ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερασιτέχνης

Ήττα στο «αιώνιο» ντέρμπι για τον Παναθηναϊκό

Μαχητικός ήταν ο Παναθηναϊκός στο ντέρμπι της 11ης αγωνιστικής της Α1 πόλο ανδρών κόντρα στον Ολυμπιακό, ωστόσο το «τριφύλλι» γνώρισε την ήττα με 15-7.

Ήττα στο «αιώνιο» ντέρμπι για τον Παναθηναϊκό

Οι «πράσινοι» για δύο οκτάλεπτα κατάφεραν να είναι άκρως ανταγωνιστικοί, παίζοντας σκληρή άμυνα και έχοντας καλά ποσοστά στην επίθεση, στον παίκτη παραπάνω. Ωστόσο από το τρίτο οκτάλεπτο ο πιο ποιοτικός και έμπειρος Ολυμπιακός κατάφερε να επιβάλει το ρυθμό του και να στερήσει από τους «πράσινους» τη νίκη.

Τρίτη ήττα στο πρωτάθλημα για τον Παναθηναϊκό και πρώτη εντός έδρας, που παραμένει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας του Α’ Ομίλου.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός στην πρώτη του ευκαιρία με παίκτη παραπάνω κατάφερε να σκοράρει με τον Δερμιτζάκη (1-0), για να ισοφαρίσει με τον ίδιο τρόπο ο Κολόμβος στο 3’ (1-1). Οι άμυνες κυριάρχησαν στη συνέχεια του πρώτου οκταλέπτου, το τέλος του οποίου βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες με σκορ 1-1.

Οριστικό: Τότε θα γίνει η συζήτηση για τον Βοτανικό
Οριστικό: Τότε θα γίνει η συζήτηση για τον Βοτανικό 1.060 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το πρώτο προβάδισμα για τον Ολυμπιακό ήρθε στο δεύτερο οκτάλεπτο με τον Μουρική (1-2) και πάλι με τους «ερυθρόλευκους» να σκοράρουν με σε παίκτη παραπάνω. Η απάντηση του Παναθηναϊκού ήταν άμεση, ισοφαρίζοντας με τον Κανδανολέων (2-2) στο τέταρτο γκολ με παίκτη παραπάνω του αγώνα.

Οι «πράσινοι» έμειναν εκ νέου πίσω στο σκορ (2-3) με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι 3:43 πριν το τέλος του οκταλέπτου, σε ένα «σφιχτό» ματς. Ο Παναθηναϊκός σε εκείνο το σημείο εμφάνισε προβλήματα στην επίθεση και την κυκλοφορία της μπάλας, μην μπορώντας έτσι να απειλήσει τους φιλοξενούμενους. Το δεύτερο οκτάλεπτο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 3-4, αφού οι Μπούσλιε και Δευτεραίος πέτυχαν από ένα τέρμα για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, αντίστοιχα.

Το τρίτο οκτάλεπτο ξεκίνησε με γκολ για τον Ολυμπιακό (3-5) και αμέσως ο Δημήτρης Μάζης κάλεσε τάιμ άουτ αφού οι παίκτες του μπήκαν χωρίς συγκέντρωση, ενώ η άμυνα του Ολυμπιακού είχε αρχίσει να γίνεται πιο πιεστική. Ο Φουντούλης με γκολ στην κόντρα «έγραψε» το 3-6 και ο Δερβίσης λίγο αργότερα το 3-7, αφού οι «πράσινοι» δυσκολεύονταν να αντιδράσουν.

Ο Παναθηναϊκός ήταν καλός στον παίκτη παραπάνω και έτσι προήλθε και το 4ο γκολ του «τριφυλλιού» δια χειρός Χατζηγούλα (4-7), για να απαντήσει ο Κολόμβος σημειώνοντας το 4-8,ενώ απέμενε 1:50 για το τέλος του οκταλέπτου. Ο Αλβέρτης με πανέμορφο σουτ από κεντρική θέση μείωσε εκ νέου για τους γηπεδούχους (5-8), αλλά ο Φουντούλης με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα ήταν αυτός που διαμόρφωσε το τελικό 5-9, για το τρίτο οκτάλεπτο.

Με γκολ ξεκίνησε την τελευταία περίοδο ο Παναθηναϊκός μειώνοντας στα τρία τα τέρματα της διαφοράς (6-9) ύστερα από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Άντζιτς. Η απάντηση των «ερυθρόλευκων» ήταν άμεση γράφοντας το 6-10 και 6-11 σε δύο διαδοχικές επιθέσεις, αναγκάζοντας έτσι τον Δημήτρη Μάζη να καλέσει τάιμ άουτ, για να κόψει το ρυθμό των φιλοξενούμενων. Ο Άντζιτς μείωσε και πάλι σε 7-11, ο Βάμος με πέναλτι έκανε το 7-12 και ο Γραμματικός το 7-13, ενώ απέμεναν 4:51 για το τέλος του ματς. Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα μειώθηκε αισθητά με τους «πράσινους» να γνωρίζουν εν τέλει την ήττα με 7-15.

Τα οκτάλεπτα: 1-1, 3-4, 5-9, 7-15.

Παναθηναϊκός: Αλβέρτης 1, Δευτεραίος 1, Χατζηγούλας 1, Δερμιτζάκης 1, Κανδανολέων 1, Άντζιτς 2.

Ολυμπιακός: Βάμος 3, Φουντούλης 2, Μπούσλιε 1, Μουρίκης 1, Κολόμβος 2, Παπαναστασίου 3, Δερβίσης 1, Γραμματικός 1, Δήμου.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.