ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Σοκ στον αέρα: Παραλίγο σύγκρουση αεροπλάνων!

Σοκαριστικές σκηνές!

Σοκ στον αέρα: Παραλίγο σύγκρουση αεροπλάνων!

Ένα σοκαριστικό περιστατικό έρχεται στο φως της δημοσιότητας, στη σκιά της τραγωδίας των Τεμπώ. Δύο αεροπλάνα παραλίγο να συγκρουστούν στον αέρα, πετώντας στο ίδιο ύψος και προς αντίθετες κατευθύνσεις, με το σύστημα αποφυγής εναέριας σύγκρουσης να αποσοβεί το δυστύχημα, όπως αποκαλύπτει το “Documento”.

Συγκεκριμένα, στις 7 Αυγούστου δύο αεροπλάνα της Olympic Air λίγο έλειψε να συγκρουστούν πλαγιομετωπικά. Το ένα αεροσκάφος, με αριθμό μητρώου SX-OAY και σειριακό αριθμό 1002, πετούσε από Αθήνα προς Νάξο και το άλλο, με αριθμό μητρώου SX-OAZ και σειριακό αριθμό 1005, από Μήλο για Αθήνα. Περί τις 17:00, στα 9.000 πόδια πάνω από την Κέα, παραλίγο να συμβεί το μοιραίο, με τα δύο αεροπλάνα να πετούν σε αντίθετη πορεία.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, όταν τα πράγματα άρχισαν να γίνονται επικίνδυνα, ενεργοποιήθηκε το σύστημα TCAS (Traffic Collision Avoidance System). Πρόκειται για το σύστημα που σκανάρει τον εναέριο χώρο πέριξ του αεροσκάφους, προειδοποιώντας τους πιλότους για την πιθανότητα σύγκρουσης. Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, σε περιπτώσεις επικείμενης σύγκρουσης, σήμανση του εν λόγω συστήματος ειδοποιεί τους πιλότους των δύο αεροσκαφών ώστε το ένα να ανέβει κάποιες εκατοντάδες πόδια και το άλλο αντίστοιχα να κατέβει προκειμένου να αποφευχθεί η σύγκρουση. Έγινε έγινε και στη συγκεκριμένη περίπτωση, με τους επιβάτες να μην αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο, αφού η αυξομείωση του ύψους πτήσης δεν είναι τόσο μεγάλη και συνεπώς περνά απαρατήρητη.

Κρυφή δημοσκόπηση: Αυτό είναι το ποσοστό που θα πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές
Κρυφή δημοσκόπηση: Αυτό είναι το ποσοστό που θα πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές 124.941 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Προφανώς τα ερωτήματα δεν είναι λίγα. Ποιος ευθύνεται για το παραλίγο δυστύχημα; Γιατί οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας δεν ειδοποίησαν νωρίτερα τους πιλότους; Ερευνήθηκε από την αρμόδια υπηρεσία το περιστατικό; Πώς γίνεται σε μία χώρα που η βαριά βιομηχανία της είναι ο τουρισμός να σημειώνονται τέτοια γεγονότα;

Πηγή: documento.gr

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.