ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερασιτέχνης

Ανδρεόπουλος: «Μέσα στην επόμενη τριετία ευρωπαϊκός τίτλος – Είμαι υπερήφανος για την ομάδα μου»

Τον απολογισμό της φετινής σεζόν έκανε ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος και αναφέρθηκε στην επόμενη ημέρα της ομάδας βόλεϊ ανδρών του «τριφυλλιού».

Ανδρεόπουλος: «Μέσα στην επόμενη τριετία ευρωπαϊκός τίτλος - Είμαι υπερήφανος για την ομάδα μου»

Ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος μίλησε για όλα καλεσμένος στην εκπομπή «Face2Face» του sdna.gr, όπου και μίλησε για πολλά θέματα του Παναθηναϊκού και έδωσε το σύνθημα για την επόμενη σεζόν.

Ο τεχνικός της ανδρικής ομάδας βόλεϊ του «τριφυλλιού» έκανε μία αναδρομή από το περσινό καλοκαίρι έως και το τέλος της φετινής σεζόν, ενώ αναφορικά με την ομάδα της νέας σεζόν σημείωσε πως στόχος του είναι να στηριχθούν οι υπάρχοντες παίκτες αλλά και να ενισχυθεί παράλληλα το ρόστερ.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε: «Μία χρονιά χαρμολύπης. Από τη μία χαρά γιατί κατακτήσαμε δύο τίτλους, από την άλλη λύπη γιατί χάσαμε τρεις τίτλους στους ημιτελικούς. Δεν καταφέραμε να φτάσουμε στους τελικούς και αυτό μας… έριξε».

ΜΠΑΜ με Χαντάβα!
ΜΠΑΜ με Χαντάβα! 1.656 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για τις αποχωρήσεις των Πρωτοψάλτη, Ράπτη: «Προσπαθούμε, πάντα, να κάνουμε το καλύτερο για τους αθλητές. Σεβόμαστε την απόφασή τους και εννοείται τους ευχόμαστε το καλύτερο για την καριέρα τους. Κάποια στιγμή μπορεί να γυρίσουν ξανά στον Παναθηναϊκό.

Ο Θανάσης (Πρωτοψάλτης), μετά το τέλος της περυσινής σεζόν, θέλησε να αγωνιστεί σε άλλο πρωτάθλημα. Ο Παναθηναϊκός σεβάστηκε την απόφασή του και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στην επόμενη εβδομάδα».

Για τον Ράπτη: «Είναι ένας σπουδαίος αθλητής, πολύ ταλαντούχος. Άρτιος χαρακτήρας. Ο Αλέξανδρος ήταν η πρώτη μου επαφή για να μείνει στην ομάδα. Ήταν απόφασή του να φύγει και το σεβαστήκαμε στο 100%. Κάθε φορά που τον βλέπω να αγωνίζεται το χαίρομαι, ειλικρινά. Είμαι με τους παίκτες και πάντα θα υποστηρίζω τους παίκτες και τις αποφάσεις τους».

Για τον σχεδιασμό της ομάδας το περασμένο καλοκαίρι: «Ο σχεδιασμός έγινε σωστά. Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε διεκδικητής σε όλους τους τίτλους. Ενδεχομένως να μην πήγε τίποτα στραβά. Σίγουρα, θα μπορούσαμε να κατακτήσουμε και άλλον έναν τίτλο, αλλά παίζουν κι άλλοι στο παιχνίδι.

Μπορώ να δεχθώ την άποψη καθενός. Διεκδικήσαμε πέντε τίτλους, αλλά όπως είπα παίζουμε και με άλλους, οι οποίοι ήταν καλύτεροι όταν τους αντιμετωπίσαμε».

Για την επιλογή να μην υπάρχει… βάθος στον πάγκο: «Ο Παναθηναϊκός, σχεδόν ποτέ, δεν είχε τη δυνατότητα να αποκτά… βάθος στον πάγκο. Πάντα έπαιρνε αυτό το ρίσκο. Προσπαθούμε το μεγαλύτερο μέρος του προϋπολογισμού να το αφιερώνουμε σε μία βασική οκτάδα, γεγονός που μας αποδυναμώνει στον πάγκο. Η άλλη επιλογή είναι να κατανείμουμε το ποσό έτσι ώστε να έχουμε και πάγκο και βασική ομάδα, όμως ενδέχεται να χάσουμε ποιότητα στις βασικές επιλογές μας. Προτιμώ το πρώτο».

