ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Γιοβάνοβιτς: «Η ιστορία που έχουμε μας υποχρεώνει να κάνουμε υπερβάσεις»

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς μίλησε για το αυριανό παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τη Μαρσέιγ και όλα όσα πρέπει να κάνει το τριφύλλι για την υπέρβαση.

Γιοβάνοβιτς: «Η ιστορία που έχουμε μας υποχρεώνει να κάνουμε υπερβάσεις»

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς μίλησε για το αυριανό παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τη Μαρσέιγ και όλα όσα πρέπει να κάνει το τριφύλλι για την υπέρβαση.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στη συνέντευξη Τύπου

Για το γεγονός ότι είναι δεμένος ο Παναθηναϊκός σε σχέση με την Μαρσέιγ και αν αυτό αρκεί προκειμένου να ισοσκελίσει την διαφορά ποιότητας: «Δεν νομίζω ότι έχουμε πλεονεκτήματα. Είναι μια έμπειρη ομάδα. Νομίζω ότι ανταποκριθήκαμε καλά στο πρώτο παιχνίδι και αυτό μας δίνει μια δυνατότητα να σκεφτούμε τον τρόπο παιχνιδιού. Με βάση το αποτέλεσμα δεν έχουμε κάποιο πλεονέκτημα. Αυριο θέλουμε να επαναλάβουμε ένα εξίσου καλό παιχνίδι. Αν θέλουμε να έχουμε ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση θα πρέπει να σκοράρουμε».

Για το αν μια πρόκριση αύριο μπορεί να αλλάξει τη χρονιά: «Έχετε απόλυτο δίκιο. Γυρίζουμε πάντα στο παρελθόν και το παρελθόν του Παναθηναϊκού είναι πολύ περισσότερο οι ευρωπαϊκές νύχτες. Κάθε παιχνίδι απέναντι σε ομάδες όπως η Μαρσέιγ είναι μια μεγάλη πρόκληση για μας. Καταλαβαίνουμε πόσο σημαντική ήταν η νίκη για τους φιλάθλους μας. Η ιστορία μας μας υποχρεώνει να κάνουμε υπερβάσεις. Δεν είναι εύκολο, καθώς για χρόνια ο Παναθηναϊκός δεν αγωνιζόταν την Ευρώπη. Είμαι αισιόδοξος  και θεωρώ ότι όλοι θέλουν να διεκδικήσουν περισσότερα στην Ευρώπη απ΄ ότι σκεφτόντουσαν στην αρχή της χρονιάς».

Για το αν θα επηρεάσει τους παίκτες του κοινό του Βελοντρόμ: «Δεν το ξέρω. Νομίζω ότι σε συτό το επίπεδο που είμαστε όλα τα γήπεδα θα είναι κάπως έτσι. Και εμείς αν είχαμε την ευκαιρία να παίξουμε σε άλλο γήπεδο με την Μαρσέιγ θα είχαμε περισσότερο κόσμο. Είναι κάτι που συνηθίζεις και σου προκαλεί την αίσθηση ότι είσαι μεγάλη ομάδα και σε αναγκάζει να δώσεις τον καλύτερο σου εαυτό. Όλα αυτά είναι εμπειρίες και θα πρέπει να ζήσουμε με αυτές και εύχομαι στο μέλλον να έχουμε ακόμα περισσότερες».

Αλαφούζος σε μεγάλη συνέντευξη: Το πρωτάθλημα, η αποτυχία, τα 130 εκατ, το παρασκήνιο με Γιοβάνοβιτς – Τερίμ, η διαφθορά και το όνειρό του
Αλαφούζος σε μεγάλη συνέντευξη: Το πρωτάθλημα, η αποτυχία, τα 130 εκατ, το παρασκήνιο με Γιοβάνοβιτς – Τερίμ, η διαφθορά και το όνειρό του 3.273 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για το αν και το αυριανό ματς είναι τελικός: «Κάθε φορά συμβαίνει αυτό. Είμαστε μια ομάδα που έχει στόχους και προχωράει και έχει την πρέπουσα εξέλιξη με βάση το όνομα που κουβαλάει. Είναι κάτι που σου δίνει ζωή και είναι άμεσα συνδεδεμένο με την ιστορία του Παναθηναϊκού».

Για το αν η κατοχή μπάλας κρίνει το αποτέλεσμα: «Με ομάδες που είναι στο επίπεδο της Μαρσέιγ, με ομάδες που έχουν ποιότητα, όταν έχουν την μπάλα μπορεί να αναπτύξουν την πλήρη ποιότητά τους. Το θέμα είναι ποια από τις δύο ομάδες θα ελέγξει το παιχνίδι για περισσότερη ώρα. Όταν ο αντίπαλος έχει την μπάλα θα πρέπει να είμαστε κόμπακτ, ενώ όταν θα έχουμε εμείς την μπάλα θα πρέπει να είμαστε πιο απειλητικοί σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι. Όταν ο αντίπαλος αισθάνεται απειλή δεν του επιτρέπει να κάνει ελεύθερα το παιχνίδι της. Η Μαρσέιγ θα είναι εντελώς διαφορετική αγωνιζόμενη στην έδρα της. Εμείς θα πρέπει να ελέγξουμε το παιχνίδι για να αποφύγουμε επικίνδυνες καταστάσεις».

Για το γεγονός ότι όποιος και να παίζει βοηθάει: «Στο πρώτο ματς από το 65΄ παίζαμε με έναν παίκτη παραπάνω και ετσι είχαμε και τόσο παραπάνω κατοχή της μπάλας. Στην Ελλάδα κρινόμαστε από το παιχνίδι που παίζεις εκείνη την ημέρα. Πάντα σας έλεγα ότι έχουμε καλό ρόστερ, αλλά δεν είναι πάντα εύκολο να παίρνεις το 100% από τους παίκτες. Εγώ είμαι χαρούμενος μαζί τους. Οποιοσδήποτε και να παίζει θα κάνει το καλύτερο που μπορεί εκείνη την ημέρα. Γενικώς η πορεία μας τα τελευταία 2 χρόνια δείχνουν ότι πάντα έχουμε περιθώρια βελτίωσης. Οι φίλαθλοι μας είναι ανυπόμονοι για το καλύτερο. Πιεζόμαστε αρκετά. Έχω ποδοσφαιριστές που πιέζονται και αυτοί είναι οι κύριοι εκφραστές για το τι έχει να προσφέρει ο Παναθηναϊκός μέχρι σήμερα αλλά και στο μέλλον».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.