ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Από τον Καραγκούνη στον… Μολίνς: Η παράδοση του Παναθηναϊκού στην Τούμπα για τα playoffs

Ο Παναθηναϊκός θα ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη για να αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα για την 5η αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League και το Panathinaikos24.gr σας υπενθυμίζει την προϊστορία στη συγκεκριμένη διαδικασία.

Από τον Καραγκούνη στον... Μολίνς: Η παράδοση του Παναθηναϊκού στην Τούμπα για τα playoffs

Τον ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει την Κυριακή (23/04) στην Τούμπα ο Παναθηναϊκός στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής των playoffs της Stoiximan Super League με τους “πράσινους” να αναζητούν τη νίκη που θα τους διατηρήσει στην κορυφή της βαθμολογίας.

Αυτή θα είναι η 11η φορά που το “τριφύλλι” θα αγωνιστεί στην έδρα του “δικεφάλου του βορρά” για τα playoffs και το Panathinaikos24.gr σας θυμίζει τις μεγάλες νίκες αλλά και τα σημαντικότερα αποτελέσματα που απέσπασε η ομάδα στο “άντρο” του ΠΑΟΚ.

10/05/2009 ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 0-1

H πρώτη ευχάριστη ανάμνηση από Τούμπα, τοποθετείται στο μακρινό, πλέον, 2009. Ο Παναθηναϊκός αντιμετώπιζε στη Θεσσαλονίκη τον ΠΑΟΚ στις 10 Μαϊου, έχοντας ως μοναδικό στόχο τη νίκη η οποία θα τον έθετε ως οδηγό της μάχης για την έξοδο στο Champions League της επόμενης σεζόν. Οι “πράσινοι” με τον Χενκ Τεν Κάτε στον πάγκο πήγαν μόλις την πρώτη αγωνιστική για το “τρίποντο” το οποίο και πήραν με τρόπο… μαγικό.

Αλαφούζος σε μεγάλη συνέντευξη: Το πρωτάθλημα, η αποτυχία, τα 130 εκατ, το παρασκήνιο με Γιοβάνοβιτς – Τερίμ, η διαφθορά και το όνειρό του
Αλαφούζος σε μεγάλη συνέντευξη: Το πρωτάθλημα, η αποτυχία, τα 130 εκατ, το παρασκήνιο με Γιοβάνοβιτς – Τερίμ, η διαφθορά και το όνειρό του 3.379 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Μετά από έντονη, το “τριφύλλι” άνθισε τρία λεπτά πριν το τέλος. Εξαιρετική ατομική ενέργεια του Γιώργου Καραγκούνη, που ξεκίνησε μια κούρσα λίγο μπροστά από το κέντρο, πέρασε δύο παίκτες του ΠΑΟΚ και με ένα άψογο τελείωμα “κρέμασε” τον Χαλκιά “γράφοντας” το τελικό 0-1.

27/05/2015 ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 0-1

Πέρασαν έξι χρόνια και τρεις διαδοχικές ήττες από τον ΠΑΟΚ στα playoffs για να φύγει με τη νίκη από την Τούμπα ο Παναθηναϊκός. Σε μια σεζόν που οι “πράσινοι” διεκδίκησαν το πρωτάθλημα μέχρι το τέλος, με τον Γιάννη Αναστασίου στον πάγκο, οι “πράσινοι” ήθελαν να σπάσουν μια αρνητική παράδοση και να διατηρήσουν τη θέση τους στα ευρωπαϊκά σαλόνια. Έτσι στις 27 Μαϊου του 2017 ο Παναθηναϊκός με τον Γιάννη Αναστασίου στον πάγκο του κατάφερε να πάρει τη νίκη 1-0 χάρη στο γκολ του Στάθη Ταυλαρίδη και να περάσει για δεύτερη φορά εκείνη τη σεζόν από την έδρα του ΠΑΟΚ μετά και το 2-1 της κανονικής περιόδου. Μάλιστα, ο Παναθηναϊκός τερμάτισε πρώτος σε εκείνη τη διαδικασία των playoffs, αφήνοντας τον ΠΑΟΚ στην 4η θέση.

31/05/2017 ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 2-3

Η τελευταία νίκη του Παναθηναϊκού στην Τούμπα για τα playoffs ήρθε έξι χρόνια πριν. Οι “πράσινοι” με τον Μαρίνο Ουζουνίδη στον πάγκο τους έδιναν ματς μείζονος σημασίας για την 6η και τελευταία αγωνιστική της διαδικασίας, εκεί όπου ήθελαν νίκη για να αγωνιστούν στα ευρωπαϊκά σαλόνια της επόμενης σεζόν.

Σε ένα ματς ροντέο o ΠΑΟΚ κατάφερε να προηγηθεί στο 20′ με γκολ του Μπίσεσβαρ, με την απάντηση του “τριφυλλιού” να έρχεται άμεσα με γκολ του Κλωναρίδη στο 28′. Στο δεύτερο μέρος η ομάδα της Θεσσαλονίκης προηγήθηκε ξανά με τον Πέρδο Ενρίκε να κάνει στο 68′ το 2-1. Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να κάνει τη μυθική ανατροπή, ισοφαρίζοντας αρχικά με γκολ του Ρόμπιν Λουντ στο 79′ και παίρνοντας εν τέλει τη νίκη με τον τέρμα του Γκιγιέρμο Μολίνς στις καθυστερήσεις για το τελικό 3-2.

Έκτοτε ο Παναθηναϊκός μετρά δύο “λευκές” ισοπαλίες (0-0) με τον ΠΑΟΚ στα playoffs αλλά και μια ήττα, εκείνη της περασμένης σεζόν (2-1) σε ένα αδιάφορο ματς, που προηγήθηκε του θριάμβου στον τελικό Κυπέλλου όπου η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς κατέκτησε το τρόπαιο.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.