Για την επιλογή Σάντερ: «Η αγορά ήταν δύσκολη στη θέση των ακραίων, ειδικότερα τον Δεκέμβρη. Είναι πολύ ταλαντούχος παίκτης. Ρισκάραμε και πέσαμε στην ανάγκη του στον πρώτο ημιτελικό του CEV Challenge Cup, όταν ο Ερνάντες ήταν τραυματίας. Μας βγήκε στο “Μ.Μερκούρη”, λειτούργησαν όλα. Από εκείνο το βράδυ ο Σάντερ δεν μπορούσε να σηκώσει τον ώμο του, πράγμα το οποίο μας στοίχισε και φάνηκε στη συνέχεια».

Για την απόφαση να διεξαχθεί ο ημιτελικός του CEV Challenge Cup κόντρα στον Ολυμπιακό στον Άγιο Θωμά: «Εξ’ αρχής η απόφαση ήταν ο ημιτελικός να γίνει στο ΟΑΚΑ. Ψάχναμε τις ημερομηνίες για να δούμε, εάν έχει υποχρεώσεις το μπάσκετ, ώστε να έχουμε διαθέσιμο το ΟΑΚΑ. Στον Παναθηναϊκό έχω την τύχη να παίρνουμε συλλογικές αποφάσεις.

Βέβαια, πριν την δήλωση της έδρας για τους ημιτελικούς προέκυψε ο τραυματισμός του Ερνάντες. Χάσαμε το μεγάλο μας “όπλο”, πράγμα που μας έβαλε δεύτερες σκέψεις. Σε συνάντησή μας με τη διοίκηση τέθηκε ξανά το θέμα στο τραπέζι. Έπρεπε να δηλώσουμε έδρα πριν τον πρώτο ημιτελικό.

Το ερώτημα ήταν το εξής: “Αν χάσουμε στο Ρέντη και χάσουμε το πλεονέκτημα, θα μπορέσουμε να καλέσουμε τον κόσμο του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ ή θα πάμε στον Άγιο Θωμά να παλέψουμε για την ανατροπή του αποτελέσματος;”. Με τα παραπάνω δεδομένα, οι απόψεις μοιράστηκαν όσον αφορά το ΟΑΚΑ και τον Άγιο Θωμά. Κι έτσι αποφασίσαμε να γίνει ο δεύτερο ημιτελικός στο Μαρούσι».

Για το βράδυ του δεύτερου ημιτελικού: «Αρχικά, θα μιλήσω κοινωνικά για το θέμα. Ποιος άνθρωπος δίνει αυτή την εντολή και ποιανού το χέρι πατάει τη σκανδάλη για να πέσει δακρυγόνο σε κλειστό. Εμείς ποδοπατηθήκαμε, εκείνη την ημέρα, για να βγούμε από το γήπεδο.

Αγωνιστικά δεν φοβηθήκαμε για το κεκλεισμένων των θυρών. Τον κόσμο μας τον υπολογίζουμε πάντα. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού είναι παντού και βρίσκεται πάντα δίπλα μας. Είναι μέρος του παιχνιδιού μας ο κόσμος μας.

Εμείς ήμασταν σε συνεχή επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές και την CEV. Προσπαθήσαμε να διεξαχθεί ο ημιτελικός εκείνη την ημέρα, αλλά με την ατμόσφαιρα να είναι αποπνικτική δεν ήταν εφικτό».

Για το παιχνίδι την επόμενη ημέρα: «Η απόδοση μας δεν ήταν καλή, αν και πήραμε το πρώτο σετ. Με ένα ξέσπασμα του Φερνάντο καταφέραμε να το πάρουμε. Συνεχίσαμε να είμαστε σε κακή απόδοση και δώσαμε στον Ολυμπιακό την άνεση να μας κοντράρει. Μία κακή μας στιγμή, ένα καλό σερβίς από τον Ολυμπιακό ήταν αρκετά για να χαθεί το δεύτερο σετ.

Μετά από τη μεριά του Ολυμπιακού υπήρχε ψυχολογική ανάταση, με αποτέλεσμα να ασκήσει μεγαλύτερη πίεση σε μας. Έβγαιναν τα δυνατά του σημεία, οι επιθετικές μας επιλογές περιορίστηκαν, με συνέπεια να έρθει η ήττα και ο αποκλεισμός».

