ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αποστολή στην Αυστρία 2023

Παναθηναϊκός: Build up, εκτελέσεις πλαγίων και έμφαση στη λεπτομέρεια για βελτίωση

Αφιερωμένη στο κομμάτι της τακτικής ήταν η απογευματινή προπόνηση του Παναθηναϊκού στο Μπαντ Έρλαχ. Αποστολή στην Αυστρία: Διονύσης Δεσύλλας.

Παναθηναϊκός: Build up, εκτελέσεις πλαγίων και έμφαση στη λεπτομέρεια για βελτίωση

*Μετά το πρωινό χαλάρωμα, λόγω και του χθεσινού φιλικού, οι παίκτες του Παναθηναϊκού προπονήθηκαν ξανά στο προπονητικό κέντρο του Μπαντ Έρλαχ με το βάρος από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και τον Χρήστο Κόντη να πέφτει στο κομμάτι της τακτικής.

*Αφότου ολοκληρώθηκε η καθιερωμένη προθέρμανση υπό τις οδηγίες του γυμναστή, Δημήτρη Δανιηλίδη, οι παίκτες μεταφέρθηκαν στο δεύτερο γήπεδο και χωρίστηκαν σε δυο ομάδες. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς παρακολουθούσε και έκανε παρεμβάσεις όποτε χρειαζόταν και ο Χρήστος Κόντης ήταν αυτός που καθοδηγούσε τους ποδοσφαιριστές και τους εξηγούσε τι πρέπει να δουλέψουν για να γίνουν καλύτεροι.

*Η τακτική ήταν χωρισμένη σε δυο μέρη. Στο πρώτο η δουλειά αφορούσε το build up και την ανάπτυξη για να σπάσει η πίεση του αντιπάλου, είτε από τον άξονα, είτε από τα άκρα. Επειδή, όμως, η λεπτομέρεια είναι και αυτή που κάνει τη διαφορά, το τεχνικό επιτελείο δεν έμεινε εκεί. Έτσι, λοιπόν, το δεύτερο… στάδιο στην άσκηση της τακτικής είχε να κάνει με τα πλάγια και τις εκτελέσεις τους.

*Οι παίκτες εκτελούσαν πλάγιο από τρεις πλευρές. Πρώτα στο δικό τους μισό γήπεδο, στη συνέχεια στο ύψος της μεσαίας γραμμής και έπειτα στο επιθετικό τρίτο. Ο Χρήστος Κόντης ανέλυε στους παίκτες τα “θέλω” του και τους εξηγούσε ότι στο ποδόσφαιρο πολλές απώλειες μπάλας προέρχονται από τα πλάγια.

*”Είναι ένα στοιχείο στο οποίο χρειαζόμαστε βελτίωση. Περίπου στο 60% των πλαγίων στο ποδόσφαιρο η μπάλα χάνεται από τον αντίπαλο. Εμείς σας δίνουμε εδώ κάποιες επιλογές και δουλεύουμε πάνω σε αυτές γιατί πρέπει να βελτιωθούμε”, ήταν κάποια από τα λόγια του Κόντη στους ποδοσφαιριστές.

*Ο Φώτης Ιωαννίδης συμμετείχε στο πρώτο μέρος του προγράμματος και στη συνέχεια έκανε ατομικό σε έντονο ρυθμό. Οι Τσέριν και Σένκεφελντ απουσίασαν από το σημερινό πρόγραμμα.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