ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Βασίλης Μοιρώτσος

Ο σπουδαίος Ιβάν, το πρότζεκτ που πρέπει να αγκαλιάσουν όλοι και το πρωτάθλημα

Ο Βασίλης Μοιρώτσος υποκλίνεται και πάλι στον Γιοβάνοβιτς, γράφει για τη στήριξη που οφείλουν όλοι να παρέχουν στο project και για το πρωτάθλημα που αξίζει να βαφτεί πράσινο.

Ο σπουδαίος Ιβάν, το πρότζεκτ που πρέπει να αγκαλιάσουν όλοι και το πρωτάθλημα

Είμαστε τυχεροί που ένας άνθρωπος σαν τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Και δεν πρέπει να κουραζόμαστε να αναφέρουμε κάποια δεδομένα. Κάθε φορά που ο Σέρβος μιλάει, τα λόγια του έχουν βαρύτητα, η ηρεμία του είναι παράδειγμα για όλους και ο τρόπος που αντιμετωπίζει το ποδόσφαιρο θα πρέπει να… διδάσκεται. Δεν είναι μόνο αυτά. Είναι και η δουλειά του.

Με αυτόν ο Παναθηναϊκός επιστρέφει σε εκείνα που ο ίδιος χθες αποκάλεσε «μονοπάτια Παναθηναϊκού». Που σημαίνει πρωταθλητισμός. Ο Παναθηναϊκός του τέταρτου μπάτζετ είναι και πάλι διεκδικητής και μάλιστα σοβαρός διεκδικητής του πρωταθλήματος. Και θα ψάξει την ευκαιρία του για να το κατακτήσει, όπως είπε ο Σέρβος. Από μόνο του είναι αρκετό για να καταλάβουμε την αξία του ως επαγγελματίας, αφού την αξία του ως άνθρωπος δεν είναι δύσκολο να την αντιληφθείς.

Ο Παναθηναϊκός εξελίσσεται μέσα απ’ όλο αυτό το πρότζεκτ, ένα πρότζεκτ που έχει σε κεντρική θέση τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Και ανεξάρτητα από το τι θα κάνει τελικά φέτος και αν θα καταφέρει στο φινάλε να είναι εκείνος ο πρωταθλητής, πρέπει όλοι να πιστέψουν σε αυτό το πρότζεκτ, να το στηρίξουν, να το αγκαλιάσουν όπως κάνουν. Το ποδόσφαιρο σου επιστρέφει όλα όσα του δίνεις και ο Παναθηναϊκός του Γιοβάνοβιτς του δίνει πολλά.

Που να ήταν και ντοπαρισμένος…
Που να ήταν και ντοπαρισμένος… 1.249 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Όσον αφορά το χθεσινό παιχνίδι, ήταν βγαλμένο από… καρμπόν με εκείνο απέναντι στον Βόλο. Απλά περιμέναμε πότε θα έρθει το πρώτο γκολ για να έχει και ο Παναιτωλικός την τύχη του Βόλου. Αυτή τη φορά ο Παναθηναϊκός… ξεπέρασε τον εαυτό του στα δοκάρια, είχε τρία (!), ξεπερνώντας τα δύο με τον Βόλο ενώ συνολικά έφτασε τα 14 στο πρωτάθλημα. Μιλάμε για… μυθικό νούμερο, αν αναλογιστούμε πως έχει παίξει 25 παιχνίδια.

Μεγάλο ήταν και το νούμερο των τελικών του προσπαθειών χθες. 25 τελικές έκανε ο Παναθηναϊκός, 11 στο πρώτο μέρος, 14 στο δεύτερο. 30 τελικές είχε κάνει απέναντι στον Βόλο, με τις 17 στο πρώτο και τις 13 στο δεύτερο. Μέσα σε αυτές είναι πολλές κλασικές ευκαιρίες, είναι πέντε δοκάρια και τέσσερα γκολ, είναι χαμένα τετ α τετ. Είναι γενικά ένας εντυπωσιακός τρόπος που ο Παναθηναϊκός επιτίθεται, με τρεξίματα, με «πνίξιμο» αντιπάλου, με πολλούς διαφορετικούς τρόπους να μπαίνει στην αντίπαλη περιοχή, με συνδυασμούς και με αρκετή απειλή από στημένες μπάλες.

Αν καταφέρει να δείξει την ίδια εικόνα στο «Απόστολος Νικολαΐδης» με αυτή που έδειξε στα δύο τελευταία του ματς και μπορέσει να ισορροπήσει μεταξύ των εντός και των εκτός έδρας αγώνων του, τότε θα αυξήσει και τις πιθανότητές του για να πάρει το πρωτάθλημα. Χτίζει πλέον ένα νέο αήττητο, με τέσσερις νίκες και μια ισοπαλία, άφησε πίσω του τον κακό Ιανουάριο και είναι εδώ για να διεκδικήσει αυτό που αξίζει βάσει της εικόνας του όλη τη χρονιά: το πρωτάθλημα.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.