ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κώστας Μανωλιουδάκης

Χαίρεται η Ελλάδα που ‘χει τέτοια ομάδα

Ο Κώστας Μανωλιουδάκης αποθεώνει τον στρατηγό Ιβάν Γιοβάνοβιτς και τη μάγκικη εμφάνιση των ποδοσφαιριστών του στο θρίαμβο επί της Μαρσέιγ και στέκεται στη μεγάλη επιστροφή του πρέσβη της χώρας μας στην Ευρώπη.

Χαίρεται η Ελλάδα που ‘χει τέτοια ομάδα

Panathinaikos is back. Ξεκάθαρα πια, χωρίς ρετούς, δίχως τον κίνδυνο να σου κουνήσει το δάχτυλο ο οιοσδήποτε επιθυμεί να υποβιβάσει το εύρος της επιτυχίας.

Ναι, η Μαρσέιγ δεν είναι στο βεληνεκές της Μπαρτσελόνα που είχε προσκυνήσει στη Λεωφόρο και έκανε καθυστερήσεις στο Καμπ Νου για να σωθεί από το τριφύλλι, αλλά δεν παύει να απέχει παρασάγγας από κάθε ελληνική ομάδα όσον αφορά την ποιότητα των παικτών της και το ευρωπαϊκό ιστορικό της εύρος. Εχει κατακτήσει Τσάμπιονς Λιγκ, έχει συμμετάσχει άλλες τέσσερις φορές σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης, έχει διψήφιο αριθμό Κυπέλλων, πρωταθλήματα και Λιγκ Καπ Γαλλίας. Το μπάτζετ της είναι στο θεό, μπορεί να ξοδεύει για πλάκα 30 εκατ. ευρώ για να πάρει δύο παίκτες από την Πρέμιερ Λιγκ (Σαρ, Εντιαγέ), να αποκτά ως ελεύθερο τον Ομπαμεγιάνγκ από την Τσέλσι, να πληρώνει 8 εκατ. ευρώ για τον Κοντογκμπιά στην Ατλέτικο Μαδρίτης και να έχει την πολυτέλεια να αφήνει στον πάγκο κοτζάμ Γεντουζί.

Ο Παναθηναϊκός του Γιοβάνοβιτς, με τον Βαγιαννίδη δεξιό μπακ, δίχως τον Αϊτόρ, χωρίς τον Σένκεφελντ, με τον Παλάσιος να πατά το χορτάρι μόνο στους πανηγυρισμούς, τον Τσέριν να μπαίνει λίγο πριν το 80’ και τρεις από τις αλλαγές του Σέρβου να κρύβουν το τόπι στη φάση του γκολ, την υποχρέωσε στην πρώτη της ήττα σε προκριματικά στη Λεωφόρο, μετά από 14 ματς με συντελεστή 7-7-0 (Ν-Ι-Η) και 7 στις 7 προκρίσεις. Εάν δεν έγινε και κάτι τρομερό, μετά απ’ όλα αυτά, τότε μάλλον αρμενίζουμε στραβά. Και ναι, λοιπόν, μπορούμε να το πούμε ξανά με υπερηφάνεια: χαίρεται η Ελλάδα που ‘χει τέτοια ομάδα.

Ο Παναθηναϊκός την έκανε στη Λεωφόρο να φαντάζει του χεριού του. Γήινη. Με την εκπληκτική τακτική του Γιοβάνοβιτς και τη μάγκικη εμφάνιση όσων παικτών αγωνίστηκαν. Εφάρμοσαν κατά γράμμα τις οδηγίες, υπηρέτησαν ευλαβικά το πλάνο και το πάθος τους ήταν απαράμιλλο. Δεν υπήρχε ούτε μία χαμένη προσωπική μονομαχία. Ο Βαγιαννίδης χτυπιότανε την ώρα του ματς μπροστά στο πέταλο των οργανωμένων μετά από ένα κερδισμένο τάκλιν, ο Γεντβάι φάνταζε ρόμποκοπ, έπεφτε, έκοβε και σηκωνόταν και ξαναέκοβε σε χρόνο «dt», ο Πέρεθ έμοιαζε με οδοστρωτήρα, ο Τζούρισιτς, ο Μαντσίνι και ο Βέρμπιτς έμοιαζαν με ατάιστα σκυλιά και κάπως έτσι γράφτηκε μία ακόμη ιστορική βραδιά στη Λεωφόρο της δόξας. Όπως παλιά. Ακόμη πιο εντυπωσιακός είναι ο τρόπος. Με κυριαρχικό ποδόσφαιρο, με επίπεδα κατοχής μπάλας που προσέγγισαν το 70%, με τελικές, με πολιορκία.

Με πλάνο, με μαχητική ψυχή και με αυτοπεποίθηση. Ως Παναθηναϊκός απ’ τα παλιά. Το ταξίδι ξεκίνησε. Προσδεθείτε και απολαύστε.

Ο πρέσβης επιστρέφει!

Κώστας Μανωλιουδάκης
Κώστας Μανωλιουδάκης Σημαδιακό ή όχι δεν έχει ιδιαίτερη σημασία, πλην όμως δεν παύει να αποτελεί πραγματικότητα. Το ιστορικό γεγονός της αποχώρησης του «καπετάνιου», Γιώργου Βαρδινογιάννη, από τον Παναθηναϊκό, συνέπεσε με το ξεκίνημα της ενασχόλησης του Κώστα Μανωλιουδάκη με το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού. Από τον Μάιο του 2000 μέχρι σήμερα βίωσε… διακρίσεις, ταξίδια πολλά, κατέγραψε ιστορικά γεγονότα, ένδοξες και τραγικές στιγμές, με αποκλειστικό κριτήριο τον σεβασμό και την ενημέρωση των εκατομμυρίων φίλων του Παναθηναϊκού.
Εκτός από το panathinaikos24.gr γράφει για τους Πράσινους στην ιστοσελίδα sdna.gr και στην «Εφημερίδα των Συντακτών».
Υπήρξε ρεπόρτερ του Τριφυλλιού στην εφημερίδα «Goal News» από την πρώτη μέρα της ίδρυσής της, συνεργάστηκε με τις ιστοσελίδες prasinanea.gr, sportnet.gr και onsports.gr, καθώς επίσης και με τους ραδιοφωνικούς σταθμούς Sport-FM, Sentra FM και Sport24 Radio.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.