ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Διούδης: «Με βοήθησε να εξελιχθώ η περσινή σεζόν στον Παναθηναϊκό»

Ο Σωκράτης Διούδης, μίλησε σε πολωνική ιστοσελίδα για την παρουσία του στον Παναθηναϊκό και τον τρόπο με τον οποίο αποχώρησε από το "τριφύλλι".

Διούδης: «Με βοήθησε να εξελιχθώ η περσινή σεζόν στον Παναθηναϊκό»

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης σε ιστοσελίδα της Πολωνίας παραχώρησε ο πρώην τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού, Σωκράτης Διούδης.

Ο έμπειρος πορτιέρε που πλέον υπερασπίζεται την εστία της Ζαγκλέμπιε, με την οποία και επέκτεινε πρόσφατα στη συνεργασία του, μίλησε για τη θητεία του στο «τριφύλλι», αλλά και τον σοκαριστικό τραυματισμό του στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό της σεζόν 2018-19, όπου «ανάγκασε» τους φιλάθλους των ερυθρολεύκων να τον χειροκροτήσουν.

Αναλυτικά:

Για τη θητεία του στον Παναθηναϊκό: «Πήγα στον Παναθηναϊκό όταν ο σύλλογος είχε οικονομικά προβλήματα και έπρεπε να ξαναφτιάξει πλήρως την ομάδα. Πήρα την ευκαιρία μου και πολύ γρήγορα έγινα πρώτος τερματοφύλακας. Ξέρεις, όταν παίζεις για έναν τόσο μεγάλο σύλλογο, έχεις μεγάλες φιλοδοξίες και τεράστια κίνητρα. Γι’ αυτό ήξερα ότι έπρεπε να εξελιχθώ για να βελτιώσω το παιχνίδι μου. Παίζοντας σε αυτόν τον σύλλογο, έπρεπε να είμαι ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες στο ελληνικό πρωτάθλημα».

Διαστημικό 10άρι: Ο Αργεντίνος παικταράς που κανείς δεν κατάλαβε γιατί δεν έπαιξε στον ΠΑΟ
Διαστημικό 10άρι: Ο Αργεντίνος παικταράς που κανείς δεν κατάλαβε γιατί δεν έπαιξε στον ΠΑΟ 282.981 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για τον τραυματισμό στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό: «Ήταν μια τρομερή, τρομερή στιγμή. Δεν θυμάμαι πολλά από αυτή την κατάσταση. Με κλωτσούσαν στο πρόσωπο και δεν ήξερα τι συνέβαινε. Μόλις παρακολούθησα το βίντεο κατάλαβα πόσο τρομακτική ήταν η κατάσταση. Φοβήθηκα και μόνο κοιτάζοντάς το γιατί φαινόταν σοβαρό. Ήμουν όμως πολύ τυχερός γιατί μετά από λίγο επέστρεψα στις προπονήσεις.

Οι πρώτες μέρες μετά την επιστροφή στις προπονήσεις ήταν οι χειρότερες. Για δύο εβδομάδες το είχα στο κεφάλι μου, φοβόμουν, πρόσεχα πολύ τον εαυτό μου. Αλλά μετά έβγαλα αυτή τη σκηνή από το μυαλό μου – βγήκα στο γήπεδο και έπαιξα όπως πριν».

Για την περίοδο που ήταν αναπληρωματικός στον Παναθηναϊκό: «Μερικές φορές στο ποδόσφαιρο η κατάστασή σου μπορεί να αλλάξει σε μια στιγμή. Ο Παναθηναϊκός μετά άλλαξε προπονητή, μπήκε νέος, μπήκε νέος τερματοφύλακας. Στην αρχή της σεζόν έπαιζα, άλλωστε πρόσφατα ψηφίστηκα ως ο καλύτερος τερματοφύλακας στην Ελλάδα. Μετά από μερικές παραστάσεις, όμως, αρρώστησα με Covid. Έχασα δύο αγώνες. Και μετά ο προπονητής με έβγαζε όλο και λιγότερο.

Ζήτησα λοιπόν μεταγραφή. Υπήρχαν αρκετές προσφορές, αλλά ο σύλλογος ζήτησε ένα τεράστιο ποσό για μένα και δεν μου επέτρεψαν να φύγω. Έτσι, έμεινα στη θέση μου για σχεδόν ένα χρόνο χωρίς να παίξω για πολύ καιρό. Με συνόδευαν πολλά συναισθήματα. Ήμουν θυμωμένος, απογοητευμένος. Αλλά η νοοτροπία μου πάντα μου έλεγε να δουλεύω σκληρά ό,τι κι αν γίνει και να βρίσκω το θετικό σε κάθε περίσταση. Αυτά που πέρασα πέρυσι στον Παναθηναϊκό με έκαναν να εξελιχθώ ακόμα περισσότερο ως αθλητής και ως άνθρωπος».

Για το παρατσούκλι «Μπάτμαν»: «Ξεκίνησε από τον προηγούμενο σύλλογο μου, τον Παναθηναϊκό. Οι φίλοι μου ήξεραν ότι ο αγαπημένος μου υπερήρωας από μικρός ήταν ο Μπάτμαν. Έπαιξα μερικά καλά παιχνίδια και άρχισαν να με αποκαλούν έτσι. Οι Έλληνες δημοσιογράφοι το κατάλαβαν γρήγορα και άρχισαν να με αποκαλούν έτσι. Εξαπλώθηκε γρήγορα».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.