ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Τσάμπα γκολ, τσάμπα ήττα από την ΑΕΚ

Ο Παναθηναϊκός είχε τις δύο μεγάλες ευκαιρίες του ματς με τον Μπερνάρ και το δοκάρι του Ιωαννίδη, η ΑΕΚ έβαλε ένα τυχερό γκολ με τον Πινέδα (68΄) και πήρε μία... ουρανοκατέβατη νίκη με 1-0. Έπιασε πέναλτι στις καθυστερήσεις ο Μπρινιόλι παραμένουν πρώτοι καλύτεροι οι «πράσινοι» με +4. 

Τσάμπα γκολ, τσάμπα ήττα από την ΑΕΚ

Ο Παναθηναϊκός είχε τις δύο μεγάλες ευκαιρίες του ματς με τον Μπερνάρ και το δοκάρι του Ιωαννίδη, η ΑΕΚ έβαλε ένα τυχερό γκολ με τον Πινέδα (68΄) και πήρε μία… ουρανοκατέβατη νίκη με 1-0. Έπιασε πέναλτι στις καθυστερήσεις ο Μπρινιόλι παραμένουν πρώτοι καλύτεροι οι «πράσινοι» με +4.

Το ματς

Αναγνωριστικά ήταν τα πρώτα λεπτά του ντέρμπι στην «OPAP Arena», με τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων να προσπαθούν να επιβάλλουν το ρυθμό τους.

Η πρώτη υποψία ευκαιρίας ήρθε από την πλευρά της Ένωσης στο 9ο λεπτό, που έφυγε στην αντεπίθεση με τον Λιβάι αλλά το γύρισμα του τελευταίου βρήκε σε αμυντικό και ανακόπηκε η πολλά υποσχόμενη επίθεση.

Διαστημικό 10άρι: Ο Αργεντίνος παικταράς που κανείς δεν κατάλαβε γιατί δεν έπαιξε στον ΠΑΟ
Διαστημικό 10άρι: Ο Αργεντίνος παικταράς που κανείς δεν κατάλαβε γιατί δεν έπαιξε στον ΠΑΟ 283.372 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του ήταν κομμένος στα δύο με το κέντρο της ΑΕΚ να είναι συμπαγής και να μην αφήνει κενά και ελεύθερους χώρους.

Ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε να δημιουργήσει και τα κατάφερε σε μια περίπτωση στο 25΄ με το γύρισμα του Σπόραρ, αλλά να ανακόπτεται από αμυντικούς. Το ματς πήγαινε «σβηστό», με τις δύο ομάδες να αλληλοεξουδετερώνονται. Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα ο Χατζισαφί γύρισε στον Άμραμπατ, αλλά ο Μπρινιόλι βγήκε έγκαιρα και μάζεψε.

Στο 33΄ μετά από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα έφτασε στον Αραούχο που σούταρε, αλλά πάνω σε σώματα αμυντικών του Παναθηναϊκού. Το πρώτο σουτ για το «τριφύλλι» ήρθε μετά από ατομική ενέργεια του Μάγκνουσον που διένυσε κάποια μέτρα, αλλά σούταρε πάνω από τα δοκάρια.

Από το 35΄ και μετά η ΑΕΚ είχε ένα καλό διάστημα ως το 40ο λεπτό, ασκούσε πίεση στο «τριφύλλι», αλλά δεν μετουσίωσε την αγωνιστική άνοδο με κάποια ευκαιρία, με τον Παναθηναϊκό αρκετά «διαβασμένο» ως προς το αμυντικό του σκέλος.

Στο υπολειπόμενο πεντάλεπτο συν των τεσσάρων λεπτών που κρατήθηκαν για καθυστερήσεις, η ροή του αγώνα δεν άλλαξε, με τις ομάδες να πηγαίνουν για την ανάπαυλα στο «λευκό» 0-0.

Στην επανάληψη, η ΑΕΚ απείλησε πρώτη με τον Λιβάι που κέρδισε κόρνερ, αλλά δεν αξιοποιήθηκε. Στο 50ο λεπτό ο Αραούχο έγινε κάτοχος της μπάλας σε πλάγια αριστερά θέση, αλλά το πλασέ ήταν χλιαρό και κατέληξε στον Μπρινιόλι. Στο 52΄ το σουτ του Σιμάνσκι κατέληξε άουτ, με την Ένωση να πατά καλύτερα στα πρώτα λεπτά του β΄ μέρους.

Στο 54΄ ο Μπερνάρ έχασε σπουδαία ευκαιρία, την πρώτη για το «τριφύλλι» στο ματς, με τον Βραζιλιάνο να κάνει ατομική ενέργεια και να σουτάρει δυνατά, αλλά ο Αθανασιάδης έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Στο 57΄ η κεφαλιά του Αραούχο πήγε πάνω στο Μπρινιόλι.

Στο 65΄ μετά από πολιορκία της ΑΕΚ στα «πράσινα» καρέ η μπάλα έφτασε στον Σιμάνσκι που σούταρε, βρήκε σε σώματα και κατέληξε κόρνερ, το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο. Στο 68΄ η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ με τον Πινέδα σε μια φάση που δεν προμήνυε γκολ, με τον Μεξικανό να μπαίνει ανάμεσα από αμυντικούς και να πλασάρει τον Μπρινιόλι για το «κιτρινόμαυρο» προβάδισμα.

Στο 83΄ η ΑΕΚ έφυγε στην αντεπίθεση, αλλά η σέντρα του Πινέδα πέρασε χωρίς κίνδυνο, σε ένα διάστημα που ο Παναθηναϊκός είχε βγει με αξιώσεις στην επίθεση και πίεζε για την ισοφάριση.

Με τη συμπλήρωση των 90 λεπτών, η ΑΕΚ κέρδισε φάουλ σε καλό σημείο, αλλά ο Τζούμπερ το εκτέλεσε ψηλά άουτ. Στις καθυστερήσεις ο Λιβάι δεν εκτέλεσε προ του κενού τέρματος, με τον Μπρινιόλι να μπλοκάρει εύκολα.

Στο 90+6 ο Ιωαννίδης έφυγε στην αντεπίθεση πέρασε και τον Αθανασιάδη, αλλά σούταρε στο δοκάρι, με την ΑΕΚ στο επόμενο λεπτό να κερδίζει πέναλτι σε πτώτη του Φερνάντες από μαρκάρισμα του Τσέριν. Ο Λιβάι εκτέλεσε, ο Μπρινιόλι απέκρουσε και κράτησε το ρευστό 1-0. Στα επόμενα δύο λεπτά, το σκορ δεν άλλαξε και ο Παναθηναϊκός μετά από 16 αγώνες γνώρισε την πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.