ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Γιοβάνοβιτς: «Είναι νωρίς για να καταλάβουμε τι έχουμε πετύχει – Δεν σταματήσαμε στιγμή να πιστεύουμε στην πρόκριση»

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στη συνέντευξη Τύπου μετά την επική πρόκριση επί της Μαρσέιγ ανέλυσε τα δεδομένα των δύο αγώνων ενώ τόνισε ότι οι παίκτες του δεν σταμάτησαν στιγμή να πιστεύουν ότι θα πάρουν την πρόκριση.

Γιοβάνοβιτς: «Είναι νωρίς για να καταλάβουμε τι έχουμε πετύχει – Δεν σταματήσαμε στιγμή να πιστεύουμε στην πρόκριση»

Αναλυτικά όσα είπε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς:

Για το αν έχει καταλάβει τι έχει κάνει: «Είναι νωρίς για μένα και τους παίκτες μου. Με βάση το αποτέλεσμα και την εικόνα του πρώτου παιχνιδιού το πιστέψαμε. Στο σημερινό ματς υποφέραμε. Ηταν ένα παιχνίδι με εναλλαγές συναισθημάτων. Ειμαστε χαρούμενοι, αλλά είναι νωρίς για να κατάλάβουμε τι πετύχαμε. Είναι ένα πολύ όμορφο βράδυ για μας και για τους φίλους της ομάδας».

Για την σημερινή πρόκριση – θρίλερ: «Όλα αυτά είναι μια συνέχεια. Υπάρχει πίεση και έχουμε διάθεση να ανταποκρινόμαστε πάντα καλά.Έχουμε μια τεράστια ιστορία. Προσπαθούμε αυτά τα δύο χρόνια για να κάνουμε ένα βήμα. Είμαι χαρούμενος γιατι έχω πολλά σοβαρά παιδιά στα αποδυτήρια. Καταλαβαίνουν πόσο σημαντικό είναι αυτό για τον οργανισμό. Είναι δύσκολο, αλλά όταν πετυχαίνει τους στόχους σου τα πράγματα είναι δύσκολα. Όσο περνάει ο καιρός θα έχουμε μεγαλύτερους στόχους μπροστά μας».

Για το τι σημαίνει για τον ίδιο η σημερινή νίκη: «Είναι κάτι που είχαμε συζητήσει με τους παίκτες. Για τον αντίπαλο, για την ατμόσφαιρα. Είναι εμπειρίες για όλους μας. Τεράστιες εμπειρίες. Ξέρουμε ότι είτε είμαστε στους ομίλους του Γιουρόπα είτε στους ομίλους του Τσάμπιονς θα έχουμε τέτοιους αντιπάλους. Θέλουμε να πάμε ετσι μέχρι το τέλος. Όπως ολοκληρώθηκε η περσινή χρονιά στεναχώρησε και μας και όλους. Η περσινή μας πορεία και τα φετινά προκριματικά δείχνουν ότι αξίζουμε τον σεβασμό απ΄ όλους. Απέναντι σε τέτοιους αντιπάλους ζεις το ποδόσφαιρο στην πραγματική του αξία».

Το απωθημένο των 5,5 δις: Οι 2 αστεράτοι παικταράδες που ο ΠΑΟ έχασε στις λεπτομέρειες το τρελό καλοκαίρι του 1999
Το απωθημένο των 5,5 δις: Οι 2 αστεράτοι παικταράδες που ο ΠΑΟ έχασε στις λεπτομέρειες το τρελό καλοκαίρι του 1999 61.865 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για τι τον εντυπωσίασε περισσότερο από τους παίκτες του: «Ο ρυθμός ήταν σε τέτοιο τέμπο που δεν ήμασταν συνηθισμένοι. Δεχτήκαμε ένα γκολ που έδωσε αυτοπεποίθηση στην Μαρσέιγ και άλλο ένα στο τέλος του αγώνα. Πιεστήκαμε στο πρώτο μερος. Ξέραμε ότι στη διάρκεια του β΄ μέρους θα έπρεπε να βάλουμε ένα γκολ για να είμαστε μέσα στην πρόκριση. Μεταφέραμε το παιχνίδι στην πλευρά του αντιπάλου. Η παράταση ήταν δύσκολη γιατί είχαμε παίκτες με κάρτες. Τα ψυχικά αποθέματα και η ψυχραιμία μας οδήγησε να πάμε στα πέναλτι. Στα δύο παιχνίδια που η πρόκριση είναι ο στόχος δεν χρειάζεται κάνουμε τόσο μεγάλη ανάλυση από τη στιγμή που ήταν ο βασικός στόχος για μας μετά το πρώτο ματς. Αν υπάρχει πίστη και διάθεση και όχι να παραδίνεσαι στην ανωτερότητα του αντιπάλου. Θα καταφέρεις αυτό που θες. Εμείς έστω και στο τέλος το καταφέραμε».

Για το αν θεωρεί ότι η ετοιμότητα των δύο ομάδων έπαιξε ρόλο: «Έπαιξε ρόλο η ποιότητα της Μαρσέιγ. Το πρώτο γκολ το δεχτήκαμε από λάθος τοποθετήσεις. Η Μαρσέιγ είναι μια ομάδα με τρομερή ποιότητα και μας πίεζαν από τη στιγμή που είχαν ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου ματς. Η αντίδραση μας στην πίεση του αντιπάλου στο πρώτο μέρος δεν ήταν ορθολογική. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Μαρσέιγ να μας πιέζει και να επιβάλει τον ρυθμό της. Στο δεύτερο μέρος ισορροπήσαμε και να είμαστε πιο οργανωμένοι, προκειμένου να διεκδικήσουμε κάτι περισσότερο. Είναι ένα πολύ περίπλοκο παιχνίδι. Μετά το ημίχρονο και ενώ ήταν 2-0 δείξαμε ψυχραιμία και δεν βιαστήκαμε. Εκμεταλλευτήκαμε τις ευκαιρίες, βάλαμε το γκολ και στείλαμε το ματς στην παράταση».

Για το αν θεωρεί τι ήταν πιο δύσκολο αυτό που έκανε στο πρώτο ματς ή το σημερινό: «Παίξαμε απέναντι σε μια εξαιρετική ομάδα. Το πρώτο παιχνίδι ήταν πραγματικά ένα πολύ καλό παιχνίδι. Στο πρώτο ημίχρονο υποφέραμε, αλλά στο δεύτερο βρήκαμε τις λύσεις. Ξέραμε από την κλήρωση ότι η Μαρσέιγ έχει τις περισσότερες πιθανότητες. Το πρώτο παιχνίδι ήταν δικό μας ενώ σήμερα στο δεύτερο μέρος αλλάξαμε τις ισορροπίες. Είναι σημαντικό απέναντι σε τέτοιες ομάδες να εκμεταλλευτείς την ευκαιρία σου. Δεν παραδοθήκαμε ποτέ».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.