Μπάσκετ

Έκανε το πρώτο βήμα με κατοστάρα

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 101- 57 του Περιστερίου στο ΟΑΚΑ και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους τελικούς της Basket League.

To ματς

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το παιχνίδι με τους Μποχωρίδη, Γκριγκόνις, Πονίτκα, Μαντζούκα και Γκουντάιτις, ενώ οι πρώτοι πέντε για το Περιστέρι ήταν οι Φρανσίσκο, Ντένμον, Κασελάκη, Χαντάνοφ και Μπίλαν.

Η εκκίνηση για τους «πράσινους» ήταν εντυπωσιακή, με τους παίκτες του Σερέλη να τρέχουν σερί 9-0 μέσα σε τρία λεπτά, την ώρα που το Περιστέρι προσπαθούσε να συνδεθεί με το καλάθι. Ο Φρανσίσκο ήταν αυτός που πήρε πρωτοβουλίες και σκοράροντας επτά αναπάντητους πόντους για τους φιλοξενούμενους μείωσε σε 12-7 στο 5′, ωστόσο με το σκορ στο 14-9 (στο 6′) ο γκαρντ του Περιστερίου χρεώθηκε με το τρίτο του προσωπικό φάουλ, φέρνοντας τον πρώτο «πονοκέφαλο» για τον Βασίλη Σπανούλη. Οι «πράσινοι» συνέχισαν να διατηρούν το προβάδισμα (19-12 στο 7′), την ώρα που ο Χρήστος Σερέλης άνοιγε το ροτέισιον. Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να πάρει διψήφια διαφορά, ωστόσο ολοκλήρωσε την πρώτη περίοδο όντας στο +8 (25-17).

Τριφύλλι»" />

Με το «καλημέρα» της δεύτερης περιόδου ο Παναθηναϊκός έφτασε για πρώτη φορά στο +10 (27-17 στο 11′), ενώ στη συνέχεια με το πρώτο τρίποντο του Γκριγκόνις στο ματς διαμορφώθηκε το +12 (32-20) στο 13′. Το Περιστέρι έδειχνε να μην μπορεί να ανταγωνιστεί τους «πράσινους» που ήλεγχαν το ρυθμό σε ένα παιχνίδι χωρίς πολλές διακοπές. Ο Παπαγιάννης και ο Λι υπέγραψαν το +14 για τους γηπεδούχους (37-23 στο 15′), που έφερε και το πρώτο τάιμ άουτ στο δεύτερο δεκάλεπτο για την ομάδα του Βασίλη Σπανούλη. Ο Παναθηναϊκός ανέβασε τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της, στο +16 (39-23 στο 16′), καθώς με όπλο του την άμυνα είχε καταφέρει να κρατήσει αρκετά χαμηλά το Περιστέρι, την ίδια ώρα που είχε καλά ποσοστά στην επίθεση. Ο Γιώργος Καλαϊτζάκης άρπαξε την ευκαιρία που του έδωσε ο Χρήστος Σερέλης και με επτά προσωπικούς πόντους όπως και με μεγάλη ενέργεια στο παρκέ διαμόρφωσε το 45-26 στο 18′, ενώ ο Λι με τρίποντο «έγραψε» το +21 (48-27), μπαίνοντας στο τελευταίο λεπτό για το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Το πρώτο μέρος βρήκε τον Παναθηναϊκό να προηγείται με 51-27.

Οι «πράσινοι» μπήκαν με το πόδι στο γκάζι και στην τρίτη περίοδο έχοντας στόχο να «καθαρίσουν» το ματς. Έτσι με συνοπτικές διαδικασίες η διαφορά έφτασε στο +30 (62-31) στο 24’. Το ματς συνέχισε στο ίδιο τέμπο με τους παίκτες του Σερέλη να μοιράζονται τον χρόνο συμμετοχής πλην των Ντέρικ Ουίλιαμς και Αλέξανδρου Σαμοντούροβ, οι οποίοι δεν είχαν εμφανιστεί ακόμα στο παρκέ. Οι γηπεδούχοι διατήρησαν το +30 (75-45) έως το τέλος του δεκαλέπτου, μετρώντας το εκπληκτικό 10/19 στα τρίποντα (52%), την ίδια ώρα που το ποσοστό του στα δίποντα έφτανε το 93% (14/15).

στοπ» του Αγραβάνη, «γκολ-φάουλ» στον αιφνιδιασμό ο Γ. Καλαϊτζάκης" /> στοπ» του Αγραβάνη, «γκολ-φάουλ» στον αιφνιδιασμό ο Γ. Καλαϊτζάκης" />

Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο τα πράγματα είχαν ξεκαθαρίσει όσον αφορά την υπόθεση νίκη. Οι άμυνες είχαν χαλαρώσει και οι δύο προπονητές βρήκαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν διάφορα σχήματα ενόψει της συνέχειας των αγώνων. Το +36 (88-52 στο 35’) ήταν η μεγαλύτερη διαφορά για τον Παναθηναϊκό, που είδε και τον Αλέξανδρο Σαμοντούροβ να περνάει στο παρκέ για τα τελευταία λεπτά του αγώνα. Το τελικό 101-57 αποτύπωνε ξεκάθαρα την εικόνα του αγώνα, με τον Παναθηναϊκό να κάνει το 1-0 στις νίκες.

Exit mobile version