών

Είναι εφικτό να αρχίσουν τα έργα στον Βοτανικό του χρόνου τέτοια εποχή; Το panathinaikos24.gr αναλύει.

Όπως έχουμε αναφέρει τις προηγούμενες ημέρες, μέσα στην εβδομάδα ή το αργότερο στις αρχές της επόμενης θα προχωρήσει η δημοπράτηση για το γήπεδο στον Βοτανικό και φυσικά θα γίνει ένα μεγάλο βήμα για να μπούμε, πλέον, στην τελική ευθεία.

Επί της ουσίας, πρόκειται για κάτι το τυπικό. Χάρη στις ενέργειες της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, το θέμα το τελευταίο διάστημα «έτρεξε» και παρά την καθυστέρηση που παρατηρήθηκε από πλευράς Δήμου, η διπλή ανάπλαση προχωράει.

Ο Πελίστρι, η  πιθανότητα για φορ και… ο Μπακαμπού!
Ο Πελίστρι, η πιθανότητα για φορ και… ο Μπακαμπού! 27.653 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Οι άνθρωποι του «τριφυλλιού» έκαναν τις απαιτούμενες ενέργειες, ο Δήμος προχώρησε κι αυτός με τη σειρά του τα διαδικαστικά και πλέον απομένει το επόμενο «επεισόδιο», που θα αφορά τα τεύχη της δημοπράτησης. Αυτό θα είναι και το προτελευταίο βήμα πριν από την έναρξη των εργασιών. Θα ακολουθήσει η αναθεώρηση άδειας από τον ανάδοχο, προτού αρχίσει να κατασκευάζεται το νέο «σπίτι» του «τριφυλλιού».

Η δημοπράτηση του γηπέδου θα κρατήσει συνολικά χρόνο μέχρι να προκύψει προς το τέλος Οκτωβρίου 2023 ο ανάδοχος που θα αναλάβει την κατασκευή του νέου γηπέδου.

Το ζητούμενο, λοιπόν, από εκεί και πέρα είναι τι μέλλει γενέσθαι με την έναρξη των εργασιών. Θυμίζουμε ότι το χρονοδιάγραμμα κάνει λόγο για γήπεδο το 2026. Να έχουν, δηλαδή, τελειώσει όλα το συγκεκριμένο έτος. Θυμίζουμε ότι η κατασκευή του ποδοσφαιρικού γηπέδου θα χρειαστεί 36 μήνες.

Συνεπώς, ο μεγάλος στόχος είναι να αρχίσουν τα έργα στο τέλος του 2023. Αυτό είναι και το αισιόδοξο σενάριο. Δεν είναι, όμως, βέβαιο ότι οι εμπλεκόμενοι θα καταφέρουν να προλάβουν τα πάντα για να αρχίσουν τα έργα μέσα στο επόμενο έτος.

Είναι κάτι που θα φανεί. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, δε συγκεντρώνει τόσες πολλές πιθανότητες, αλλά όλοι θα παλέψουν γι αυτό. Σε διαφορετική περίπτωση τα έργα θα αρχίσουν στις αρχές του 2024.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.