ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κώστας Μανωλιουδάκης

Μην τον τσαντίζετε. Δεν συμφέρει κανέναν σας…

Ο Φώτης Ιωαννίδης δεν χαμπαριάζει όση λάσπη κι αν του ρίξουν και οδηγεί τον Παναθηναϊκό από νίκη σε νίκη με άξιο συμπαραστάτη τον Τάσο Μπακασέτα. Γράφει ο Κώστας Μανωλιουδάκης.

Μην τον τσαντίζετε. Δεν συμφέρει κανέναν σας…

Οσοι ανέμεναν «πώς και πώς» τη συνύπαρξη του Φώτη Ιωαννίδη με τον Τάσο Μπακασέτα στον Παναθηναϊκό, μεταξύ των οποίων και ο υπογράφων, τόσο γραπτώς όσο και προφορικώς, έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται «δικαιωμένοι» εκ του αποτελέσματος.

Πολλώ δε μάλλον όταν η συνύπαρξη των δύο κορυφαίων Ελληνων ποδοσφαιριστών στο Τριφύλλι αποδίδει άμεσα καρπούς και σκορπίζει τον τρόμο σε κάθε καρυδιάς καρύδι. Σε όλες στις αντίπαλες άμυνες. Από τους Μουκουντί και Βίντα έως τους Κορνέζο και Τζανετόπουλο. Και μάλιστα εν μέσω… τρικλοποδιών.

Διότι ουδείς μπορεί να παραλείψει το τραγικό γεγονός των προηγούμενων ημερών περί «ντόπας» του Ιωαννίδη στην Εθνική και όσα εμετικά διέρρευσαν ή τεχνηέντως άφησαν ορισμένοι να αιωρούνται για να τσαντίσουν, να χαλάσουν το μυαλό και να επηρεάσουν αρνητικά τις επιδόσεις του. Αμ δε.

Δεν έχω να πω κάτι για αυτό που έγινε μέσα στην εβδομάδα, η απάντησή μου θα δοθεί στο γήπεδο»" />

Κούνια που τους κούναγε. Μην τον τσαντίζετε. Δεν συμφέρει κανέναν σας… Δύο γκολ, μία ασίστ και ενεργό συμμετοχή στο πρώτο τέρμα, με την πάσα στον Λημνιό που σούταρε στο δοκάρι πριν το ριμπάουντ του Βέρμπιτς. Και μία μόνιμη… τρομοκρατία της αντίπαλης άμυνας. Σε ένα ματς-παγίδα στην καταπράσινη Φθιώτιδα που εξελίχθηκε σε θριαμβευτικό/υγιεινό περίπατο. Κατά κύριο λόγο χάρη στο τανκ που ακούει στο όνομα Φώτης Ιωαννίδης, με την αμέριστη συμπαράσταση του Τάσου Μπακασέτα. Με την ευκαιρία, αξίζει να επισημάνουμε το μεγαλύτερο πρόβλημα στη σύγχρονη εποχή της παντοκρατορίας των social media: της ανωνυμίας, των «ψεύτικων» προφίλ και της δυνατότητας που δίνεται στον πάσα ένα να «κανιβαλίζει» ανεξέλεγκτα.

Προφανώς και η ελευθερία έκφρασης αποτελεί ένα αδιαπραγμάτευτο κεκτημένο. Θα πρέπει ωστόσο με κάποιο τρόπο να μπει ένα φρένο στον κατήφορο. Τα ανώνυμα προφίλ αποτελούν τη σύγχρονη μάστιγα της εποχής κι ο ανεξέλεγκτος κανιβαλισμός που μπορεί να προκαλέσουν μέσω των social media δεν πρέπει να περνάει κάθε φορά στο… ντούκου. Στον βωμό της ανθρωποθυσίας, του βιασμού χαρακτήρα και του ψυχικού αποπροσανατολισμού ενός αθλητή που δίνει τη μάχη του μαζί με τους συμπαίκτες του για να γίνει πρωταθλητής.

Ο Ιωαννίδης δεν μάσησε. Και δεν κωλώνει πουθενά γενικότερα. Αλλά δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι τα ίδια ψυχικά αποθέματα για να αντέξουν την εκάστοτε εργολαβία στοχοποίησής τους εν μέσω προβοκάτσιας.

Κώστας Μανωλιουδάκης
Κώστας Μανωλιουδάκης Σημαδιακό ή όχι δεν έχει ιδιαίτερη σημασία, πλην όμως δεν παύει να αποτελεί πραγματικότητα. Το ιστορικό γεγονός της αποχώρησης του «καπετάνιου», Γιώργου Βαρδινογιάννη, από τον Παναθηναϊκό, συνέπεσε με το ξεκίνημα της ενασχόλησης του Κώστα Μανωλιουδάκη με το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού. Από τον Μάιο του 2000 μέχρι σήμερα βίωσε… διακρίσεις, ταξίδια πολλά, κατέγραψε ιστορικά γεγονότα, ένδοξες και τραγικές στιγμές, με αποκλειστικό κριτήριο τον σεβασμό και την ενημέρωση των εκατομμυρίων φίλων του Παναθηναϊκού.
Εκτός από το panathinaikos24.gr γράφει για τους Πράσινους στην ιστοσελίδα sdna.gr και στην «Εφημερίδα των Συντακτών».
Υπήρξε ρεπόρτερ του Τριφυλλιού στην εφημερίδα «Goal News» από την πρώτη μέρα της ίδρυσής της, συνεργάστηκε με τις ιστοσελίδες prasinanea.gr, sportnet.gr και onsports.gr, καθώς επίσης και με τους ραδιοφωνικούς σταθμούς Sport-FM, Sentra FM και Sport24 Radio.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