Μπάσκετ

«Δαιμονισμένος» ο Παναθηναϊκός – Διέλυσε την Μπασκόνια και πήρε ανάσα!

Ο Παναθηναϊκός βγήκε από τον... μπασκετικό λήθαργο, έπαιξε εξαιρετικό μπάσκετ κόντρα στην Μπασκόνια και επέστρεψε στις νίκες (98-83) για την 7η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Στο 2-5 το πράσινο ρεκόρ. Το καλύτερό τους φετινό παιχνίδι πραγματοποίησαν οι παίκτες του Ντέγιαν Ράντονιτς.

Ο Παναθηναϊκός βγήκε από τον… μπασκετικό λήθαργο, έπαιξε εξαιρετικό μπάσκετ κόντρα στην Μπασκόνια και επέστρεψε στις νίκες (98-83) για την 7η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Στο 2-5 το πράσινο ρεκόρ. Το καλύτερό τους φετινό παιχνίδι πραγματοποίησαν οι παίκτες του Ντέγιαν Ράντονιτς.

Το ματς

Η νίκη για τον Παναθηναϊκό ήταν επιτακτική ανάγκη και με αυτόν τον στόχο παρατάχθηκε η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς στο παρκέ του ΟΑΚΑ υπό το βλέμμα του Ντέγιαν Μποντιρόγκα.  Ο Σέρβος επέλεξε πεντάδα με Γουόλτερς, Π. Καλαϊτζάκη, Μπέικον, Γουίλιαμς και Παπαγιάννη.

Ο Γουίλιαμς σημείωσε το πρώτο πράσινο καλάθι για το 2-3. Ο Γουόλτερς με ωραία προσπάθεια έκανε το 4-5. Η Μπασκόνια στα πρώτα λεπτά έβρισκε απαντήσεις επιθετικά και το σκορ έγινε 4-7.  Η εκπληκτική πάσα του Γουίλιαμς στον Παπαγιάννη έφερε το κάρφωμα για το 6-7. Ο Χάουαρντ με 5 σερί πόντους έκανε το 6-12. Ο Γουίλιαμς μείωσε στους 4 στον αιφνιδιασμό με τους πράσινους να προσπαθούν να σφίξουν την άμυνά τους. Ο Γουόλτερς με ωραία προσπάθεια έκανε το 10-12 και ο Παπαγιάννης ισοφάρισε, έπειτα από σερί δυνατές άμυνες του «τριφυλλιού». Ο Γουίλιαμς με τρίποντο έκανε το 15-12. Μπέικον με κάρφωμα έπειτα από νέα εκπληκτική άμυνα κάρφωσε για το 17-12 με το σερί του Παναθηναϊκό να φτάνει το 11-0. Ο Πονίτκα με τρίποντο έκανε το 20-14.  Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 22-18.

Στη δεύτερη περίοδο το σκορ στα 8 λεπτά πριν από το φινάλε ήταν 25-22. Ο Χάουαρντ με τρίποντο ισοφάρισε και ανάγκασε τον Ράντονιτς να καλέσει τάιμ άουτ. Η Μπασκόνια πέρασε μπροστά εκμεταλλευόμενη τις κακές πράσινες επιθέσεις. Ο Πονίτκα με κάρφωμα στον αιφνιδιασμό ισοφάρισε. Ο Μπέικον με καλάθι ισοφάρισε σε 29-29. Το ματς πήγαινε πόντο – πόντο στο ΟΑΚΑ και η Μπασκόνια έκανε το 30-33. Οι πράσινοι ήταν άστοχοι στο δεύτερο δεκάλεπτο και έπρεπε αυτό να το αλλάξουν. Ο Χάουαρντ ξανά με τρίποντο έκανε το 30-36.  Ο Γουίλιαμς με κάρφωμα στο ανοιχτό γήπεδο έκανε το 38-40. Ο Παναθηναϊκός είχε 7 άστοχες βολές σε 15 που είχε εκτελέσει παρουσιάζοντας ξανά πρόβλημα! Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με σκορ 38-43.

