Τάσος Νικολογιάννης

Στο πιο τρελό σας όνειρο!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τον Panathinaikos που επέστρεψε στην Ευρώπη σκορπίζοντας χαρά στους φίλους του και αφήνοντας αγάλματα τους οπαδούς της Μαρσέιγ και τους εγχώριους εχθρούς του.

Πέρασαν πολλά χρόνια. 13 ολόκληρα χρόνια πέρασαν από τότε που ο Παναθηναϊκός έζησε τέτοια πρόκριση σαν και αυτή κόντρα στην Μαρσέιγ στο Βελοντρόμ. Τότε ήταν η Ρόμα, τώρα ήταν η Μαρσέιγ. Τότε ο Παναθηναϊκός ήταν μία ομάδα έτοιμη με τρομερή ποιότητα σε όλες τις γραμμές, τώρα ο Παναθηναϊκός είναι μία ομάδα, που τώρα χτίζεται για την Ευρώπη.

Η πρόκριση αυτή είναι μία από τις κορυφαίες στην ιστορία του Παναθηναϊκού με βάση τον αντίπαλο, την έδρα-κόλαση και το γεγονός, ότι η ομάδα έλειπε για πολλά χρόνια από την Ευρώπη. Τώρα, όμως, ο Panathinaikos επέστρεψε. Χθες έδωσε μεγάλη χαρά στα εκατομμύρια φίλων του στην Ελλάδα και τον κόσμο, άφησε αγάλματα στο Βελοντρόμ 67.000 οπαδούς της Μαρσέιγ και στην Ελλάδα τους εγχώριους εχθρούς του, που ήταν χθες βράδυ Μαρσέιγ και έμειναν με την… όρεξη.

Ο Φωτάρας, ο Μπρινιόλι και τα άλλα παιδιά με την καθοδήγηση του στρατηγού Ιβάν γύρισαν από την κόλαση του 2-0 του πρώτου ημιχρόνου στο παράδεισο των πέναλτι. Εκεί που και οι πέντε παίκτες του Παναθηναϊκού ευστόχησαν και ο Μπρινιόλι έπεσε σωστά και απέκρουσε το πέναλτι του Γεντουζί, που με το χέρι του μας έδειχνε στην Λεωφόρο, ότι θα τα πούμε στη ρεβάνς και τα είπαμε…

Αυτή η ομάδα, όπως σωστά είπε ο Ιωαννίδης δεν έχει ταβάνι, διότι οι μεταγραφές του καλοκαιριού έχουν βοηθήσει μέχρι τώρα, αλλά κανείς δεν έχει παίξει πάνω από το 30-40%, που μπορεί. Λίγο η προσαρμογή, λίγο ότι κάποιοι δεν έκαναν προετοιμασία, οπότε καταλαβαίνετε πόσο καλύτερη θα είναι η ομάδα απ’ότι είναι σήμερα.

Ο Panathinaikos θα κάνει πάλι χαρούμενες τις εβδομάδες μας και το ΟΑΚΑ θα ζήσει μεγάλες στιγμές. Τα καλύτερα έρχονται και τώρα το μυαλό στην πολύ δύσκολη Μπράγκα, που είναι ένα μεγάλο εμπόδιο. Μπορεί να μην έχει την φανέλα της Μαρσέιγ, αλλά είναι μία πολύ καλή ομάδα καλύτερη σαν σύνολο και χρειάζεται και δεύτερη υπέρβαση για να παίξει η ομάδα στους ομίλους του τσάμπιονς λιγκ.

Πως το λέει το σύνθημα «στο πιο τρελό σας όνειρο»…

Exit mobile version