ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Εξαιρετική επιλογή ο Αταμάν, αλλά θα χρειαστεί στήριξη

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr για την επιλογή Αταμάν και το μέλλον του Παναθηναϊκού.

Εξαιρετική επιλογή ο Αταμάν, αλλά θα χρειαστεί στήριξη

Όπως όλα δείχνουν, ο Εργκίν Αταμάν αποτελεί το ξεκάθαρο φαβορί για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού, καθώς θεωρείται ο εκλεκτός του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για την επόμενη μέρα της ομάδας και την επιστροφή στην… κανονικότητα, που τόσες φορές έχουμε ακούσει εδώ και μερικούς μήνες

Ο Τούρκος προπονητής αποτελεί σίγουρα μια εξαιρετική επιλογή και μπορεί να αλλάξει τη μοίρα του «εξάστερου», που βιώνει τα πέτρινα χρόνια του την τελευταία τριετία. Η άποψη του υποφαινόμενου για τον επόμενο τεχνικό της ομάδας είναι εκφρασμένη εδώ και καιρό και ακούει στο όνομα «Πάμπλο Λάσο», αφού ο ικανότατος Ισπανός (θεωρούμε ότι) θα ταίριαζε γάντι τη δεδομένη στιγμή με το «τριφύλλι».

Από ‘κει και πέρα, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μειώνουμε και να υποτιμάμε τον Αταμάν, ο οποίος δημιούργησε μια απίθανη ομάδα στην Εφές, όπου κατέκτησε δύο διαδοχικές «κούπες» στην Ευρωλίγκα και θα μπορούσε μία ακόμα, αν δεν τον… σταματούσε ο κορωνοϊός. Η επιτυχία του επιτεύγματός του αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία αν αναλογιστούμε ότι όταν ανέλαβε την ομάδα της Κωνσταντινούπολης, βρισκόταν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας.

Πολύ σκληρός για να λυγίσει
Πολύ σκληρός για να λυγίσει 1.449 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Την πρώτη του σεζόν εκεί -στην 3η θητεία του- δεν παρουσίασε ιδιαίτερα σημαντικό έργο, καθώς η (όχι δική του) ομάδα του τερμάτισε τελευταία στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση και στο εγχώριο πρωτάθλημα αποκλείστηκε στα ημιτελικά των playoffs. Βέβαια, κατέκτησε το Κύπελλο Τουρκίας. Παρ’ όλα αυτά, έχτισε το δικό του σύνολο τους επόμενους μήνες και φρόντισε να το μετατρέψει σε… φόβο και τρόμο της Ευρώπης, όπως και να επαναφέρει την Εφές στα Final Four μετά από μια 20ετία σχεδόν.

Το αν θα πετύχει κάτι ανάλογο στον «εξάστερο», θα το δείξει η ιστορία. Ευχή μας είναι προφανώς να καταφέρει τα ίδια και ακόμα σπουδαιότερα επιτεύγματα. Και για δικό του καλό θα προτιμούσαμε να μην μπαίνει σε διαδικασία σύγκρισης με τον έναν και μοναδικό Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Επιπροσθέτως, είναι δεδομένο ότι θα χρειαστεί απόλυτη στήριξη από τη διοίκηση της ομάδας για να πετύχει τους στόχους που θα θέσει.

Πάμε και στο «καυτό» θέμα των τελευταίων ωρών, που είναι η ελληνοποίηση του Τόμας Γουόκαπ. Πρόκειται για μια σκανδαλώδη απόφαση, κυρίως για τον τρόπο που προχώρησε η διαδικασία σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, την ώρα που άλλοι παλεύουν νόμιμα για χρόνια να πάρουν την υπηκοότητα. Μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για έναν άνθρωπο που δεν έχει συμπληρώσει καν 2 χρόνια στην Ελλάδα και απλά ζήτησε να αποκτήσει το ελληνικό διαβατήριο γιατί του αρέσει η χώρα.

Φοβόμαστε δε, ότι αυτή η υπόθεση θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου για να ακολουθήσουν κι άλλες παρόμοιες περιπτώσεις στο προσεχές μέλλον. Επίσης, φανταστείτε τι θα συνέβαινε από το στρατόπεδο του Ολυμπιακού αν στην αντίστοιχη θέση ήταν ένας παίκτης του Παναθηναϊκού με διοίκηση Βασιλακόπουλου. Τώρα… όλα βαίνουν καλώς στον μαγικό κόσμο του ελληνικού μπάσκετ και του Βαγγέλη Λιόλιου και «σώθηκε» η Εθνική ομάδα…

Υ. Γ. Η απόφαση να κοπεί ο Γουόλτερς από την εξάδα των ξένων για τα playoffs του ελληνικού πρωταθλήματος μοιάζει λογική, από τη στιγμή που ο Αμερικανός γκαρντ ταλαιπωρείται συνεχώς από τραυματισμούς και είναι αρκετά… εύθραυστος.

Γιώργος Πετρίδης
Γιώργος Πετρίδης Ο Γιώργος Πετρίδης είναι γεννημένος στις 7 Αυγούστου του 1983 και εργάζεται ως αθλητικός συντάκτης από το 2010. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα από τη στοιχηματική εφημερίδα Kingbet, όπου παρέμεινε για 4 χρόνια. Ακολούθησαν συνεργασίες με στοιχηματικά έντυπα και sites, όπως η εφημερίδα 12Χ, το betblog.gr, το foxbet.gr και το betonews.com. Από το 2014 συνεργάζεται με τον ΣΠΟΡFM 94,6, όπου έκανε ραδιοφωνικές μεταδόσεις αγώνων μπάσκετ. Από το 2021 ανέλαβε το ρεπορτάζ και τις μεταδόσεις του μπασκετικού Παναθηναϊκού και από το 2022 συνεργάζεται με το Panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.