Το τρίτο δεκάλεπτο άρχισε με την Μπασκόνια να κάνει το 38-45 και τον Παναθηναϊκό να σπαταλάει τρεις επιθέσεις. Ο Γουίλιαμς με κάρφωμα μείωσε στους πέντε πόντους. Με δυο βολές του Αμερικανού το σκορ έγινε 42-45. Ο Παπαγιάννης μείωσε στον πόντο με δυνατό κάρφωμα έπειτα από ασίστ του Γουόλτερς. Ηταν η σειρά της Μπασκόνια να έχει άστοχες επιθέσεις και το μομέντουμ ήταν με το τριφύλλι. Ο Πονίτκα σκόραρε για τρεις για το 47-45. Ο εντυπωσιακός Χάουαρντ απάντησε για το 47-48. Ο Μπέικον πήρε τη σκυτάλη και με νέο τρίποντο έκανε το 50-48. Ο Γουόλτερς σκόραρε και πήρε φάουλ μέσα σε αποθέωση στο ΟΑΚΑ! Ο Αμερικανός έκανε το 53-48. Ο Χάουαρντ ξανά σκόραρε και πήρε με τη σειρά του φάουλ. Ο Λι σκόραρε για τρεις για το 56-50. Ο Παναθηναϊκός με όπλο την άμυνά του και με καλύτερες επιλογές στην επίθεση, έδειχνε να ελέγχει τον ρυθμό. Ο Παπαγιάννης με φοβερό κάρφωμα έκανε το 60-52 και ο Γκριγκόνις στη συνέχεια έκανε το 62-52 στον αιφνιδιασμό. H Μπασκόνια μείωσε σε 62-55, αλλά ο Παπαγιάννης με νέο γκολ – φάουλ έπειτα από ασίστ του εξαιρετικού Γουόλτερς (η 7η στην 3η περίοδο) πήγε ξανά τη διαφορά στους 10 για το 65-55.  Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 67-59 με μπάζερ μπίτερ του Γκριγκόνις.

Ο Γκριγκόνις σκόραρε για τρεις για το 70-62. Ο Παναθηναϊκός προερχόταν από την καλύτερή του τρίτη περίοδο τη φετινή σεζόν και ήθελε να συνεχίσει σε αυτόν τον ρυθμό. Ο Γκεντράιτις με τρίποντο έκανε το 71-65. Ο Λι με τρίποντο απάντησε για το 74-65. Ο Γκριγκόνις είχε πάρει φωτιά και με νέο τρίποντο έκανε το 77-66. Η Μπασκόνια απάντησε για το 77-69. Ο Πονίτκα σκόραρε για το 79-69 έπειτα από ασίστ του Γκριγκόνις. Ο Λι με ωραίο φλότερ έκανε το 81-69. Ο Παναθηναϊκός ήταν εξαιρετικός και έβγαζε ωραία πράγματα στο παρκέ του ΟΑΚΑ. Ο Γκουντάιτις κάρφωσε για το 83-69. Ηδη πέντε παίκτες του Παναθηναϊκού είχαν διψήφιο αριθμό πόντων, κάτι που έδειχνε την επιθετική πολυφωνία της ομάδας. Ο Μπέικον με ωραία προσπάθεια έκανε το 85-70. Η Μπασκόνια μείωσε με 4 σερί πόντους. Ο Γκριγκόνις με εκπληκτικό μπάσιμο έκανε το 87-74 και ο Γκουντάιτις στη συνέχεια σημείωσε γκολ – φάουλ για το 90-74. Η Μπασκόνια είδε μια χαλάρωση από τους παίκτες του Παναθηναϊκού στο τέλος και έριξε τη διαφορά σε μονοψήφιο αριθμό (90-81). Εν τέλει, ο Παναθηναϊκός έφτασε στη νίκη που ήθελε τόσο πολύ με τελικό σκορ 98-83.

Exit mobile version