ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Γιώργος Πετρίδης

Περί Γκραντ, Ιωάννη και μεταγραφικού σχεδιασμού

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr για τις προσθήκες των Ιωάννη Παπαπέτρου και Τζέριαν Γκραντ, αλλά και για τις επόμενες κινήσεις του «εξάστερου».

Περί Γκραντ, Ιωάννη και μεταγραφικού σχεδιασμού

Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την απόκτηση του Τζέριαν Γκραντ και έκλεισε τον Ιωάννη Παπαπέτρου φτάνοντας συνολικά τις 8 προσθήκες κατά το φετινό καλοκαίρι. Ας κάνουμε μια καταγραφή των δεδομένων, αλλά και των επόμενων κινήσεων του «εξάστερου».

Ας ξεκινήσουμε με τη μεταγραφή του MVP του περσινού EuroCup. Ο Αταμάν προορίζει τον Αμερικανό γκαρντ για έναν ειδικό ρόλο. Ως μια εναλλακτική λύση που θα συμπληρώνει τους υπόλοιπους περιφερειακούς.

Για τον Γκραντ ισχύει πάνω-κάτω αυτό που είχαμε αναφέρει τις προάλλες μέσα από αυτή εδώ τη γωνιά. Πρόκειται για έναν παίκτη που είναι εξαιρετικός δημιουργός και πολύ καλός επιθετικά, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να προσφέρει ποιοτικά λεπτά ερχόμενος από τον πάγκο. Πάμε παρακάτω. Η μεταγραφή του Ιωάννη Παπαπέτρου είναι τελειωμένη και μένει μόνο η τυπική ανακοίνωση. Ο 29χρονος επιστρέφει στο -αγαπημένο του- «τριφύλλι» λοιπόν με ένα νορμάλ συμβόλαιο σε επίπεδο απολαβών και ετοιμάζεται να δώσει μια διαφορετική διάσταση στο παιχνίδι της ομάδας από το «3».

Σλούκα γερά και… πάρε μας τα λεφτά
Σλούκα γερά και… πάρε μας τα λεφτά 2.178 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σίγουρα, ο διεθνής φόργουορντ δεν είχε την καλύτερη σεζόν της καριέρας του. Κάθε άλλο θα λέγαμε, αφού δεν κατάφερε να πρωταγωνιστήσει στην Παρτίζαν. Αν και στα δύο τελευταία παιχνίδια του στην Ευρωλίγκα με τους Σέρβους ήταν θετικότατος.

Θεωρούμε πάντως ότι αυτή η εμπειρία έκανε πιο ώριμο και θα βοηθήσει αρκετά τον Παπαπέτρου, ο οποίος έμαθε πολλά δίπλα στον κορυφαίο προπονητή στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Προφανώς λοιπόν και βελτίωσε κάποια στοιχεία στο παιχνίδι του, όπως οι mid-range εκτελέσεις. Όσον αφορά τον Παναθηναϊκό, κερδίζει πολλά με την απόκτηση του διεθνούς φόργουορντ. Αφενός, συνεχίζει να τονώνει το ελληνικό στοιχείο στο ρόστερ του και χτίζει έναν πολύ δυνατό πυρήνα με πρωτοκλασάτους Έλληνες. Αφετέρου, ο Αταμάν σκοπεύει να εκμεταλλευτεί τις αρετές του 29χρονου, ο οποίος μπορεί να βοηθήσει και στο «4».

Πλέον οι άνθρωποι του «τριφυλλιού» στρέφονται στις επόμενες κινήσεις τους, ενόσω περιμένουν την απάντηση του Παπαγιάννη. Όλα δείχνουν ότι οι «πράσινοι» θα κάνουν 4 ακόμα προσθήκες. Ή τρεις, αν απαντήσει καταφατικά ο διεθνής σέντερ.

Αυτό που χρειάζεται ο Παναθηναϊκός είναι έναν παίκτη που θα «πατάει» και στις δύο θέσεις των φόργουορντ, έναν πολύ καλό εκτελεστή και σκόρερ για το «2», αλλά και μία ακόμα λύση στα «φτερά», που θα έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά από τους υπάρχοντες. Δηλαδή να είναι πιο αθλητικός και ικανός αμυντικά…

Γιώργος Πετρίδης
Γιώργος Πετρίδης Ο Γιώργος Πετρίδης είναι γεννημένος στις 7 Αυγούστου του 1983 και εργάζεται ως αθλητικός συντάκτης από το 2010. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα από τη στοιχηματική εφημερίδα Kingbet, όπου παρέμεινε για 4 χρόνια. Ακολούθησαν συνεργασίες με στοιχηματικά έντυπα και sites, όπως η εφημερίδα 12Χ, το betblog.gr, το foxbet.gr και το betonews.com. Από το 2014 συνεργάζεται με τον ΣΠΟΡFM 94,6, όπου έκανε ραδιοφωνικές μεταδόσεις αγώνων μπάσκετ. Από το 2021 ανέλαβε το ρεπορτάζ και τις μεταδόσεις του μπασκετικού Παναθηναϊκού και από το 2022 συνεργάζεται με το Panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.