Συνεχίζοντας ανέφερε: «Ο κόσμος του Παναθηναϊκού ακούει τον κόουτς Ανδρεόπουλο. Ο κόουτς Ανδρεόπουλος έχει πει πως ο Παναθηναϊκός είναι διεκδικητής όλων των τίτλων και θα συνεχίσει να είναι. Κάποια στιγμή στο μέλλον ο κόουτς Ανδρεόπουλος θα πει πως ο Παναθηναϊκός θα γίνει κατακτητής των τίτλων. Έχω την υπόσχεση από την διοίκηση ότι η ομάδα μέσα σε μία τριετία θα κατακτήσει ευρωπαϊκό τίτλο».

Για την επόμενη μέρα του αποκλεισμού από το CEV Challenge Cup: «Στα αποδυτήρια  ήμασταν όλοι με τα κεφάλια κάτω. Η ψυχολογία μας ήταν κακή! Αυτό γινόταν αντιληπτό και στις προπονήσεις. Τα κορμιά των παικτών μου ήταν βαριά. Προσπαθήσαμε να χαλαρώσουμε κάπως για να αποφορτιστούμε και μετά από δύο εβδομάδες να… φορτώσουμε για να εμφανιστούμε καλύτεροι.

Μετά από καιρό, παίξαμε έναν πολύ ωραίο ημιτελικό. Αλλά πετύχαμε έναν ΠΑΟΚ απέναντί μας, ο οποίος παρέδιδε μαθήματα βόλεϊ».

Για την ενίσχυση της ομάδας τη νέα χρονιά: «Εδώ και δύο χρόνια προσπαθούμε να μεγαλώνουμε το βάθος πάγκου. Η διοίκηση κρίνει τις συμφωνίες.

Ο Παναθηναϊκός θα συνεχίσει να ενισχύει την ομάδα του. Η απόφαση έχει παρθεί και οι κινήσεις γίνονται. Το αν μείνει ή φύγει ο κάθε παίκτης δεν έχει σημασία. Δεν μένω σε ονόματα και μιλάω πάντα για τον Παναθηναϊκό.

Εγώ, ο οποίος είμαι ο εισηγητής στη διοίκηση, είμαι ευχαριστημένος για την ομάδα μου. Είμαι υπερήφανος με τους παίκτες μου και τους το έλεγα συνέχεια τις… μαύρες ημέρες της φετινής χρονιάς.

Θέλουμε να δώσουμε ένα διαφορετικό στυλ παιχνιδιού και από τον Φεβρουάριο είχαμε γνωστοποιήσει στον Γιάκομπσεν για τη λύση της συνεργασίας μας.

Δεν με ενδιαφέρει και δεν διαβάζω τι γράφεται. Πολλές φορές με πιάνουν τα γέλια με αυτά που ακούω ότι γράφονται. Θέλω να ξεκαθαρίσω πως εγώ θέλω να στηρίξω την ομάδα μου, αλλά και να την ενισχύσω».

Για τον Δημήτρη Ζήση: «Ο Δημήτρης έφυγε από την Εθνική γιατί θέλει να δώσει βάση στις προσωπικές του επαγγελματικές δραστηριότητες. Σεβόμαστε την απόφασή του και έχουμε βρει κοινή λύση μαζί του».

Για τον Χαράλαμπο Ανδρεόπουλο: «Τον ενδιαφέρει το εξωτερικό».

Για τον Γκρόζερ: «Είναι αστείο, πραγματικά! Ο Γκρόζερ κοστίζει περίπου 250.000€. Είναι αθλητής από το πρώτο ράφι. Εμείς βρισκόμαστε στο δεύτερο ράφι και αγοράζουμε παίκτες από το δεύτερο ράφι.

Για το πού θα συμμετάσχει ο Παναθηναϊκός στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις του χρόνου: Ο Παναθηναϊκός του χρόνου, εκτός απροόπτου, θα παίξει στο CEV Challenge Cup».

Για το γηπεδικό: «Δεν έχω ενημέρωση. Είναι αποκλειστικό θέμα της διοίκησης. Θα ζητήσουν την άποψή μου, αλλά ως εκεί. Δεν θα επιστρέψουμε στην Κυψέλη, δεν μας χωράει πια. Πλέον δεν μας χωράει, ούτε ο Άγιος Θωμάς. Εύχομαι κάποια στιγμή να γεμίσουμε το ΟΑΚΑ. Ζηλεύουμε αυτό το γήπεδο».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.