ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Γιοβάνοβιτς: «Κανείς δεν μπορεί να υποτιμήσει τον Παναθηναϊκό – Είναι μεγάλος σύλλογος»

Όλα όσα είπε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα με τον Παναιτωλικό.

Γιοβάνοβιτς: «Κανείς δεν μπορεί να υποτιμήσει τον Παναθηναϊκό – Είναι μεγάλος σύλλογος»

Αναλυτικά όσα είπε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς:

Για την τραγωδία των Τεμπών και τι του άρεσε σήμερα: «Για όλους όσους ζούμε εδώ ήταν μια δύσκολη εβδομάδα λόγω του δυστυχήματος στα Τέμπη. Ήταν αυτό που καταλαβαίνεις ότι το ποδόσφαιρο μπορεί να πάει σε δεύτερη μοίρα. Εύχομαι να μην γίνει ξανά και να γίνουν πράγματα για μην ξανασυμβεί. Για την ακρίβεια όλα μπήκαν σε δεύτερη μοίρα. Καταλαβαίνετε πόσο αντίκτυπο είχε στην κοινωνία. Η ατμόσφαιρα ήταν κάπως, καθώς όλοι καταλαβαίνουν το μέγεθος του ανθρώπινου πόνου. Πραγματικά δύσκολη εβδομάδα για όλους, πόσο μάλλον για τις οικογένειες των ανθρώπων που έχασαν τους σημαντικούς ανθρώπους τους. Η ΕΠΟ και η Super League πρέπει να κάνει ότι μπορεί για να βοηθήσει τους ανθρώπους. Αυτό που μου άρεσε περισσότερο ήταν η ένταση, αλλά και η υπομονή στο παιχνίδι μας. Όσο πλησιάζει το πρωτάθλημα στο τέλος του, όλοι οι βαθμοί μετρούν και απαγορεύονται οι απώλειες. Παρότι χρειαζόταν μεγάλη προσπάθεια για να ανοίξουμε την αντίπαλη άμυνα, είχαμε την υπομονή. Η υπομονή και η ένταση ήταν πολύ σημαντικά στοιχεία».

Για την ερώτηση στην προηγούμενη εβδομάδα μετά το παιχνίδι τον Ολυμπιακό: «Θέλω να ξεκαθαρίσω. Αυτό που είπα αφορούσε το συγκεκριμένο παιχνίδι . Τον Παναθηναϊκό δεν μπορεί να το υποτιμάει κανένας. Η συγκεκριμένη ερώτηση ήταν προς αυτή την κατεύθυνση. Δεν μπορεί να υποτιμήσει κανείς τον Παναθηναϊκό. Ο Παναθηναϊκός είναι τεράστια ομάδα και κανείς δεν μπορεί να τον υποτιμάει. Δεν θεωρούσα ότι ήταν σωστή» .

Για ότι προσπαθούν πολλοί να υποτιμήσουν τον Παναθηναϊκό και αν αυτό πεισμώνει την ομάδα: «Ζούμε στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο καθένας προσπαθεί να υπερασπιστεί την ομάδα του. Αυτό είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτό το κρατάει ζωντανό. Αρκεί να έχουμε καλή ατμόσφαιρα. Δεν με απασχολεί τόσο πολύ. Εμείς σαν ομάδα συζητάμε τα πράγματα που μπορούν να μας βοηθήσουν. Είναι διαφορετική από την περσινή. Ξέραμε ότι έπρεπε να κάνουμε το βήμα παραπάνω. Ξέραμε ότι ο πρωταθλητισμός απαιτεί άλλα πράγματα. Αν δούμε στην αρχή της χρονιάς σε σχέση με την περσινή αρχή έφυγαν πολλοί παίκτες. Κάνουμε καλή πορεία. Την φετινή χρονιά προσπαθούμε να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω. Η ομάδα δεν έχει ολοκληρωθεί και όλοι κάνουμε βήματα προς τα μπρος. Είμαστε σε καλό δρόμο. Θέλαμε να είμαστε στα πλέι οφ, με βαθμολογική θέση ώστε να έχουμε δικαίωμα να παλέψουμε για το πρωτάθλημα.Ίσως κάποια πράγματα έχουν γίνει πιο νωρίς απ΄ ότι το σκεφτόμασταν, όμως αυτή είναι η πραγματικότητα. Η προσπάθεια θα συνεχιστεί προς αυτήν την κατεύθυνση. Ο Παναθηναϊκός πιστεύω ότι θα είναι κάθε χρόνο όλο και καλύτερος και πιο κοντά σε αυτό που θέλουν οι φίλαθλοι της ομάδας. Κάθε πρωτάθλημα πεισμώνει τους παίκτες και είμαστε μια ομάδα που βγάζει πείσμα στο γήπεδο.Τα επόμενα χρόνια θα είναι πολύ καλύτερα απ΄ ότι είναι σήμερα».

Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου
Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου 97.200 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για τις αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα και πόσο ευχαριστημένος είναι: «Είμαι ευχαριστημένος. Και ο Κώτσιρας και ο Μάγκνουσον δεν έχουν παίξει το τελευταίο διάστημα. Το ίδιο ισχύει για τον Σπόραρ. Είχαμε την απώλεια του Μπερνάρ την παραμονή του παιχνιδιού. Είμαι χαρούμενος καθώς είχαν καλό ρυθμό για 90 λεπτά. Πιστεύω ότι κάποιοι θα μπορούσαν να είχαν περισσότερο χρόνο απ΄ ότι τους δίνω εγώ. Δυστυχώς εδώ που φτάσαμε είναι πολύ σημαντικό να έχουμε ομοιογένεια στα παιχνίδια που έχουμε μπροστά μας. Θα ήθελα να δώσω περισσότερο χρόνο σε κάποιους».

Για τη σημερινή νίκη και πόσο δυσκόλεψε ο Παναιτωλικός: «Κοιτάξτε ο Παναιτωλικός έχει δύο χρόνια τον ίδιο προπονητή. Είναι πολύ καλή ομάδα. Τα παιχνίδια που έχουμε δώσει με τον Παναιτωλικό ήταν δύσκολα. Σήμερα στο γήπεδο δεν είχε στρες – άγχος και όποτε μπορούσε να βγει σε κόντρα επιθέσεις το έκανε. Έχει καλούς ποδοσφαιριστές και δυσκολευτήκαμε. Έχω τεράστια σεβασμό στην ομάδα αυτή και στη δουλειά του κ. Αναστασίου. Είναι μια ομάδα που μπορεί να δυσκολέψει όλες τις μεγάλες ομάδες. Δεν ήταν μακριά από την εξάδα. Έχει Έλληνες καλούς και οι περισσότεροι από αυτούς είναι δικοί μας. Χαίρομαι όταν πάμε να παίξουμε στον Παναιτωλικό. Μπράβο τους για την σοβαρότητα που έχουν σαν ομάδα».

Για το αν οι ομάδες που θα έχουν μεγαλύτερο βάθος πάγκου θα έχουν πλεονέκτημα στα πλέι οφ: «Συμφωνώ σε αυτό. Είναι απόλυτα φυσιολογικό από τη στιγμή που θα δώσουμε 10 παιχνίδια σε υψηλό ρυθμό. Υπάρχουν τέσσερις ομάδες που πηγαίνουν για πρωτάθλημα και άλλες δύο που θα παλέψουν για την Ευρώπη. Σε ένα μικρό χρονικό διάστημα. Γι΄ αυτό σας είχα πει ότι το πρωτάθλημα θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Η αγωνιστική κατάσταση των ομάδων, το βάθος που θα έχει η κάθε ομάδα. Ίσως να πρέπει να δώσω και χρόνο συμμετοχής σε κάποιους παίκτες που το αξίζουν ενώ μέχρι τώρα δεν το έχω δώσει. Όλες οι ομάδες που βρίσκονται έχουν αρκετούς και καλούς ποδοσφαιριστές και βάθος στον πάγκο, όπως εμείς».

Για το αν είναι στα πλάνα του ο Κλεϊνχέισλερ να χρησιμοποιηθεί στον άξονα: «Ναι.Είναι γιατί θεωρώ ότι μπορεί να μας καλύψει πολλές θέσεις μέσα στην ομάδα. Ο Λάσλο είναι ένας καλός ποδοσφαιριστής που μπορεί να παίξει σε αρκετές θέσεις. Είχε κάποια με τον ερχομό του καθώς είχε διακοπεί το πρωτάθλημα στην Κροατία. Πέρασε κόβιντ ενώ είχε και έναν τραυματισμό πριν το παιχνίδι με τον Βόλο. Χρειάζεται περισσότερο χρόνο. Στα πρώτα του παιχνίδια προτιμάω να ξεκινήσει σε μία θέση, η οποία είναι γνωστή για τον ίδιο απ΄ ότι να χρησιμοποιηθεί σε άλλη θέση. Σίγουρα μπορεί να παίξει και σε άλλη θέση».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.