ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Επιβλητικός ο Παναθηναϊκός κόντρα στον Ιωνικό!

Ο Παναθηναϊκός πέρασε από τη Νίκαια και την έδρα του Ιωνικού (86-62) με τους Παπαγιάννη και Γκουντάιτις να είναι πρωταγωνιστές στην άνετη επικράτηση.

Επιβλητικός ο Παναθηναϊκός κόντρα στον Ιωνικό!

Ο Παναθηναϊκός πέρασε από τη Νίκαια και την έδρα του Ιωνικού (86-62) με τους Παπαγιάννη και Γκουντάιτις να είναι πρωταγωνιστές στην άνετη επικράτηση.

Οι Γκουντάιτις και Παπαγιάννης ολοκλήρωσαν τον αγώνα με 13 και 12 πόντους αντίστοιχα, ενώ βοήθησε σε μεγάλο βαθμό και ο ανεβασμένος Μποχωρίδης (14π.). Για τους γηπεδούχους ξεχώρισαν οι Λουκάς Μαυροκεφαλίδης (20π.) και Νίκος Αρσενόπουλος (14π.).

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με Γουόλτερς, Γκριγκόνις, Π. Καλαϊτζάκη, Γουίλιαμς και Γκουντάιτις, με τον Λι να μένει εκτός δωδεκάδας, αφού έπρεπε να «κοπεί» κάποιος από την εξάδα των ξένων.

Στον αέρα το Μακάμπι- Παναθηναϊκός!
Στον αέρα το Μακάμπι- Παναθηναϊκός! 36.593 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν μουδιασμένα το παιχνίδι και τα περίμεναν όλα από τον Γκουντάιτις στην επίθεση: ο Λιθουανός σέντερ πέτυχε και τους 6 πρώτους πόντους της ομάδας του (7-6 στο 5’), την ώρα που οι υπόλοιποι συμπαίκτες του είχαν 0/7 εντός παιδιάς! Με το… second unit να έρχεται από τον πάγκο και να δίνει περισσότερη ενέργεια σε άμυνα και επίθεση, το «τριφύλλι» ανέβασε στροφές, έτρεξε σερί 7-0 κι έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο στο +6 (11-17).

Στην εκκίνηση της δεύτερης περιόδου, οι παίκτες του Ράντονιτς συνέχισαν από εκεί που σταμάτησαν στο φινάλε της πρώτης και με κύριο εκφραστή των επιθετικών ενεργειών τον Παπαγιάννη, διεύρυναν το σερί τους και ξέφυγαν με +13 (11-24 στο 12’). Ο Παναθηναϊκός είχε βρει ρυθμό επιθετικά παίρνοντας ώθηση από την πολύ καλή του άμυνα. Με θαυμαστό πλουραλισμό στο σκοράρισμα, οι «πράσινοι» εκτοξεύτηκαν στο +21 (20-41 στο 18’), ενώ έκλεισαν το ημίχρονο με διαφορά 22 πόντων (26-48).

Το «τριφύλλι» μπήκε στο τρίτο δεκάλεπτο με διάθεση να τελειώσει το ματς και απέκτησε «αέρα» 27 πόντων (35-62 στο 26’). Την ίδια ώρα, οι Νικαιώτες τα περίμεναν όλα από τον Μαυροκεφαλίδη, αφού δεν βρήκαν δεύτερο πόλο στην επίθεσή τους. Κάπου εκεί οι «πράσινοι» μπλοκαρίστηκαν επιθετικά και άρχισαν τα διαδοχικά λάθη, όμως δεν επέτρεπαν στους γηπεδούχους να πλησιάσουν, καθώς είχαν κλείσει καλά τους διαδρόμους προς τη ρακέτα τους. Η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό να έχει «αέρα» 24 πόντων (41-65).

Στο τέταρτο δεκάλεπτο, ο Ιωνικός ξεκίνησε καλύτερα και με τον Μαυροκεφαλίδη να εκτελεί (σ.σ. 7 σερί πόντοι), ροκάνισε τη διαφορά (48-65 στο 32’) αναγκάζοντας τον Ράντονιτς να ζητήσει τάιμ άουτ για να τα ψάλλει στους παίκτες του, που είχαν χαλαρώσει υπερβολικά.

Οι γηπεδούχοι πλησίασαν ακόμα περισσότερο (55-70 στο 34’), αλλά οι «πράσινοι» βρήκαν λύσεις από την περιφέρεια και με 2 διαδοχικά τρίποντα από Μαντζούκα, Μποχωρίδη, ξέφυγαν με +21 (55-76) και ουσιαστικά καθάρισαν τη νίκη. Τα τελευταία λεπτά απέκτησαν διαδικαστικό χαρακτήρα, με τον Παναθηναϊκό να διατηρεί τη διαφορά πάνω από τους 20 πόντους και να φτάνει με άνεση στο ροζ φύλλο αγώνα (62-86).

Τα δεκάλεπτα: 11-17, 26-48, 41-65, 62-86.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.