ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Γιώργος Πετρίδης

Αιχμάλωτος στην Πόλη

Ο απεσταλμένος του Panathinaikos24.gr στην Κωνσταντινούπολη, Γιώργος Πετρίδης, καταγράφει τις σκέψεις του για τον διασυρμό του «τριφυλλιού» από τη Φενέρμπαχτσε.

Αιχμάλωτος στην Πόλη

Δεν έχουν περάσει πολλές ώρες από την ώρα που αναρτήθηκε στο Panathinaikos24.gr το θέμα με τα… απαιτούμενα που χρειαζόταν να κάνει ο Παναθηναϊκός για να είναι ανταγωνιστικός στην αναμέτρηση με την κορυφαία (βάσει βαθμολογίας) ομάδα και συνάμα την καλύτερη άμυνα της Ευρωλίγκας. Ε λοιπόν, οι «πράσινοι» έκαναν μόνο ένα εξ αυτών κι εκείνο με το… ζόρι: δηλαδή προσέγγισαν τους 80 πόντους.

Η ομάδα του Ράντονιτς παρασύρθηκε πλήρως στον ρυθμό της Φενέρμπαχτσε και παραδόθηκε άνευ όρων για τη βαριά ήττα 107-77. Δεν θα είναι υπερβολή αν πούμε ότι το «τριφύλλι» πιάστηκε… αιχμάλωτο στην Πόλη. Ούτως ή άλλως μετά το πρώτο δεκάλεπτο επί της ουσίας δεν… υπήρχε ματς. Κάτι που αποτυπώνεται και στο επιμέρους σκορ των 3 υπόλοιπων περιόδων (85-52)!

Κι αυτό διότι οι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν… εμφανίστηκαν ουσιαστικά στο παρκέ από τη δεύτερη περίοδο κι εντεύθεν: πραγματικά δεν έκαναν τίποτα σωστά στο εναπομείναν διάστημα. Όχι όλοι. Έμειναν να παλεύουν οι Γουόλτερς, Μπέικον και Παπαγιάννης. Αλλά κι εκείνοι πόσα να κάνουν; Δεν αντιμετώπιζαν δα και κάποια μικρομεσαία ομάδα του ελληνικού πρωταθλήματος…

Πολύ σκληρός για να λυγίσει
Πολύ σκληρός για να λυγίσει 1.626 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Μπάσκετ… αλάνας, χωρίς σχέδιο και αρχές και μια ομάδα δίχως αρχή, μέση και τέλος στο παιχνίδι της. Επιθετικά υπήρχαν στιγμές που αναρωτιόσουν τι… παρακολουθείς και τι προσπαθεί να κάνει αυτή η ομάδα στο παρκέ: ελάχιστες συνεργασίες, λίγοι αυτοματισμοί και πολλές ατομικές προσπάθειες σε καταστάσεις «ένας εναντίον όλων». Εκτελεστικά δε, οι «πράσινοι» σημάδευαν σίδερο. Το γεγονός πως μέχρι το φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου είχαν 3/18 τρίποντα (16%), τα λέει όλα…

Το ακόμα χειρότερο της υπόθεσης ήταν η αμυντική χαλαρότητα, που είχε ως συνέπεια το παθητικό των 107 πόντων. Αν εξαιρέσουμε το διάστημα 2’-10’, το «τριφύλλι» δεν κατάφερε να εξουδετερώσει σε καμία στιγμή τους περιφερειακούς (κυρίως) του Ιτούδη, που έκαναν ό,τι ήθελαν και όριζαν τον ρυθμό όπως εκείνοι επιθυμούσαν. Με… μαέστρο τον Καλάθη και πρώτο βιολί τον Γουίλμπεκιν.

Φυσικό κι επόμενο να επικρατήσει στο τέλος η καλύτερη ομάδα. Αυτό που δεν είναι αποδεκτό είναι η εικόνα των «πράσινων» από κάποιο σημείο και μετά. Παράτησαν το ματς και δεν έδειχναν διάθεση να παλέψουν. Σε ένα ακόμα δεν τους «ένιωσε» ο αντίπαλος, ενώ επέτρεψαν στους γηπεδούχους να μαζεύουν και τα επιθετικά ριμπάουντ. Άλλωστε, το συγκεκριμένο έχει να κάνει καθαρά με τη συγκέντρωση, με τη διάθεση και με την τοποθέτηση του κορμιού του κάθε παίκτη. Δεν χρειάζεται… σύστημα και τεχνική οδηγία για να μαζέψεις ένα «σκουπίδι».

Τα λάθη όμως έχουν ξεκινήσει από τον καλοκαιρινό σχεδιασμό, που απέτυχε παταγωδώς, όπως έχουμε αναφέρει πολλάκις. Συν τοις άλλοις, ο κόουτς Ράντονιτς είναι υπαίτιος για το κάκιστο θέαμα που παρουσιάζει ο Παναθηναϊκός, για το γεγονός πως φαίνεται ότι δεν πείθει τους παίκτες του, ενώ μοιάζει ακόμα να «ψάχνεται» και να μην έχει «μάθει» την ομάδα του, κάτι που έχει καταστροφικές συνέπειες.

Το θέμα είναι ότι η ομάδα πλέον βυθίστηκε στον πάτο της βαθμολογίας με τις 6 ήττες στις 8 πρώτες αγωνιστικές και αναζητά να… πιαστεί από κάπου. Τα δύο επόμενα ματς και το 2/2 σε αυτά μοιάζουν ως πιθανότατα η τελευταία ευκαιρία του «τριφυλλιού» για να «στρώσει» λίγο τη χρονιά.

Υ. Γ. Μεγάλο ζήτημα για τον «Εξάστερο» είναι ότι έχει πάρει ελάχιστα μέχρι στιγμής στη σεζόν από τους Γκριγκόνις (που έχει και βαρύ συμβόλαιο), Λι και Γκουντάιτις, ενώ οι Έλληνες (εξαιρουμένου του Παπαγιάννη) έχουν καθαρά συμπληρωματικό ρόλο.

Γιώργος Πετρίδης
Γιώργος Πετρίδης Ο Γιώργος Πετρίδης είναι γεννημένος στις 7 Αυγούστου του 1983 και εργάζεται ως αθλητικός συντάκτης από το 2010. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα από τη στοιχηματική εφημερίδα Kingbet, όπου παρέμεινε για 4 χρόνια. Ακολούθησαν συνεργασίες με στοιχηματικά έντυπα και sites, όπως η εφημερίδα 12Χ, το betblog.gr, το foxbet.gr και το betonews.com. Από το 2014 συνεργάζεται με τον ΣΠΟΡFM 94,6, όπου έκανε ραδιοφωνικές μεταδόσεις αγώνων μπάσκετ. Από το 2021 ανέλαβε το ρεπορτάζ και τις μεταδόσεις του μπασκετικού Παναθηναϊκού και από το 2022 συνεργάζεται με το Panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.